Co se všechno stalo s tímto webem za poslední tři týdny a co se bude dít dál se dočtete v tomto článku.

Tyto stránky jsou nové a popravdě jsem ani nepočítal s tím, že se tak rychle dostanou tam, kde teď jsou. Redakční systém pro vkládání článků (ve skutečnosti je totiž rozsáhlejší, ale slouží zatím pouze mě) má před sebou ještě mnoho úprav. Ale vzhledem k tomu, že před necelými třemi týdny tu byla jen stránka s krátkou informací o mě a o účelu těchto stránek je to více než dobré, zvláště když jsem ani neměl v plánu v tvorbě nějak chvátat. Hlavním důvodem byly volné pondělky a hlavně to, že jsem byl nemocný, a proto jsem měl čas.

Nejsem si jistý, jestli se stránky tohoto typu ujmou mezi lidmi. Prozatím by pro mě bylo velké překvapení, kdyby se tu objevil nějaký článek od návštěvníka. Jak jsem však psal v jednom z prvních článků, šlo mi hlavně o to, abych měl prezentaci, za kterou bych se nemusel hned stydět. I přesto by pro mě byl veliký úspěch kdyby sem začali chodit lidi, a proto chci dodělat redakční systém na přijatelnou úroveň. V konečné fázi budete moci úvodní obrázky k článkům uploadovat přímo na tento server a nebudete se muset starat o rozměry, protože budou automaticky upraveny. Stejně tak pokud budete chtít použít obrázek v článku, což je vždy dobré, budete moci obrázek umístit přímo sem. Možná ještě důležitější je však formátování textu, přecejen HTML tagy možná kde koho odradí od psaní i když to není nic těžkého a s návodem na liště určitě na problém nenarazíte. Kvůli tomuto se budu muset podívat po nějakém JavaScriptu, protože tento jazyk neovládám, ale myslím, že to nebude problém.

ohlednuti.jpg

Až toto všechno dodělám, budu se snažit psát co nejvíce článků, také zkusím stránky alespoň částečně optimalizovat pro vyhledávače a celkově se budu snažit stránky rozšířit mezi lidi - ,,proodkazovat" je s jinými weby.

Ale proč všechno tohle píšu ? Hlavně proto, že mě čeká víceméně poslední měsíc školy před prázdninami a jak to tak bývá, je to období dohánění toho co jsem v průběhu roku neudělal. Říkám poslední, protože v červnu se všichni soustředí na maturity (ke které tento rok naštěstí nejdu) a ostatní ročníky jsou celkem v klidu i když také záleží na předmětu. Tento víkend jsem chtěl ještě něco udělat, bohužel to nějak nevyšlo kvůli ... ehm bezúčelnému trávení času - jak by řekl Kryton z Červeného Trpaslíka. Proto pokud čtete tento článek a říkáte si, že by jste sem občas i něco napsali kdyby tu bylo více lidí a psaní článků by bylo více ,,user friendly", pak vám mohu jen říci, že o měsíc později od napsání tohoto článku by to mělo být v pořádku. A co se týče lidí ? To už záleží právě na Vás jako na jedinci, jestli se rozhodnete napsat článek i když tu zatím není moc lidí. S přibývajícíma článkama budou přibývat i čtenáři reagující na vaše články. Pokud by si někdo chtěl vytvořit kategorii, (později je budou moci vytvářet sami uživatelé prostřednictvím webu) napište článek do kategorie ,,ostatní" a já už příslušnou kategorii vytvořím resp. mi můžete napsat jak by jste si ji přáli pojmenovat. Kdo ví co bude dál, třeba se tento server rozšíří, budou zavedeny registrace a vy se stanete redaktotem své kategorie :).

...no dobře, už jsem se probudil, ale teď si jdu užít - na delší dobu poslední - bezúčelný den :).

nekomentováno

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte: