Vánoční výzdoba už svítí i mimo supermarkety a i ti né tak vášniví vánočníci se pomalu začínají rozhlížet po dárcích. Možná zde naleznete nějaké zajímavé odkazy.

Google i Seznam sice vrací mnoho středně či méně zajímavých odkazů při vyhledávání např. spojení „tip na dárek", ale většinou mě nic nezaujalo.

Teď už snad mám všechny dárky objednané, ale bojím se, že dopadnu jako jeden můj spolužák minulý rok, kdy mu dárky přišly až po Vánocích. Ano, všechny dárky jsem koupil přes internet. Je to sice taková novodobá sociální degenerace, ale myslím, že fronty v kamenných obchodech by mě stejně nijak neobohatily.

Je ještě čas na objednání dárku přes internet?

Ne! icon_smile.gif

No dobře, blíží se Vánoce, tak budu trošku optimističtější.

Samozřejmě je čas na objednání dárků, které mají dotyčné firmy na skladě, jiný sortiment bych ale raději nepokoušel. Mnohde mají dokonce napsáno, že objednávky zaslané do jistého dne ještě stihnou vyřídit do Vánoc, ale u těch dalších to není jisté. (Sám jsem objednával jeden dárek den po tomto datu, takže doufám, že se na mně usměje štěstí. icon_smile.gif)

Nu dobrá, ještě se podívejme, jak lidé vyhledávají slovo „dárek" na Google a pak už se snad přesuňme ke slíbeným tipům.

darky-trend.png

Dárky z USA

Stává se, že při surfování internetem narazíte na skvělý dárek s jedinou drobnou vadou, že se jeho prodejce nachází v USA. Ať už je to tedy Amazon, aukce na eBay, server na který odkazuji níže nebo úplně nějaký jiný obchod - pamatujte že existuje řešení.

To řešení se nazývá Zásilková služba a díky ní si můžete objednávat věci z USA. Sám bych jejich služby využil, ale na příslušné toužené zboží jsem narazil až příliš pozdě. Slyšel jsem, že mají hodně zakázek a i kdyby ne, tak letos už byste dárek asi do Vánoc nedostali, takže to berte spíš jako tip na příští rok nebo k jiným účelům. (Taky to berte jako tip na podnikání, protože by konkurenci určitě snesli. icon_smile.gif)

Tipy na dárky

Možná si říkáte, že je trošku pozdě psát tipy na dárky. To ale není pravda. Je pozdě hledat tipy na dárky, né je psát. icon_lol.gif

Pokud se sem zatoulal nějaký Daněk, okamžitě zanechá čtení a šoupe nohama neb jsou níže zmiňovány okruhy některých mých dárků.

  • ThinkGeek - K nákupu zde byste museli použít výše zmíněnou Zásilkovou službu, nicméně tu jsou naprosto úžasné věci. Příkladem nechť je retro bluetooth sluchátko, USB plasmová koule nebo některé z triček.

  • Elektronika. Tady má asi každý jasno. Můžu snad jen doporučit obchody jako je Czech Computer nebo Alza, ale i to je ohraná písnička. Např. takovou flash pamětí dneska jen tak někoho neurazíte. Já jsem ale narazil na jinou zajímavou věc a tou je digitální zápisník. Do školy, ale i jiná místa se mi to zdá jako neocenitelný pomocník a to i když člověk vlastní notebook. Sám ještě uvažuji, jestli si ho nekoupím, jako dárek pro sebe. Skladem na Alze zatím jsou, takže čas mám.

  • Eruditus - Přesto, že primitivnější část národa knihami opovrhuje, nějakým humorně psaným kouskem neopovrhne snad nikdo. Doporučuji projít celou kategorii humor, zábava. Zajímavě také vypadá hojně prodávaná kniha: 1001 filmů, které musíte vidět, než umřete (Steven Jay Schneider), ale jedná se o poněkud dražší kousek.

  • Feng shui obchod - Ačkoliv Vánoční expedice je ta tam, bezesporu je to obchod plný zajímavých věcí - alespoň pro mne. Osobně doporučuji projít celý sortiment, protože se mi tyhle věcičky s údajnou mocí líbí, ale přece jen něco konkrétního: drak vytrvalosti, hojnosti, ..., Fluoritová pyramida k počítači, Aromalampa JIN JANG, něco z kaligrafie či relaxační hudba.

  • Naturshop - Další zajímavý obchod, jehož sortiment stojí za bližší prozkoumání. Příkladem nechť jsou solné lampy, dražší Ametyst nebo levnější klíčenky.

A co já?

Já se letos povětšinou nechám překvapit. Žádné speciální přání na dárek jsem neměl. Nějaké peníze jsem ale dostal, ty utratím za oblečení. Další peníze ještě pravděpodobně dostanu a ty poputují buď na výše zmíněný digitální záznamník nebo operační paměť do PC (od jejíž koupě ale spíše upouštím) nebo něčeho, co mi teď doporučíte. icon_smile.gif

A co vy? Podařilo se vám koupit originální dárek, ať už sobě nebo někomu jinému?

5 komentářů

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    leviathan

    michaelf.ms<zavináč>gmailtečkacom

    Dobrej nápad je kupovat všem lidem těžítka - k narozeninám, ke svátku, k vánocům - a pokaždý přesně to samý :D.

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #2
  2. 2
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Jen do toho. Hlavně foť ty výrazy obdarovaných, zejména po třetím a pátém těžítku. icon_lol.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #1, který napsal(a) leviathan
    • Na komentář odpověděl(a) kivan v komentáři #3
  3. 3
    kivan

    kivan<zavináč>centrumtečkacz

    Proč ne? Takhle se kupujou u nás v rodině mámě medvědi (nechtěj vidět náš obývák icon_lol.gif) Jinak třeba právě plyšáci jsou taky v(d)ěčný dárek icon_biggrin.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #2, který napsal(a) Antonín Daněk
    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #4
  4. 4
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Je pravda, že u nás se zase kupovaly (možná, že ještě kupujou) dřevěný kočky. Ale do plyšáka bych já nešel.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #3, který napsal(a) kivan
  5. 5
    Dárek

    Přesně tak, dárky se objevují v cyklech. Já každý druhý rok dostávám pěnu na holení s novým strojkem :-)