Jednoho dne jsem vzal do školy kameru, abych měl nějakou vzpomínku a taky nějaký materiál, který by se dal použít na maturáku. Teď už ale pokračujte na videozáznam ze střední průmyslové školy strojní a elektrotechnické v Českých Budějovicích.

Úvod

Už nějaký čas plánujeme s mým spolužákem Kesym, že natočíme film. Bohužel, jediná dostupná kamera je moje stará - analogová - s poškrábaným objektivem, ale i tak jsem jí chtěl alespoň ukázat a při té příležitosti natočit nějaký to školní videjko.

Vlastnosti videa

Originál má necelou hodinu a čtvrt a má přes 3,5 GB, proto jsem sestříhal jedno patnáctiminutové movie. Bohužel nemám moc dobré znalosti v oblasti komprimace videa, a proto není tato online verze moc kvalitní. Kvalitní sestřihnutý klip má totiž 600 MB. Uveřejněné video je tedy 15 minut dlouhé a má necelých 60 MB. Pokud tento článek čte někdo z mojí školy, ke komu se ještě nedostala kvalitní verze videa, řekněte si o něj ve škole. Jsem převážně v učebně č. 29 :-).

Natáčení

Především musím podotknout, že mě natáčení hodně bavilo. Je možné že až budu finančně za vodou, tak se pokusím zplodit něco pořádného.
Každopádně z kamery měl ve škole téměř každý hodně velký respekt, docela mě bavilo sledovat reakce lidí. Většinou se přede mnou lidi hodně rychle klidili a to včetně profesorů :-d.

Natáčení se neobešlo bez nehod a při natáčení jistých partií mé spolužačky Šárky jsem byl řádně proškolen. Šárka se ohnala po kameře a já jsem se rejpnul vedle okna o tubus kamery, na kterém nebylo chránění (ja říkám, dost stará kamera).

Po útoku Šárky.
Takhle jsem dopad :-). Ale na můj celkový mrtvolný vzhled mělo vliv taky to, že jsem byl ten den do pěti ve škole a navíc ráno jsme byli dvě hodiny plavat.

Nakonec jsem měl ještě na praxi natočit postup výroby plošných spojů fotocestou, ale bohužel mi došla baterka. Celý den jsem se totiž nijak neomezoval, protože mi bylo řečeno, že baterie má výdrž dobrou a navíc indikace celou dobu hlásila, že je baterie nabitá.

Střih

Video jsem střihal a zpracovával v programu Ulead video studio. Podotýkám, že ten program mám legálně koupený (resp. jsem ho dostal ke svému televiznímu tuneru).

Stažení

Teď už ale neváhejte a koukněte se na Střední průmyslovou školu v podání Antonína Daňka.

stahuj

nekomentováno

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte: