Na vysoké škole jsem teprve 5. týden, ale už se mi podařilo odpozorovat malou kuchařku, jak být cool. Průběžně bude seznam snad aktualizován.

  • Zásadně choďte na všechny přednášky! I kdybyste měli za 5 minut vstát a odejít (po informování svého okolí - rádius minimálně 2m - že tohle je nuda a tohle je pro vás ztráta času). Naopak, toto je v podstatě základ, pokud jde o to být cool a za tu cestu to určitě stojí.

  • Zásadně choďte na přednášky s notebookem! Že si můžete internet a poštu vyřídit doma a nemusíte kvůli tomu jezdit na přednášky? Ne-e! Cesta k té správné coolovitosti vede právě tudy. Jde o prakticky jedinečnou možnost ukázat všem, jaké high-end aplikace používáte a jak hezky jste si rozestavily ikony na ploše. Po uzavření Gmailu doporučuji ukázat všem, že jste nad věcí tím, že si pustíte film nebo lépe hru. Sluchátka do uší!

  • Neustále (opět vhodné na přednáškách, kde zaujmete velký počet lidí) vyprávějte o alkoholových radovánkách, které provádíte! Že jste loser, co většinou jen sedí doma? Nevadí. Jednou za půl roku snad někam jdete a při správném promyšlení takový jeden tah vydá na desítky vyprávění. Můžete také využít představivosti posluchačů, která v tomto případě hraje zásadní roli. Příklad: „Tak jsme včera byli s Honzou na akci a bylo to fakt hustý. No já ke konci vůbec nevěděl.“ V tomto případě nebudete lhát, pokud jste byli s Honzou v menze na kaši, kde jste řešili limity v nekonečnu nepřehledných funkcí.

    Ideální však je, když si dáte, třeba i jen jedno pivo, hned několikrát týdně. Z toho se dá vyčarovat opravdu cool image a brzy už se ani nebudete muset snažit. Stačí přijít do školy s unaveným výrazem a někdo za vás vše odvypráví.

  • Co nejdříve vstupte do klubu Nemamčas! Neznáte? Členové tohoto klubu jsou tzv. nemamčasové. Průměrný nemamčas je čerstvý student vysoké školy, který je schopen trávit hodiny vyprávěním o tom, že nemá čas. Ideálně je dobré si založit Twitter, blog, registrovat se na několika sociálních službách a všude aktualizovat svůj stav. Příklad: „Nemám čas, protože jdu na přednášku z ALG.“ „Nemám čas, protože jdu nakoupit.“ „Nemám čas, protože píšu, že nemám čas.“ Pozor, je třeba si naplánovat stolici, abyste předtím stihli aktualizovat statusy.

    Nemamčas musí zásadně ukončovat komunikace po ICQ a jiných jako první. Jakmile vycítíte, že se hovor chýlí ke konci, ukončete ho. Pokud se nějakým nedopatřením stane, že druhá strana „zavěsí“ jako první, snažte se to zachránit. Příklad: MamČas:„No nic, já už musim běžet, tak čaf.“ NemamČas: „Ok, ale řekni mi, v kolik jedeš zejtra vlakem?“ MamČas: „No, nevim, asi po 3 ...“ NemamČas: „Hm, no na tohle teď nemam čas. Čus.“

  • Říkejte, že Visty jsou největší odpad světa! Nevadí, že nevíte proč. Kdyby na to přišla řeč, tak zmiňte vysoké nároky na hardware.

  • Slovo „cool“ už není tak cool, co bývalo! Moc ho nepoužívejte.

Neberte mě za suchara, sám některé výše zmíněné body trochu naplňuji. Jediné co mi přijde opravdu směšné, jsou surfující, hrající si notebookáři na přednáškách a nemamčasové. icon_lol.gif

13 komentářů

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    Shabbi.

    Skvělé icon_biggrin.gif

    Taky mám za sebou prvních pár týdnů, takže naprosto rozumím :)

    A hlavně to s Vistama mě dostaloicon_cheesygrin.gif

  2. 2
    Mazlík

    zamazal.jiri<zavináč>gmailtečkacom

    Ahoj,
    chodíš na přednášky z ELI? :-)

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #3
  3. 3
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Ne, ale příště tam půjdu s notebookem. icon_lol.gif Dáme sraz?

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #2, který napsal(a) Mazlík
  4. 4
    kaja47

    kaja47<zavináč>seznamtečkacz

    Copak limity v nekonečnu nepřehledných funkcí, ale lexikární analyzéry implemntované pomocí pole ukazatelů na přechodové funkce... Pardon, nemohl jsem si pomoc.

    Je samozřejmě jasné, že ti nejkůlovatější studenti na přednáškách spí, protože doma na to nemají čas a na na cvičeních jsou viděni stejně často jako yetti.

    Jinak je pravda, že notebooky na přednáškách jsou zlo a všechno bych je spálil (http://jdem.cz/af7n0). Tyhle ty aféry každého jenom otravují.

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #6
  5. 5
    Petr

    petr<zavináč>petrmikotečkacz

    Místy trochu jízlivé, řekl bych - ale zasmál jsem se. I přesto, že jsem v tom trochu viděl sám sebe (ale já fakt nemám čas - při psaní tohohle komentáře snídám a za chvíli letim do školy). Ale fakt je to super - aspoň vím, že až na ty Visty jsem cool icon_lol.gif (brát s nadsázkou, prosím :)).

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #6
  6. 6
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    >kaja47: Ehe? To je Matematika2? Jsem na začátku prváku, ještě nemáme tak hezké názvy no. icon_smile.gif Ale třeba když jsem počítal v algebře netriviální lineární kombinaci polynomů, tak to už taky zní hezky. icon_lol.gif
    Jak to dělají cool studenti s absencí na cvičeních jsem ještě nezjistil, ale třeba se naučim.
    No a notebooky mi na některých přednáškách fakt vadí, člověk se na ně kouká i když nechce. Třeba matematiku chci poslouchat, protože jsem jí na střední docela zaspal a ejč jí dobře vysvětluje. Taková jedna přednáška, na který dávám pozor, mi ušetří několik hodin doma. Ale co. Prostě když se chci učit, tak jdu dopředu, když ne, tak mezi známý s výhledem na notebooky icon_smile.gif.

    Petr: Já při psaní tohoto komentáře taky snídám a za pár minut jdu do školy. Nevidim na tom nic zatěžujícího, co by se mělo pořád opakovat. Asi potřebuješ při pití kafe koukat z okna, pak při pojídání sušenek koukat z okna, ... mě to docela vyhovuje kombinovaně. Jím, piji, píši, stahuji a občas se nadechnu. To je frmol co? icon_lol.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #4, který napsal(a) kaja47
    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #5, který napsal(a) Petr
    • Na komentář odpověděl(a) kaja47 v komentáři #7
  7. 7
    kaja47

    kaja47<zavináč>seznamtečkacz

    Jo a zapoměl jsem dodat, že cool studenti ze školy brzy vyletí...

    Ta věc není matematika 2 (skončil jsem u jedničky a stačí to). Je to něco z PJP - "programovacích jazyků a překladače", kde se učíme jak navtrhovat lexikární analyzéry, překladače, kompilátory a všechny ty věci kolem.

    Ale podařilo se ti mě ovlivnit. Teď už si ráno neříkám jestli si vezmu/nevezmu neotebook, ale jestli ten den budu nebo nebudu cool. Většinou jsem dost cool, ale zase mi na tom strašném stroji nejde wifina, což zas tak cool není. Navíc mám velký problém se na něco soustředit, když se přednáší.

    Nejcool student na kterého si vzpomínám, byl jeden týpek, kterého jsem nikdy neviděl na přednášce vzhůru. On vypadal, jako kdyby noc co noc až do šesti do rána někde hrál poker a pil whisky a pak se šel do školy jenom vyspat.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #6, který napsal(a) Antonín Daněk
    • Na komentář odpověděl(a) petr v komentáři #13
  8. 8
    sukničkář

    kvetoslavprkno<zavináč>seznamtečkacz

    Sakra, já nemám notebook :-D . Moc dobrej článek, fakt jsem se pobavil, ale teď už nemam čas, tak ahoj :-D .

  9. 9
    GrayLite

    graylite<zavináč>graylitetečkanet

    No téééda :D Ono až začneš pracovat někde jinde na půl úvazku, budeš dojíždět 90 a více minut do Phy, kdy ještě budeš pracovat na živnosťák a po večerech doučovat....tak tě chci vidět, jak budeš na těch úža přednáškách čerstvej :-/

    Nic proti, ale tohle je teda parodie, co tu píšeš....nemáš náhodou černé prestige s bleskem?-)

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #10
  10. 10
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Moc nevim, co kritizuješ. Možná by sis místo doučování mohl najít příště čas a nejdřív si před komentováním přečíst článek.

    Z tvojí poslední věty si nejsem jist, zda jsi nepochopil pouze odstavec o Nemamčasech nebo celý článek. Parodie to zajisté je.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #9, který napsal(a) GrayLite
  11. 11
    Flegmatik

    Jednou jsem četl tenhle tvůj článek a často si na něj vzpomenu, když mi někdo řekne/odpoví, že nemá čas :-) Tvoje "nemamčasy" jsem si uložil do paměti mozku, hehe. Každopádně se snažím předejít dobu a čas si udělat nebo ho mít :-) Možná je to i cennější.

  12. 12
    Lucie

    Tohle mě vážně pobavilo. :)

  13. 13
    petr

    lexikární analyzéry? To se učíte používat lexikon kouzel? Zní to tak.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #7, který napsal(a) kaja47