Červencové vydání mého měsíčního periodika.

Minulý měsíc jsem se rozhodnul vypustit nějakou pravidelně vydávanou sekci. Nakonec jsem zvolil filmové tipy.

Červencová pětka

Filmy jsem se pokusil seřadit podle toho jak se mi líbily, první je ten nejlepší.

  • Cruel Intentions ; Režie: Roger Kumble ; USA, 1999
    Kathryn a Sebastian v hlavních rolích jsou sourozenci (ne pokrevní) ve velice bohaté rodině. Oba dva si užívají života, Sebastian už měl všechny krásné dívky z Manhattanu a ani Kathryn osobní život nijak nezaostává. Z Kathrynina rozmaru se spolu sází, že se Sebastianovi nepodaří získat nevinou Cecile. Sebastiana všude předchází jeho pověst, takže to neměl zrovna jednoduché, ale nakonec se mu to podařilo (do Cecile se zamiloval). V sázce byla noc strávená s Kathryn, oproti tomu Sebastianův Jaguara, ročník 56.
    Moc pěknej film, navíc závěr nehyzdí klasický happy end.

  • Da Vinci Code ; Režie: Ron Howard ; USA, 2006
    V Paříži byl zavražděn hlavní správce Louvru, Jacques Sauniére, který ještě před svou smrtí stačil vytvořit spoustu vodítek, náznaků a šifer. Ku vyřešení případu byl povolán Roberta Langdona, což je profesor symbologie na univerzitě v New Yorku. Do práce se zapojuje i Sophie Neveuová, pracující pro pařížské dešifrovací oddělení. Pátrání po vrahovy se mění v pátrání po Svatém grálu.
    Film se zajímavým koncem.

  • Kousek nebe ; Režie: Petr Nikolaev ; Česko, 2005
    Příběh Luboše a Dany - dvou mladých lidí. Oba jsou uvěznění v komunistickém kriminálu 50. let, kde se do sebe poněkud nevhodně zamilují. Jejich vztah není ukončen, dokonce ani když Danu deportují do jiné věznice.

  • Super Size Me ; Režie: Morgan Spurlock ; USA, 2004
    Velice známý „film" z Americké scény, díky němuž se podařilo zakázat tzv. super size nabídky v McDonalds. Morgan Spurlock se rozhodl po dobu jednoho měsíce nejíst nic jiného, než stravu z McDonalds, aby tak získal důkazy k soudu. Pravidla: 30 dní jíst pouze jídlo od McDonalds, jíst 3x denně, musí zkusit alespoň jednou vše co je v nabídce, musí si dát XXL menu (pokud je dotázán).

  • My Big Fat Greek Wedding ; Režie: Joel Zwick ; USA / Kanada, 2002
    Hlavní postavou je Tula z Řecké rodiny, která má už dávno věk na vdávání. Její rodiče, pro něž je velká řecká rodina to nejdůležitější jsou z toho nešťastní. Nakonec se přecijen seznámí s mužem, do kterého se zamiluje. Není to však Řek a proto musí být na požadavek rodiny Tuly kompletně přizpůsoben Řeckým zvykům.

3 komentáře

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    Scotty

    Velmi nebezpečné známosti doporučuji shlédnout i s pokračováními. Super Size Me je taky fajn dokument, nicméně mě neodradil, ba naopak. Přeci jen nějakou tu tělesnou hmotu potřebuju nabrat. Jestli se o prázdkách nudíte, mrkněte na Danyho parťáky 3, taky fajn filmeček. Ale rozhodně mrkněte na Noc v muzeu, to je prima komedie u který jsem se dost nasmál...

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #2
  2. 2
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Vidíš, jsem si ani neuvědomil, že Velmi nebezpečné známosti (Cruel Intentions) mají pokračování.
    To co si nadhodil jsem ještě neviděl, takže až se budu o prázdninách nudit, tak nato kouknu ... ehm, ne vážně kouknu na to. icon_smile.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #1, který napsal(a) Scotty
  3. 3
    Scotty

    Další co bych mohl než doporučit je film Hurá do basy....

    http://www.csfd.cz/film/218...-prison/