PHP, programování, Silvestr, Vánoce ..... PF 2007

Dobrý den vinčuji. :p

Všiml jsem si, že naposled jsem se na tomto blogu seberealizoval vloni, a tak jsem se rozhodl že něco sesmolim.

Já a PHP

Nejdříve něco o mé PHP tvorbě. Za ty dva měsíce (od minulého článku) jsem toho opravdu moc neudělal, zlenivěl jsem a neustále řeším naprostý hovadiny :-). Např. neustálý reinstaly systémů, popravdě si ani nepamatuju kolikrát jsem to během těch dvou měsíců dělal. Hlavně mě ale ničí škola, sice se vůbec neučim, ale i tak si pořád říkám že nemam čas se do něčeho pouštět, aby mě nevyrazili ... jsem prostě v takový smičce :m :-) .

No, ale něco jsem přecejen dělal a to jakýsi RS na generování tabulky zápasů. Původně to bylo určeno pro server http://www.zabava-portal.eu/ [odkaz], ostatně tady je printscreen na který jsem narazil na hostingu jednoho z mých spolužáků.

touny_zabava_portal.jpg

Majitelem byl jakýsi Pelhřimák a svého času byl tento server zaměřený také na sport, momentálně je jak tak koukám omezen už pouze na zábavu. Netrvalo však dlouho a zabava-portal se dostala do finanční krize, toho využil můj spolužák (ten u kterýho ležel ten printscreen :-)) a koupil doménu onlinesport.cz, kde nyní tento skript běží - [odkaz]. Admin onlinesportu neustále naléhá .... resp. prudí :-D a chce skript upgradovat, nicméně doufám že už si i druhá strana připustila že byla spolupráce ukončena :).

Já a programování

Co se jinak týče mého programátorského JÁ, v mé knihovničce přibily dvě knihy. Linux - kapesní přehled a C++ nauč se sám.

linux_kapesni_prehled.jpg  cpp_nauc_se_sam.jpg

Ani jedna z těchto knih není zrovna začátečnická. Co se týče kapesního přehledu pro Linux, nejedná se o knihu jakou by jste četli od strany 1 až do konce, je to zkrátka pomocník, když neznáte správnou syntaxi nějakého příkazu nebo lépe řečeno řetězce příkazů. Co si tak vzpomínám, tak jsem ji používal když jsem potřeboval exportovat manuál do texťáku a manuálně mountnout CD-romku, ale už byla nápomocná vícekrát. Jinak tento typ knihy - kapesní přehled - mám i pro dotazový jazyk SQL a tuto knihu jsem už provětral nesčetněkrát, je to velký šetřič času.

Další kniha, tedy C++ nauč se sám není začátečnická už vůbec. Sám jsem se svými základy Ansi C, které mám ze školy nevystačil a musel jsem si projít kurz C++ serveru programujte.com [odkaz]. No to zase přeháním, v tom kurzu jsem zatím asi v polovině ale mám v plánu ho dokončit. Knihu zatím moc neznám, takže ji nemohu posoudit, jsem na nějaké šedesáté straně, a tak to nějakou dobu zůstane. Prozatím vím, že se především zaměřuje na největší přínos C++ (oproti klasickému Cčku) a to je objektové programování. Strukturované programování mi totiž už začíná být poněkud nepříjemné :-D a rád bych se přesunul na vyšší úroveň. Jeden z důvodů proč mám tuto knihu je také to, že PHP 5 umí oběkty, bohužel v knize kterou mám se tomuto programování věnují jen na několika stranách jako bonus a je to bez předchozí znalosti k nepochopení ... v první větě tam na mě vysypali 3 neznámý prvky bez nějakého vysvětlení.

Vánoce a Silvestr

Na Vánoce nás navštívil Ježíšek a chtěl nám nasrat pod stromeček, naštěstí jsem ho včas chytnul a vyklepal z něj nějaký dárky x-). Co se týče mě, dostal jsem hlavně oblečení, tašku resp. chlebník :D do školy ... nosič na DVD, víc si nevzpomínám. Žádnou elektroniku jsem nechtěl, protože zkrátka mám všechno co potřebuju, i když teď přemýšlím o mp3 přehrávači, asi do nějakého v nejbližší době zainvestuji. Doteď mi v tomto ohledu sice sloužil můj skvělý telefon D750i, ale bohužel fastport už je tak vyklepanej, že hudba neakceptovatelně často přeskakuje.

Jinak na Vánoce jsem za pomoci své ctěné sestry stvořil tohle přání ... elektrotechniky zahrálo u srdce, víc než tepelné ztráty na rezistoru :D.

prani_2006.jpg

Co se týče Silvestra, tak ten byl celkem nudnej, průměrnej. Před půlnocí jsem byl mezi kamarádama v domovský hospodě mé školy Velbloudovi, o půlnoci jsem byl na náměstí. Ještě lepší bylo, že jeden můj spolužák se ještě před půlnocí odrovnal několika vodkama a potom se někam vypařil. Do telefonu neustále opakoval ,, já jsem v pohodě" (znáte to :D) a nechtěl říct kde je. Věděl jsem že mu jel vlak domu až někdy v osum ráno, a tak jsem aspoň chtěl mít přehled kde je. Nakonec jsme ho ještě se spolužákem Tomášem našli. Pak jsme ho nechali jít vstříc osudu, ale někdy po čtvrtý hodině nebo v kolik jsem to mohl jít kolem nádraží jsem ho potkal a žil ... ostatně to že to přežil je už teď jistý :-D. Ještě nutno dodat, že jsem byl celej večer v ... zelený sféře, jestli si rozumíme, asi proto to taky za moc nestálo.

DSC04541.JPG
Silvestrovské náměstí.

Na pár dalších fotek z mých Vánoc a Silvestra se můžete podívat tady:

[odkaz], [odkaz]

Jinak Vám všem se zpožděním přeji Šťastný nový rok, splňte své předsevzetí, prožijte o něco lepší rok 2007 a zkrátka jděte dopředu. Nelitujte se a pořádně makejte, protože zadarmo nic nedostanete ;-) :-) .

nekomentováno

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte: