Skoro každý kdo Adsense využívá na blogu o něm napsal nějaký článek a tady jsou mé postřehy.

Pro šťastnější část čtenářů tohoto článku, kterým zkratka RH nic neříká: můžete přeskočit první část článku :-).

Znechucení nad RH.

V první řadě bych rád vyjádřil znechucení nad některými blogy, u kterých je nalezení obsahu mezi reklamami téměř nadlidský úkol. Takový extrém je, jak jinak, než blog Radka Hulána - http://radekhulan.cz. Musím přiznat, že na titulce je na mém rozlišení asi deset řádek obsahu vidět :-), ale pokud si otevřu nějaký článek, tak není vidět vůbec. Hulán si to bohužel může dovolit, ale ve skrytu duše doufám že se lidi budou pomalu ale jistě přesouvat jinam.

Nevím, jaké další důvody měl, ale přesouvat kvůli dalším pár reklamním proužkům komentáře do diskusního fóra je už docela extrém. Zkrátka Radkův blog je sice nejčtenější, ale zároveň nejnepohodlnější. Takže jestli sem zavítal někdo ze stáda, otevřete své dokonalé hlavy razz, protože blogerů je na internetu hodně a dokonce i několik dobrých :).

Možná si říkáte, že jen závidím návštěvnost v důsledku čehož tady něco žbleptám, ale nemyslíte si že na tom co jsem napsal něco bude ?

Adsense na tomto blogu.

Jistě jste si všimli, že v každém článku se nachází jeden reklamní blok od strejdy Google. Je jasné, že blog jako je tento, není moc komerčně zajímavý ( jestli vůbec že ? :-D), a mé výdělky tedy ani z daleka nedosahují zajímavých částek. Nicméně hosting, doménu a jeden dva společensky unavené večery by to mělo pokrýt.

Ještě nejsem úplně rozhodnutý, ale až se dostanu k nejbližší výplatní částce, nejspíš programu Adsense zanechám. Nechám ho zkrátka v poklidu hnít a nahradím Adsense nějakou jinou kontextovou reklamou. Výsledek bude alespoň ten, že budu moci oba systémy porovnat.

Přečtěte si.

Chtěl jsem toho původně o Adsense napsat více, ale jedná se o tak profláknutou věc, že to snad ani nemá cenu. Doporučuji Vám tedy následující dva články.

http://www.podnikanivusa.com/2006/12/29/zacinam-ustupovat-od-adsense/
http://www.sovavsiti.cz/weblog/54/radost-z-adsense

Na článku z Podnikanivusa bude určitě něco pravdy a s tím ze Sovy se víceméně ztotožňuji.

Adsense ano ? Adsense ne.

  • Ano pokud jste student a např. si chcete nechat zaplatit doménu a webhosting.
  • Ano pokud pracujete na open source či jinak finančně nezajímavém projektu a chcete se zbavit pocitu, že pracujete zadarmo.
  • Ne pokud chcete na Adsense vydělat slušné peníze.

Reklama - když jí miluješ, není co řešit :-).

Hlavní nevýhoda Adsense na blogu.

Hlavní nevýhodou je, že nejčastějšími čtenáři blogů jsou ITáci. Ti buď o reklamě ví a z toho důvodu na ní neklikaji a nebo ti moudřejší co ví, že je dobré když peníze kolují sice klikají, ale zákazníky se nestanou.

7 komentářů

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    Lemik

    lemik<zavináč>lemiktečkainfo

    Na blog RH se chodim bavit, ale co uz nejsou pod "clanky" komentare, tak je to nuda. Nicmene jeho reklama me neobtezuje, protoze ji nevidim. Nevidim ji ani u sebe. AdBlock.... vice na mem bezvyznamnem blogu...

  2. 2
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Máš pravdu, zablokování je určitě jedno řešení. Na druhou stranu to ale používat nebudu, protože přecejen občas na reklamu klikám, jednak tam občas bývají zajímavé věci a jednak jak říkám - peníze musí kolovat :o).

  3. 3
    Lemik

    lemik<zavináč>lemiktečkainfo

    Na reklamu kašlu. Mě to obtěžuje. Já se na ní nekoukal nikdy a nikdy jsem na ni ani neklikal. Ale je to každého věc. Adsene mam na svem ubohem webiku spis aby to trochu ozivil, ale s tou mou mizernou navstevnosti necelymi 4 USD, ktere mi to zatim prineslo.... Na druhou stranu, kdyz by byli vsichni jako ja, tak by plno fajn webu neexistovalo...

  4. 4
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Ale zase 4 USD tuhle a 4 USD támhle a do roka to těch 100 dá že ? Je pravda že zrovna makroekonomika to neni :o).

    Jinak na boj proti reklamě na internetu by se dalo pohlížet i obráceně. Nechcete reklamu ? Tak klikejte co nejvíc, výsledek by byl takový, že by se inzerentům nevyplatila a reklamy by ubylo.

  5. 5
    Lemik

    lemik<zavináč>lemiktečkainfo

    Ja to u sebe odhaduju tak na 50 USD za rok, vic ne. Urcite, kdyby reklamy nebylo...., jak jsem jiz psal.

  6. 6
    Tony

    antonin<zavináč>predotatečkaeu

    A proč nepoužíváš kontrolní otázku? Ta by vše vyřešila.

  7. 7
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Tak teď moc nechápu na co reaguješ a o čem mluvíš. icon_eek.gif