Tolik BSOD s touto kombinací, kterou používám poslední týden, jsem na stolním PC neviděl za celou střední školu. Modrá smrt se objevuje při přechodu do hibernace a také na Strahově při pokusu o přístup do síťových počítačů.

Také se mi z neznámého důvodu deaktivovat login přes čtečku otisků prstů (což je mimochodem dost užitečná věcička na kterou si člověk rychle zvykne). Počítač občas hodně dlouho startuje nebo se hodně dlouho vypíná - opět z neznámého důvodu.

S Vistama jsem souhlasil, protože jsem se jim chtěl přizpůsobit, naučit se s nimi abych mohl třeba pomáhat lidem s problémy (za těžké peníze samozřejmě). Přestává mě to ale bavit a po jednom rozhovoru s Tomášem P. jsem se rozhodl pro přechod na Windows XP. Mluvili jsme o tom, že jsou oblíbené a ne moc oblíbené verze Windows. Ku příkladu takové Windows 2000 jsou podle mě kvalitou srovnatelné s XP (chybí XP design), ale přesto je používá málokdo. Visty sice používá, díky předinstalacím na nových PC, hodně lidí, ale stejně prostě oblíbené nejsou a nebudou. Proto kašlu na přizpůsobování, ať se uživatelé Vist, kteří si s nimi neví rady, přizpůsobí mně. icon_lol.gif

Dodatek1: Jestli pojede na XP vše dobře, mám argument pro kritizování Vist. icon_smile.gif

Dodatek2: Abych nehanil jenom Visty. Dal jsem si na notebook taky Fedoru a ta nezná moji WiFi (přesto, že je Intelácká, s nimiž většinou problémy nejsou). Po troše googlení jsem zjistil, že její rozchození je skoro nemožné, takže na notebook půjde Ubuntu.

4 komentáře

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    mikke

    BSOD jsem zatim videl jenom pri vypinani (klep klep klep) a to az v okamziku pred zastavenim vetraku. Jinak po probuzeni mi obcas nefunguji cudliky na ovladani hlasitosti... s XP prof, takze zatim bych to jenom Vistam nepricital :/ Tesim se na porovnani :)

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #3
  2. 2
    mikke

    Jeste jsem si vzpomnel, ze mi obcas neznamo kam zmizi webka a opticka mechanika... v supliku ani v batohu nebyly.

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #3
  3. 3
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    No, kdyby to byla HW chyba, tak to by byl pěknej hnus.

    Ale tohle vypadá na chybu ovladačů nebo OS. Třeba u tý hibernace podezírám Visty z toho, že si tu relaci ukládaji na konec disku, kterej jsem ale Vistám (jejich nástrojem) ukrojil pro Linux a nedokážou si zvolit nějaký jiný místo, který jim patří. Slyšel jsem, že konec disku pro něco používaji, jenom nevim na co.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #1, který napsal(a) mikke
    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #2, který napsal(a) mikke
  4. 4
    Michael

    michaelf.ms<zavináč>gmailtečkacom

    Je pravda, že jsem Windows 2K používal dost dlouho... asi tři roky a byl jsem s nima moc spokojenej.