Včera jsem si koupil novou klávesnici a hned prošla zátěžovým testem :o)

Původní klávesnice Genius LuxeMate Scroll

Asi před rokem+ jsem si koupil klávesnici od Geniusu - Genius LuxeMate Scroll. Co jsem potom dodatečně četl nějaké ty srovnávací testy, tak si moc dobře nevedla, ale mě sloužila dobře a byl jsem s ní spokojený.

Musím se přiznat, že se mi líbí když mi na stole leží něco vkusného a taky jsem si zvyknul na tzv. slim klávesnice se zapuštěnými klávesami.

Genius_LuxeMate_Scroll.gif

Moje původní klávesnice toho zažila dost. Byla na dvou herních akcích - lan-party-resp-single-player-party-se-sudem, napsala nespočet článků - migrace-na-blogantonindanekcz-statistiky-z-tounyiccz a jiných textů, přežila se mnou perné chvíle za PC - den-blbec-aneb-jak-muj-pocitac-startoval-jen-z-dobre-vule a málem se stala h4xorským veledílem :-) - h4xor-klavesnice (Pozor, v tomto článku je vidět co se skrývá pod klávesnicí po cca půl roce bez čištění - jen pro silné žaludky.).

Novou klávesnici byl si nekupoval, pokud by ta předešlá nedosloužila. Bohužel, mi nějak začal zadrhávat mezerník a když jsem ho vyndal, vyčistil a zandal, tak už se prakticky nedal používat. Zkrátka aby jsem udělal mezeru, musel jsem vynaložit dost velkou sílu a při psaní jsem si připadal jak u mechanického psacího stroje - hlavně akustický efekt byl dost zajímavý :-). Opravit se mi to už nepodařilo.

Nová klávesnice Genius SlimStar PRO

Moje nová klávesnice je velice podobná té původní - dokonce manuál je společný pro oba typy. Mé požadavky byly nenáročné. Pěkný vzhled, zapuštěné klávesy, hot-keys pro ovládání multimédií + nějaké další (kalkulačka, home) a to je v podstatě všechno. Tato klávesnice je narozdíl od té původní USB čehož jsem si vlastně všiml až doma. V obchodě jsem totiž moc času vybíráním nestrávil, protože jsme chvátali do hospody lol. Uvidím jestli kvůli tomu narazím na nějaký problém, zatím je to v pořádku a alespoň jsem získal dva USB porty navíc - má totiž USB hub s dvěma výstupy.

DSC04855.JPG

Po zakoupení této klávesnice jsme šli s několika lidmi, jak už jsem naznačil, do naší kmenové hospůdky Velbloud. Zde proběhl onen zátěžový test - viz. perex. Jeden z mých známých se po mé nové klávesnici o nějakou tu hodinu později prošel. Někteří vůbec nevěděli, že mam s sebou klávesnici, a tak se chvíli divili co to křupalo :-). Naštěstí jí tvrdý obal zachránil a nic se nepoškodilo. Myslím že s touto klávesnicí budu spokojený stejně jako s tou předešlou.

10 komentářů

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    Scotty

    Hmm, ma kratkej backspace, to neni pro me... :-D

  2. 2
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Nicméně my neomylní lidé backspace defakto nepotřebujem :)).

    • Na komentář odpověděl(a) Scotty v komentáři #7
  3. 3
    bs

    a hraje se ti na zapustenych klavesach dobre csko? ja bych si zapusteny klavesy nikdy neporidil a kdyz uz bych chtel klavesnici tak poradnou masivni DELL W7658: http://www.etiexpress.com/p...6276.JPG

  4. 4
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    To nevim, já na ní nic nehrál. Na tý předchozí to bylo v pohodě takže tady to bude dost podobný.

  5. 5
    mikke

    Placaty klavesy a nikdy jinak! :)

  6. 6
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Yep, placky you nej.
    Hlavní je, aby klávesnice byla pohodlná, tichá a měkká ... věřim že ty obří klávesnice s rozdělením na dvě části a natočením do polohy rukou pří psani všema deseti jsou pohodlnější, no tak možná příště.

  7. 7
    Scotty

    Toto je odpověď na příspěvek: #2
    Backspace neni jen o preklepech... Viz napriklad klavesova zkratka skok na vyssi uroven v souborovych manazerech...

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #2, který napsal(a) Antonín Daněk
  8. 8
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Jasně, to byl jen takový vtipný vtip :), jistě že backspace potřebuju, ale já se trefim i na tuhle klávesu a všechno je o zvyku. Zrovna u tý klávesnice, kterou používáš denně si všechno tak rychle zautomatizuješ, že je prakticky jedno jakou máš :)). Já se s touhle klávesnici během víkendu celkem synchronizoval.

    • Na komentář odpověděl(a) Scotty v komentáři #9
  9. 9
    Scotty

    Toto je odpověď na příspěvek: #8

    Jo, ale kdyz se "synchronizujes" na urcitej typ klavesnice, tak ti to jinde muze delat problemy, ze jo..

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #8, který napsal(a) Antonín Daněk
    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #10
  10. 10
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Toto je odpověď na příspěvek: #9
    icon_arrow.gifZase tak jiná ta klávesnice neni.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #9, který napsal(a) Scotty