Závěrečné shrnutí třetího ročníku na SPŠ SE České Budějovice. Skácená verze: Bylo to fiasko.

Je 30.6. a já a většina lidí z mé třídy si konečně můžeme říct, že jsme se úspěšně prodrali do třetího ročníku. Tak touhle větou jsem před rokem začal článek o úspěšném zakončení druhého ročníku a teď tomu nebude jinak.

Ztráty a nálezy

Je 30.6. a já a většina lidí z mé třídy si konečně můžeme říct, že jsme se úspěšně prodrali do čtvrtého ročníku. To slovo „většina" má bohužel opět svou váhu. Nejdříve to vypadalo, že propadne celkem hodně lidí, ale všichni si známky buď opravili nebo se nad nimi profesoři smilovali. Měli jsme pouze jednu komisionální zkoušku z elektrického měření a ta proběhla úspěšně. Přesto jsme o čyři spolužáky slabší. Všichni však odešli „dobrovolně" v průběhu roku. Dva z nich pouze přešli na silnoproud, jeden odešel do prváku na jiné škole a jeden nejdřív také přešel do vedlejší třídy, ale nakonec odešel úplně.

Poslední školní den jsme se dozvěděli, že k nám zase jeden student propadnul. Takže příští rok bude ve třídě nová tvář. Mimochodem, z těch co k nám propadli letos, nedokončil ani jeden.

Byl to boj

Ano, tenhle rok jsem, ačkoliv neplánovaně, pojal válečně. icon_smile.gif

Utrpení s dozorem na první dvě úterní hodiny

Bohužel, Pan Kroneisel není profesor. Je to prostě člověk, kterej v úterý přišel a vyprávěl hovadiny ze svého trapného života. Jednou dokonce nepřišel vůbec a pak se divil, že máme hodinu. Také se stalo, že vykládal látku (čti četl z knihy) a na konci zjistil, že to vůbec nepatřilo k tomu co jsme měli probírat. Opravdu důkaz toho, jak svému oboru rozumí.

S tímhle člověkem jsem měl nejeden spor. Jeden z těch známějších byl, kdy jsem ho oslovoval: pane Kroneisel. Tento člověk, který si není jistý svým postavením (ani nemůže být) kolem sebe začal kopat. Vyprošoval si, abych mu říkal pane profesore nebo pane inženýre, nakonec mi dal za 5.

Pani profesorko, vy už tady nemáte co dělat.

Jednoho dne mi paní profesorka Mládková (matikářka) vehnala krev do očí, když mě chtěla zkoušet zatímco ostatní už šli domů. Následně jsem jí položil otázku: Jak dlouho ještě budete učit na týhle škole ? Pani mládková má tuhle práci jako přivýdělek na penzi, takže se jí to asi dotklo a od tý doby jsme nebyli kamarádi. Na to zkoušení jsem tam samozřejmě nezůstal, odešel jsem se slovy: „ Zlatá pani profesorka Sepová." (moje bývalá matikářka).

Nutno dodat, že na konci roku se mě pani Mládková zeptala, jestli chci jít na vejšku. Když zjistila že jo, rozhodla se mi dát trojku i když jsem na to průměr asi neměl. Takže děkuju pani Mládková. icon_wink.gif

Takový bláboly mi do písemky už nepiš !

Třídního profesora, pana Křepelku vyvedla z míry jedna moje písemná práce. Fakt je, že jsem nic nevěděl, jinak bych samozřejmě takový věci nepsal.

DSC05829.JPG

Zapojení se společným C se příliš nepoužívá, protože v tomto zapojení tranzistor zesiluje jen minimálně. Další informace o této součástce (tranzistoru) nebudu zmiňovat, protože ani vrcholní vědci neví, jak vlastně tranzistor funguje. Ví pouze jak se chová, ne co se děje uvnitř. Takové data jsou dle mého názoru zavádějící.

Mno, ono to vlastně nebylo poprvé. V prvním pololetí jsem k příkladu, který jsem neuměl vypočítat napsal:

Pracovní bod bych spočítal, kdybych měl při ruce učebnici elektroniky s příslušnými vzorečky.

Pan profesor Standa

To jest kapitola sama pro sebe, rozhodl jsem se zveřejnit část naší internetové komunikace.

Respektuju Tvůj postoj nekomunikovat s neprozíravým člověkem (význam slova prozíravý Ti asi trochu unikl-i mistr tesař se holt utne). A doufám, že Ti nekomunikace vydrží i přes maturitu, a to u mě získáš, to budeš frajer.

Nicméně, toto není komunikace s Tebou, toto je jen reakce na Tvůj postoj (na koho mám spojení, tomu odpovídám a Ty máš smůlu, že ho na Tebe mám). Co se týče diskuze o tom, co je nebo kdo je hloupý, na to Ti odpovím jen takto: Můj oponent mou diplomovou práci ohodnotil slovy - "No to není úplně blbý!" A pro mě je to dodnes ta největší pochvala, kterou mi kdo udělil. Také jsem si to mohl vysvětlit tak hloupacatě jako Ty. K Tvému ukřivděnému pocitu ze čtyřky. Já o žádné impedanci nic nevím (to sis musel splést s jiným předmětem), takže na to nemůžu reagovat. Ale před poslední písemkou byla jasně stanovena pravidla a Albrecht je měl nastavena tak, že nesmí mít horší známku než 3. Z písemky dostal 1 až 2 (nepamatuju se přesně, ale horší než dva to nebylo), takže podmínky splnil. Nicméně ano, tady lituju, že jsem nedal 5. Z části v tom hrála roli i má absence, ale byla to chyba. S Palkovičem se nesrovnávej, protože z AT byl lepší. Pokud já jsem dle Tebe neprozíravý (pořád mi vrtá hlavou proč a jak prozřu), tak Tobě by nechybělo krapet soudnosti. Tvé rétoricky a novinářsky zdatné pokusy nemají s automatizací nic společného a já si opravdu nevybavuju situaci, kdy bych Tě netahal z neznalostní bryndy. Nebo si myslíš, že Tvá požadovaná trojka je v relaci s trojkou Kákony? Pokud mi pošleš, samozřejmě to nebudu brát jako pokus o komunikaci, slíbený důkaz, že mluvím o třech věcech najednou, budu rád.

Toť má reakce. Koneckonců, vše špatné k něčemu dobré-alespoň můžeš z vlastní zkušenosti posoudit pravdivost tvrzení o zakuklených sviních a nic Ti nebrání se do této skupiny mých "obdivovatelů" začlenit. Doufám jen, že snad neanonymně.

Mnoho úspěchů v mikroprocesorovce, *****


Hmm ... s tou nekomunikací jsem se trochu špatně vyjádřil. Chtěl jsem jenom říct, že se mi nechce psát Vám moje názory, protože ... důvody jsem napsal.

Nevím, proč bych neměl chápat význam slova prozíravý. Neprozíravý člověk je podle mne takový člověk, který bere věci povrchně a nevidí hlubší stránku věci popř. nějaké souvislosti. To jsem ale vyvodil jen z toho, že mi dáváte 4 (průměrově to tak asi mam). Ale když píšete, že Palkovič byl lepší a nevybavujete si situaci, kdybyste mne netahal z neznalostní brindy (já si zase nepamatuju kdy jste mě z ní tahal), tak tu neprozíravost beru zpět.
Každopádně já nechci, abyste mě známkoval za mé mimoškolní aktivity. Stejně tak bych se netroufal srovnávat s Jakubovo mimoškolníma aktivitama, ale jeho trojku z automatizace by moje čtyrka rozdupala i se svou jednou nožičkou - vzhledem k tomu, že na konci pololetí neuměl odvodit RC člen, kdo ví jestli teď už to umí.

>Můj oponent mou diplomovou práci ohodnotil slovy - "No to není úplně blbý!" A pro mě je to dodnes ta největší pochvala, kterou mi kdo udělil.

To srovnání se mi nějak nezdá. V tomhle případě bych to asi taky bral jako pochvalu (zvlášť vzhledem k tomu, o jak velkou práci se jedná). Předpokládám, že ten člověk Vás předtím z ničeho nehodnotil ba dokonce ani neznal (Vaše vědomosti), takže se z toho nedalo vyvodit, že Vás jinak považuje za blbce a ta práce je jenom jakási jiskřička naděje.

To, že na mě máte kontakt nevidím jako smůlu, ostatně já jsem Vám napsal první a to dobrovolně. Celkově se mi zdá, že si myslíte, že proti Vám nějak zbrojím. Už začínám mít pomalu pocit, že tomu tak skutečně je, ačkoliv Vás řadím mezi menšinu profesorkého sboru Dukelská, která je kvalitní, dobrá ... řečeno Vašimi slovy - ne úplně hloupá.

Zjistil jsem jméno autora toho pojmenování Vaší osoby, které jste si tak oblíbil. Jmenuje se **** ****, snad podle toho půjde dohledat jeho působeni na škole.


Další diskuze asi bezpředmětná, nic nového pro příští rok už nepřináší.
Jinak za **** dík. A povedlo se ti. Rána přímo na komoru, čistá. Nemusím nic hledat, jde o slaboproudaře v době, kdy už to mělo být relativně dobré, alespoň podle mne. Velmi rád jsem vzpomínal na slova, kterými se na pomaturáku se mnou on osobně loučil, a doslova si je pamatuju dodnes. Nyní musím dodat bohužel, protože to bylo pokrytectví.

Takže fajn, povedlo se, dobrý zásah.....Beru si z toho poučení.
Pěkné prázdniny, *****

Být ten tichý vzadu

Ačkoliv jsem vzadu seděl a po každém sporu jsem si říkal: „Buď už z ticha a v klidu prolezeš !", nějak se mi to nedařilo. Já to bohužel prostě nedokážu, ačkoliv to několikanásobně usnadňuje získání nějakého kloudného prospěchu.

Třída v novém složení

Na konci druháku jsme se dělili na slaboproud a silnoproud. Já jsem šel na slaboproud, důležité však je, že na začátku roku jsem přišel do třídy, kde pro mě byla polovina lidí neznámá. Osobně jsem neměl velký problém se zařazením se mezi nové lidi. Na turisťáku bylo sice z některých lidí cítit, že se s novým uspořádáním úplně nevyrovnali, ale s tím se nedá nic dělat.

Vysvědčení

S vysvědčením se chlubit nemůžu, ačkoliv nejsem žádná černá kaňka třídy, protože čtyřky měl kde kdo. Opravdu, nebylo nic zvláštního, že člověk který měl v druháku jenom dvojky nebo trojky teď dostával čtyrky. Já sám jsem doteď neměl žádnou.

Dostal jsem tři čtyrky. Z automatizace a elektroniky jí beru, asi jsem si je zasloužil, ačkoliv z automatizace se na ní necítím ani náhodou. Co mi ale ještě teď drásá nervy, je čtyřka od Kroneisela z číslicové techniky. Z jediného testu, který jsme za pololetí psali jsem dostal dvojku, přesto mi dal čtyrku. Vzpomněl jsem si jak se chvástal, že on není člověk který se na někoho zasedne. Když mi to říkal, tak ještě dodal, že vzhledem k mému chování by si na mě zasednout měl. Když jsem tu čtyrku viděl, byl jsem si s ním „promluvit" poněkud zvýšeným tónem. Nakonec jsem mu prásknul s dveřma a šel pryč. Později mi bylo řečeno, že mě nazýval debilem když vyšel z kabinetu. icon_rolleyes.gif

Ale víte co ? Já si ty čtyřky můžu dovolit. icon_smile.gif

Závěrečná akce

Závěrečná akce byla skoro celý týden, protože jsme byli v nějaký hospodě snad každej den. Ve čtvrtek jsem asi neměl nikam chodit. Byli jsme ve Snack baru, na koncertě Sto Zvířat (na náměstí) a pak ještě na jednom kousku ani nevim kde. Druhej den ráno mi bylo docela nevolno a ráno jsem nevěděl, jestli nedám panu Křepelkovi za vysvědčení na oplátku obsah mého žaludku.

Zberchal jsem se až odpoledne, když už byl v hospodě jenom Martin, Milan + Lacrew s Adélou. Chytnul jsem slinu a do čtyř hodin padala jedna dvanáctka za druhou. Večer měla bejt ještě jedna akce s bývalými studenty SPŠ u Hasiče, ale když jsem po příchodu domu usnul, radši jsem tam už nešel.

Třídní galerie

Jakožto administrátor naší třídnické galerie bych rád zmínil některé věci.

Galerie běží na systému AD advaned picture gallery, který jsem publikoval minulý rok v říjnu. Jedná se o volně stažitelný skript, na Slunečnici už se blíží počet stažení jedné tisícovce.

Návštěvnost postupně rostla, momentálně je průměr 40 lidí denně (počítán z celkové doby chodu). Doporučuji nahlédnout do statistik, které svědčí o tom, že to tam celkem žilo.

Co mi udělalo velkou radost je, že je naše galerie poměrně známá. To mi potvrdila např. Renata z prvního ročníku. Víc mě ale překvapilo, že jí zná např. i Adéla (přítelkyně jednoho strojaře z S3A). Je to sice kamarád mého spolužáka Petra resp. Kivana, ale i tak odkaz putoval po docela dlouhé cestě. Další povzbuzení bylo z řad profesorů - konkrétně to byl pan Nedvěd, paní Šinknerová a pan Janoud.

Prospěch návštěvníků blog.antonindanek.cz

Docela mě překvapily výsledky ankety, která tu už nějaký ten pátek je resp. byla. Nečekal jsem tolik jedničkářů a dvojkařů. V anketě hlasovalo úctyhodných 447 lidí.

prospech-navstevniku-blog-antonindanek.png

Závěrem

Prokousali jste se až sem ? To jsem nečekal. icon_smile.gif

Ještě nutno dodat, že na začátku roku jsem dělal jednoduchou burzu knih pro naší školu. Zatím se moc neuplatnila, je tam cca 40 knih, uvidíme co se stane s příchodem prváků. Což mi připomíná, že musim dodělat administraci, aby si lidi mohli změnit kmenové učebny apod. V lepším případě předat burzu tvůrci stránek školy(dělají nám ostudu) a integrovat jí do nich.

3 komentáře

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    leviathan

    michaelf.ms<zavináč>gmailtečkacom

    add nedy:
    mě pissuje že mi nedy nemailnul, přestože na mě celkem jistojistotně kontakt měl. asi jsem ho teda zklamal svým přístupem, arogancí a obecnou nechutí k jeho předmětu. má docela nestabilní jádro ... jako kdybyho celý psal v assembleru, takový věci maj sklon padat. njn, stuff happens. tys tou neprozíravostí asi myslel to, že neodhadnul potenciál lidí co? ta čtyřka mi od něj ale patří a já jsem rád že mi jí dal ...

    add kroneisl:
    bude to chtít baseballovou pálku nakonci probitou hřebíkama, aby byla co největší sranda. tohle udělat mě, tak si už teď plánuju, jak ho v budoucnu diskredituju ...

    add studenti:
    můžeš jmenovat ty, kteří si nezvykli? :)

    add anketa:
    co se divíš, odborný články co píšeš přitahujou geeky úplně stejně, jako sukně přitahujou naše oči :) btw. jestli k nám bude ve čtvrťáku zase lézt do třídy ten geek, napíšu o něm posměšnou baladu :)

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #2
  2. 2
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz


    Jo, tak jsem to u Nedyho myslel. Mno že ti nenapsal mě překvapuje, ale když nevim co si mu tam napsal do toho jeho průzkumu, tak nemůžu posuzovat. Já to napsal docela agresivně. icon_smile.gif
    Kroneisela už příští rok nemáme ne ? Já už se s nim nechci v životě setkat. Ještě jak je nechutně sebevědomej ačkoliv by se nehodil ani na toho zahradníka, což mu doporučil tenkrát Marek ... icon_evil.gif
    Studenty jmenovat nebudu, kdybych to chtěl udělat, tak to udělám hned v článku. Navíc mam pocit že ten turisťák tomu zase trochu pomohl, takže si myslim že příští rok to už bude úplně v pohodě.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #1, který napsal(a) leviathan
  3. 3
    Johny

    Prozíravý znamená předvídavý, schopný myslet směrem do budoucnosti; každopádně prozíravý není opakem povrchního, nevyjadřuje chápání věcí do hloubky.