... aneb jak se Antonín Daněk na své střední škole zviditelnit chtěl :)). Jinak jde o jednoduchou XHTML 1.1 validní burzu knih, ve které studenti mohou prodávat své knihy ... a samozřejmě taky kupovat.

Úvod

Někdy začátkem roku přišel můj spolužák Káky s nápadem, že by se měla udělat burza pro naší průmyslovku. S učebnicemi je tu pořád problém a nikomu se nechce každej rok při snaze prodat své knihy obcházet prváky, zvlášť když je úspěšnost prodeje mizivá.

Po přijetí vám totiž přijde od školy seznam učebnic, jaké bude student potřebovat a dává rovnou možnost, že knihy nakoupí. Tím pádem si většina lidí koupí učebnice nové a co my s těma starýma že jo :-) .

Burzu jsem tedy stvořil já a byla umístěna na serveru firmy Mlab.

Chod a problémy

Burza už běží poměrně dlouho, ale kvůli neochotě jistého pana Miha (opravdu nevím jak se to skloňuje :-) ) přepsat záznam na DNSku do oficiální podoby, proběhlo uveřejnění burzy teprve asi před týdnem.

Mimochodem celý Mlab (tedy i burza) je dostupná pouze pod doménou www.mlab.cz - je tam nutné připsat ono www - snažil jsem se zjistit proč, ale nedostalo se mi inteligentní odpovědi (Miho se prý oháněl bezpečností).

Abych ale pouze nekritizoval, jako hosting je Mlab skvělej. Není nikde zakoupený od firmy která poskytuje hosting hromadně, ale běží na soukromém stroji někoho z Mlabu. Na mé skromné požadavky je velice rychlý, žádné omezení SQL dotazů či traffic. Mám dokonce prostřednictvím SSH přístup na celý server - už jen zjistit to heslo na roota :-D.

Jak to celé vypadá

burza_knih.JPG
[odkaz] - V tomto prostředí se prohlížejí knihy.

burza_knih_2.JPG
[odkaz] - Zde je detail určité knihy.

Odkaz, zveřejnění, závěr

Na burzu se můžete podívat zde - http://www.mlab.cz/~touny/ - [odkaz]

Stránky Mlabu jsou zde - http://www.mlab.cz/ - [odkaz]

Jak už jsem říkal, celá burza je XHTML 1.1 validní, což by prý mělo zajistit správné zobrazení i do budoucna (,,prý" protože validnosti pořád ještě úplně nefandím). Jinak na tam není nic moc složitého. Prodávat knihy se dají až po registraci - aby si vlastníci po prodeji své knihy sami smazali a nemusel se o to někdo starat.

Upozornění našich studentů na tuto burzu si vzal víceméně na starosti reklamní agent Káky :-), který už má nějaké ty kontakty a profesoři ho mají v úctě. Prozatím jsme dali leták vedle vyvěšeného suplování, kam skoro každý jednou za den koukne a momentálně se čeká na vyhlášení v rozhlase. Můj dokonalý proslov :)) už sice čeká na ředitelově stole, ale asi na to zapomněl či co, budeme ho muset prohnat.

Pokud by někdo o tuto burzu stál (např. pro svojí školu), můžete mě kontaktovat.

nekomentováno

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte: