Možní si říkáte, že tý průmyslovky už bylo dost. Máte pravdu, ale jsou to 4 roky mého života a já je tady chci řádně uzavřít. Studenti SPŠ (ČB) elektrotechnické v článku naleznou dobré odkazy nejen na studijní materiály.

Jeden z impulzů k napsání tohoto článku přišel během organizace místa na disku. Narazil jsem totiž na nějaké studijní materiály. Nechtěl jsem je jen přesunout do té složky vzadu a počkat, až je při příštím formátu disku zapomenu zálohovat. To by byla škoda.

Mé články týkající se školy

Řazeno chronologicky, tak jak se události děly ve škole.

Všechny články pod tagem vzdělání.

Studijní materiály

Mikroprocesorová technika - vypracované maturitní otázky

  • MT osnova, jejímž autorem je Michal Frdlík, je opravdu spíše osnova toho, o čem byste měli mluvit. Přesto obsahuje fakta a myslím, že minimálně na 4 vám bude stačit pouhé přečtení (naučení se) tohoto dokumentu.

Elektronika - vypracované maturitní otázky

Z následujících dokumentů jsem autorem pouze jediného (zesilovače s BT). Vycházím z toho, že většině mých spolužáků nebude vadit, když sem jejich výtvory umístím. Samozřejmě jestli vám to vadí, tak mi napište a já dám příslušný soubor pryč. Něco mi říká, že tyristory tu moc dlouho nebudou. icon_lol.gif

Všechny otázky jsme nevypracovali.

Angličtina - vypracované maturitní otázky

Toto všechno jsem dělal osobně, ale nezajišťuju vám gramatickou správnost. Většinou jsem to psal jen proto, abych měl povědomí, o čem budu mluvit. Co se týče formátů, je to mix doc, docx i odt, ale s Open Office to otevřete všechno.

Český jazyk - vypracované maturitní otázky - seznam četby a kulturních aktivit

Další užitečné odkazy

Multimédia - především fotografie

Prakticky po celé ty 4 roky jsem byl takový fotodokumentátor veškerého dění. Můj mobil k dnešnímu dni pojmenovává fotografie jako DSC073xx, což mluví samo za sebe (ačkoliv jsem samozřejmě nefotil jen školní akce).

První dva roky jsem tvořil ručně HTML multimediální stránku, což zabralo poměrně hodně času. Poté jsem napsal v PHP dynamickou galerii, takže až na občasné administrátorské zásahy (i tak se jednalo pouze o zaslání nějakého toho SQL dotazu), už jsem s tím neměl tolik práce.

  • E2B Multimedia site - To je ona HTML galerie. Nachází se na freehostingu, takže nemohu zaručit její existenci na věčné časy. Najdete zde kromě fotek také audio záznamy a fotovidea.

  • Křepelky - Téměř 2000 fotografií z třetího a čtvrtého ročníku - ze školy i mimo ni. Bohužel asi 3 lidi se mi (nebo mým kamarádům) podařilo naštvat natolik, že své příspěvky do galerie smazali.

Profesorské a studentské hlášky

Ne jednu hlášku jsme použili v půlnočních novinách na maturitním plese.

P.S. před dopsáním

Spolužáci! Pokud se vám zasteskne po SPŠ, pusťte si video a zavzpomínejte (už jenom ten Frdla za to stojí icon_lol.gif).

6 komentářů

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    Horv

    thsoftware<zavináč>gmailtečkacom

    To je nostalgie... icon_smile.gif jinak dobre vyuzita hlaska z futurami icon_mrgreen.gif

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #2
  2. 2
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Co si budeme povídat, byla to tam pěkná flákárna. icon_cheesygrin.gif
    A ta hláška je tu částeně díky tobě. Jednou jsi o ní mluvil, tak mě to potom napadlo, když jsem vymýšlel unikátní antispam. icon_lol.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #1, který napsal(a) Horv
  3. 3
    Michael

    michaelf.ms<zavináč>gmailtečkacom

    Fakt nostalgie hadr to video :). Za rok bude stejná nostalgie naše maturitní video. Za dvacet let pak třeba video ze svatby :D.

    Jsem rád, že můj odkaz ve formě stresem prosycených maturitních otázek na mikroprocesorovku bude žít dál :).
    Možná by chtělo, aby administrátor na oficiálním SPŠ webu založil sekci „Pamětní knížka,“ kde by byla shrnuta historie legendárních tříd (vůbec nepochybuji o tom, že jsme byli jedna z nejlepších tříd za celou existenci školy:) ) - tj. podobné odkazy, materiály, fotky, tablo apod.

    A taky jsme byli poslední E4A :). E4A - registrovaná ochranná známka; další slaboproudaři (mimochodem odpad současných třeťáků na prázdninách) už budou 4.EA. Nikdy se ani nepřiblíží laťce, kterou jsme my nasadili.

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #4
  4. 4
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Otázka je, jestli nebudou líný si to vygooglovat. icon_smile.gif
    Na ten web stejně nikdo nechodí. icon_lol.gif Škoda, kdyby tam byla někde mladá programátorská krev, tak by ten web mohli dost dobře využít. Od zveřejňování materiálů, přes publikování studentů či profesorů až po klasifikační věci.

    Chtěl jsem se pokusit předehnat oficiální stránku na googlu např. na „SPŠ SE“, ale nepodařilo se. Google má totiž moc rád starý domény.

    Jinak na internetu jsme značku E4A vytvořili ( http://search.seznam.cz/?q=E4A ). icon_biggrin.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #3, který napsal(a) Michael
  5. 5
    Scotty

    kapl.tom<zavináč>centrumtečkacz

    Ty jsi prostě nepoučitelnej... Tyristory si klidně sežer. Radši mi ale vysvětli, co je to "fotovideo"...

    P.S. Ani mi jsme nikdy nebyli E4A... To jen pro upřesnění...

    • Na komentář odpověděl(a) RON v komentáři #6
  6. 6
    RON

    a byli jsme jako co? na zacatku roku E4A a basta

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #5, který napsal(a) Scotty