Poslední dobou jsem se často potuloval po webech zaměřených na mp3 přehrávače a z lidí ze svého okolí jsem doloval jejich osobní názory na různé přístroje. Ano, koupil jsem si mp3 přehrávač. A kdo je tím vítězem? Ano, iRiver T60.

Zatím mám tento přístroj necelé dva dni. Případné negativní zkušenosti tedy případně doplním později. Zatím jsem s iRiverem T60 velice spokojený. Pokud si chcete koupit mp3 přehrávač a zaujal vás tento kousek (nebo i nějaký jiný), raději moc neváhejte. Na vlastní kůži jsem se přesvědčil, že trh s mp3 přehrávači se velice rychle obměňuje a většina výrobců starší kusy přestává rychle vyrábět.

Moje požadavky

  • dokonalý zvuk
  • zničující výdrž
  • obrovská paměť
  • strhující design
  • bezmezná variabilnost nastavení podání zvuku (basy, ekvalizér, SRS)
  • Cena do 2000,-
  • eventuelně dobrý diktafon

Finální kandidáti aneb můj short list

Dostal jsem pár tipů od mých spolužáků. Zjistil jsem ale, že když mi někdo dává konkrétní doporučení, spíš mě to od koupě odrazuje.

Klikněte na název pro obrázek.

  • Sony NWD-B105F/B - 2GB černý - Přístroj se mi líbil hlavně kvůli vzhledu. Nicméně i jeho zvukové schopnosti dle popisů nevypadaly špatně (není však možné explicitně zvýraznit basy). Destruktivní byla v tomto případě nebezpečně nízká doba hraní - pouze 9 hodin. Ani by to tak nevadilo, kdyby nebyl přístroj poháněn akumulátorem. Nemám nic proti akumulátorovým mp3 přehrávačům, ale musí mít výdrž minimálně 20 hodin. Nedovedu si totiž představit, že bych poslouchal 20 hodin muziku, aniž bych se nedostal k nějakému zdroji elektřiny. Nicméně těch 9 hodin si dokážu představit docela snadno. Cena 2130 Kč.

  • Sony NW-E013F - 1GB černý - Přístroj se mi líbil jak vzhledově (né tak jako ten předešlý), tak funkčně. Opět tu chyběla možnost zvýraznění basů a není zde funkce diktafonu. Nic co bych nedokázal překousnout, navíc akumulátor v tomto případě má výdrž skvělých 30 hodin. Paměť však byla pouze 1GB, ačkoliv přístroj stál 2130 Kč, jako předešlý kus. Nicméně i to bych byl ochoten překousnout. NW-E013F jsem nakonec našel u mého spolužáka, kde jsem zjistil, že vzhledově za moc nestojí. O tomto stroječku jsem dlouho vážně uvažoval, odmítnul jsem ho kvůli velkému počtu drobných nedostatků.

  • Emgeton E5 CULT - 2GB černý - Tento Emgeton se již přestává prodávat, ale asi byste ho ještě sehnali. Co se týče funkcí, nedalo se mu snad nic vytknout. Problém byl v tom, že mě doslova odpuzoval jeho vzhled a především velikost a váha. Ta je zapříčiněna především tím, že je napájen AA (ne, to třetí Ačko jsem nezapomněl připsat) baterií. Velikost je vykoupena 50 hodinami hraní, což z tohoto přehrávače dělá doslova přístroj do pouště. Viděl jsem ho na vlastní oči v Datartu, což byla poslední kapka (nemám nic proti Datartu icon_smile.gif, jde o ten vzhled). Tento přístroj jsem odmítnul jenom kvůli designu. Cena 2390 Kč.

Proč tedy iRiver T60 (2GB, černý)?

Snad raději znovu formou seznamu.

  • Mám k firmě iRiver velice dobrý vztah. Za prvé se soustředí na výrobu pouze jednoho druhu sortimentu (nemám rád, když někdo vyrábí všechno od praček po mobilní telefony). Za druhé jsem od nich kdysi koupil mp3 discman IMP-150, se kterým jsem byl velice spokojený. (Ještě ho mám, takže kdyby ho snad někdo chtěl koupit, určitě napište. icon_smile.gif)

  • Tento přístroj a obecně všechny přístroje od iRiveru jsou dlouhodobě známé, jako zvukově vysoce kvalitní a dobře nastavitelné.

  • Splňuje všechny mé požadavky, viz výše. Jenom ta cena je trochu vyšší (2299 Kč), ale s ostatními kusy jsem se taky neudržel pod 2000 Kč. Já to beru tak, že ještě nedávno stál 512 MB přehrávač i 10 000 Kč, takže to je super cena. icon_twisted.gif

  • I relativně pozitivní recenze českého blogera mi pomohla.

iRiver T60

První dojmy jsou pozitivní. Trošku jsem se bál designu, ale jsem spokojen. Přehrávač nemá zrovna standardní tvar a nebojím se, že bych na ulici potkal někoho se stejným přístrojem.

Co se týče zvuku, tak jsem opravdu navýsost spokojen. Přehrávač umožňuje kromě běžného ekvalizéru také nastavení tzv. SRS. Tzn. nastavení úrovně 3D zvukových efektů, ostrost zvuku, úroveň basů, nastavení zesílení (v závislosti na sluchátkách), obnovení zeslabeného signálu na původní úroveň.

Tento přehrávač má skvělý zvuk, právě díky poměrně silnému zesilovači - 2 * 18mW. Tzn., že i když vyžadujete vysokou hlasitost, není třeba používat max. možné výkony zesilovače, kde už jsou signály zkreslovány. iRiver T60 má 40 úrovní hlasitosti, přičemž se sluchátky Sennheiser CX300, které používám, je při úrovni mírně nad 20 poslech už na hranici zdraví (s orig. sluchátky ale vyšší hodnoty neuškodí). Zesílení v již zmíněném SRS mám nastavené na 150 (je možné nastavit 40 - 400).

Trochu mi vadí, že jsem s přehrávačem nedostal šňůrku na krk (poutko má). Budu si muset nějakou dokoupit. Také mi vadí, že nejsou v manuálu popsané jednotlivé módy přehrávání. Jestli jim někdo rozumíte, tak mi dejte vědět, protože v nich mám vážné mezery.

DSC06133.JPG

Přístroj je napájen AAA baterií, která má vydržet 20 hodin. Je skvělé, že si přehrávač úplně vypne po nastaveném čase displej, takže těm 20 hodinám docela věřím. Uvidíme.

Četl jsem stížnosti na manipulaci s joystikem, naštěstí mi hned od začátku padnul do ruky. Asi to bude tréninkem z telefonu D750i, s jehož joystikem jsem dlouho zápasil.

S přístrojem jsem dostal také CD. Zde je software pro správu hudby, který ale stejně používat nebudu. Krom toho je zde program na aktualizaci firmware (dostal jsem přístroj již aktualizovaný), popř. program ku přepnutí přehrávače z režimu UMS do MTP. Asi vám to nic neříká, já výhody a nevýhody MTP taky neznám. Podstatné je, že se T60 chová jako přenosný disk a nepotřebuje žádné další ovladače.

iRiver-uvodni-obrazovka.jpg

Podcast ready

Přístroj má v sobě uložený software (je možné jej vymazat) pro stahování podcastů. Podcast není nic jiného, než zvukový záznam, obvykle nějakého zpravodajského serveru. Chování tohoto programu se velice podobá RSS čtečce (ona to v podstatě RSS čtečka je). Program zkontroluje kanály, které odebíráte a případně vám sám stáhne do mp3 přehrávače nové zprávy.

Tento software je dostupný jak pro Windows a Linux, tak pro Apple, takže není problém si zprávy synchronizovat u jakéhokoliv počítače s přístupem na internet.

V Čechách zatím nejsou podcasty příliš rozšířené, za zmínku stojí asi jen podcasty Českého Rozhlasu. Já jsem začal odebírat také podcasty BBC, takže si budu cestou do školy upgradovat angličtinu. icon_smile.gif

Živé fotografie

iRiver-T60-krabicka.JPG

iRiver-T60-pomer.JPG

iRiver-T60-zezadu.JPG

iRiver-T60-1.JPG

iRiver-T60-2.JPG

iRiver-T60-3.JPG

Závěr

Recenzi na tento přístroj vydal také server novinky.cz. O profesionalitě recenzenta by se dalo pochybovat, ale je to zase další názor. (Diví se, že přístroj nabíjený AA baterií musí být při připojení k PC zapnutý a nenabíjí se z USB.)

Co dodat? Jestli vám jde především o zvuk a nepotřebujete nějaké zbytečné blbůstky jako je video (T60 zvládne bmp obrázky, ale na malém displeji není o co stát), pak je pro vás iRiver T60 správná volba.

P.S.: Sluchátka od iRiveru, které jsou k tomuto přístroji dodávány, jsou označovány jako vysoce kvalitní. Já osobně mám rád in-ear sluchátka, takže za ty co používám je nehodlám vyměnit. Pokud by o ně někdo měl zájem, tak se můžeme domluvit.

P.P.S: Přístroj jsem koupil v e-shopu 123mp3.cz.

67 komentářů

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    Scotty

    S tim prehravanim je to jednoduchy jako facka (ono je to vlastne to samy jako u tvyho discmana). Takze:
    1-jeden song
    A-all-vse
    D-directory-slozka
    S-shuffle-nahodny prehravani
    kolecko_s_sipkama-opakovani
    Doufam, ze jednotlivy kombinace si uz das dohromady...

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #3
  2. 2
    kedy

    Také mám doma iRivera, sice už "starou" 890tku, ale pořád šlape jak hodinky a jsem s ním maximálně spokojen icon_cool.gif

    jinak k těm módů přehrávání
    A - vše
    D - jen složka
    šipečky - opakovat
    "S" - náhodně
    a 1 je 1 icon_wink.gif

    ať ti dobře a dlouho slouží icon_smile.gif

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #3
  3. 3
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Díky vám oboum. Popravdě to A a D jsem si už vygooglil.
    Tu jedničku jsem nevěděl. Já pod tim pořád viděl 1, jako pravdivou hodnotu. Takže jsem si myslel, že to bude něco na způsob All. Protože if(1) je taky vždycky splněná podmínka.
    Ale ty kombinace mi přecijen jasný moc nejsou. Tak například volba All-náhodně a All-náhodně-s opakováním. Znamená to snad, že při All-náhodně se přehrajou všechny písničky, přičemž budou přehrávány náhodně, ale žádná nebude hrát dvakrát? To by si ten přehrávač musel vytvářet nějakou databázi již přehranných písniček. Pak by mě teda zajímalo, kdy se taková databáze maže, popř. jak jí můžu smazat explicitně. Nevíte někdo? Každopádně tyhle informace v tom manuálu bejt měly. icon_evil.gif

    kedy: To snad ani nevadí, že máš starší kousek. Kvalita umírá pomalu. icon_smile.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #1, který napsal(a) Scotty
    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #2, který napsal(a) kedy
    • Na komentář odpověděl(a) kedy v komentáři #4
  4. 4
    kedy

    Je to tak. On si to pamatuje. Ta "databáze" se u mě maže při změně módu přehrávání. Snad to nezměnili.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #3, který napsal(a) Antonín Daněk
    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #5
    • Na komentář odpověděl(a) Scotty v komentáři #6
  5. 5
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Takový věci se většinou nemění. Takže díky za vysvětlení.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #4, který napsal(a) kedy
  6. 6
    Scotty


    Je to tak, jen upresnim, ze nejenom pri zmene modu prehravani, ale pri vypnuti a zapnuti... Takze i kdyz se ti vybyje baterie...

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #4, který napsal(a) kedy
  7. 7
    Jeff

    Jeff154<zavináč>seznamtečkacz

    Koupil jsem iRiver T60 2GB moji mamince, ponevadz je lehky a skladny a je napajen 1x AAA baterii.
    IRivery pouzivam jiz par let, mam MP3/CD IMP 400 a spokojenost. Nedavno jsem koupil iRiver T10 bohuzel pouze 512MB, ponevadz 2GB jiz nejde sehnat. T10 mne absolutne vyhovuje (klip) velikost, napajeni 1x AA, bez joysticku (to je podle me krok zpet).
    Srovnaval jsem co do kvality reprodukce hudby T10 a T60 a musim napsat, ze T10 ma jednoznacne lepsi zvuk nez T60. Jen je skoda, ze uz nelze koupit T10 2GB.

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #8
  8. 8
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    T10 a T60 nemam možnost srovnat. Nicméně T10 byl můj první vysněný kousek, takže tomu i věřím. K tomuto se vlastně vztahuje moje zkušenost v úvodu článku: „Na vlastní kůži jsem se přesvědčil, že trh s mp3 přehrávači se velice rychle obměňuje a většina výrobců starší kusy přestává rychle vyrábět."

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #7, který napsal(a) Jeff
  9. 9
    zizanek

    Ahoj. Měl bych dotaz. Jak je na tom ta T60 se zobrazováním českých znaků?

    Díky za odpověď.

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #10
  10. 10
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Zobrazuje, bez problémů.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #9, který napsal(a) zizanek
  11. 11
    Alex

    osn<zavináč>centrumtečkacz

    Na zaklade teto recenzi jsem si pořidil IRIVER T60ku. Co mužu řict? Vynikajici zvukova kvakita, naprosta špicka, jednoznačne nejlepsi zvuk mp3 prehravace bez ohledu na cenu i kategorii, ktery jsem kdy slyšel (a toho bylo..) Zminěne nedostatky v porovnani s prednostmi (napr. obrovske možnosti nastaveni zvuku)nejsou nijak tragicke. Vezmem li v uvahu cenu 2300 Kč za 4 Gb,- mame tady jednoznačne nejlepši Vanočni nakup.

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #12
  12. 12
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Jsem rád, že ti moje recenze pomohla.
    Jinak ta cena letí dolu rychleji než jsem čekal. Ještě před 14 dny stála 4 GB verze nějakých 3400,-.
    Jinak jsem zatim na žádný problémy nenarazil, snad jen o výdrži 20 hodin bych pochyboval.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #11, který napsal(a) Alex
  13. 13
    Karel Brno

    Díky za zkušenosti s T60, včera jsem si ho objednal přes Web a těším se na něj. Mám už od iRiver starší iFP 395T a kromě již nedostatečných 512MB jsem plně spokojen. Mám pocit, že iRiver je něco jako Mercedes mezi osobními auty. Ne že by byly zcela bez chyb, ale jsou solidní a je na spoleh. Karel Brno

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #14
  14. 14
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Jsem stejného názoru.

    Jinak beru zpět to, co jsem napsal v komentáři výše, co se týče výdrže. Měl jsem staré 850mAh baterie. S nynějšíma 1000mAh to bude asi i víc. Jenom indikátor není úplně lineární. Nejdřív ubývají čárky rychleji a potom dlouho vydrží na poslední čárku.

    Ještě jsem chtěl napsat, že jsem ve čtvrtek jel vlakem z Prahy a naproti mně seděl chlapík s černou verzí T10. Je to pěknej stroječek, ale přecijen je podstatně větší.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #13, který napsal(a) Karel Brno
  15. 15
    peaty

    Takze aj ja som sa rozhodol, ze pojdem do tohto prehravaca, lebo s iRiverom mam len dobre skusenosti (zatial mam iRiver IMP 550). Len este neviem, aku farbu, ci bielu alebo ciernu, ach tazke to rozhodovanie, zvlast vtedy, ked ho nikde v obchodoch nemaju a nemozem si ho pozriet nazivoicon_sad.gif. Pre velkost pamate som uz viacmenej rozhodnuty, asi zlaty stred bude postacovat - 2 GB (cca 30 hodin hudby).
    Len este otazocka: Ako je to s nahravanim zvukov pomocou vstavaneho mikrofonu? Kvalita je postacujuca, pripadne da sa zvolit datovy tok nahravania?

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #16
  16. 16
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    S barvou ti nepodarim, ale s černou jsem spokojenej. Co se týče 2 GB, tak mně taky stačí.

    U nahrávání se dá nastavic kvalita low (32 kbps), middle (64 kbps) a high (128 kbps) - odděleně pro náhrávání z mikrofonu a rádia. Dá se taky nastavit automatické spuštění nahrávání při určité úrovni hlasitosti. Jak si vede např. při přednáškách ti neřeknu, protože jsem nahrávání téměř nepoužíval. Jenom jednou jsem nahrával něco z Youtube. icon_smile.gif

    S nahráváním je problém v tom, že nefunguje při slabě nabitých baterkách (hodí hlášku, že nelze nahrávat kvůli slabé baterii). A jak jsem psal v komentáři výše, čárky ubývají rychle a potom ještě dlouho přehrávač beží jakoby na vybitou baterii (dle indikátoru), ale nahrávat už nelze.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #15, který napsal(a) peaty
  17. 17
    Havran

    jo... tak když ho tak všichni chválíte, tak o něj napíšu pod stromeček... asi v bílý... jo a jenom, je kovovej?

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #18
  18. 18
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Kovovej neni.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #17, který napsal(a) Havran
  19. 19
    zdenek

    danek.z<zavináč>seznamtečkacz

    ahoj,
    rád bych se na neco zeptal, tenhle iriver se mi libi, ale potrebuju vedet, jak dobre nahrava( hlasitost, jemnost, kvalita, formát), a jak se da naladit radio, konkretne Vltava.
    Mohl by jsi mi prosím na to nějak odpovědět?
    diky ZD

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #20
  20. 20
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Co se týče nahrávání, přečti si komentář č. 16. Nahrává do mp3.

    Rádio jde naladit úplně v pohodě. icon_lol.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #19, který napsal(a) zdenek
  21. 21
    peaty

    Takze prehravac mam uz doma. Teraz par postrehov. Kryt baterie je trosku volny a hybe sa, cakal som, ze bude trosku viac upevneny, mate to aj ostatni tak?
    Dalej, tie original sluchatka su biedne, basy su v tom neni takmer vobec pocuticon_confused.gif. To tie co som dostal k iriveru IMP 550 boli na tom lepsie...
    Dalsia vec zobrazovanie obrazkov, skusal som to a teda uprimne povedane cakal som, ze sa ten obrazok zobrazi po celom displayi, kedze je tak malicky, ale opak je pravdou. Ten obrazok sa este zmensi a bude zobrazeny tak priblizne na polovici displeya.
    Ten joystick nie je az taky strasny, da sa s nim fungovat, ale stane sa, ze tam ma neposluchneicon_biggrin.gif.
    A posledny postreh, v nastaveniach sa neoplati nastavovat, ze mate dobijatelnu bateriu, potom je ta vydrz slabsia. Nechapem vlastne na co to tam je, ak niekto vie, nech da vediet...
    To boli take vecicky, co ma prekvapili, inak som spokojnyicon_smile.gif

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #22
    • Na komentář odpověděl(a) Paja v komentáři #35
  22. 22
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Co se týče toho krytu, tak to je většinou první věc, která se u těhle věcí rozbíjí. Osobně se mi to ještě v tomhle případě zdá bejt vyřešený docela dobře (třeba sestry Creative je na tom o poznání hůře) a ani to že se dvířka hýbou bych neřekl. Trochu samozřejmě ano.

    Pak bych snad ještě reagoval na ty obrázky. Nevim jaký obrázky otvíráš, ale otevřou se v takovým poměru, v jakým je máš. Když budeš mít obrázek ve stejným poměru, jako je rozlišení displeje, budeš je mít přes celej displej. Aby se ty obrázky sami roztahovaly a tudíš deformovaly je blbost.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #21, který napsal(a) peaty
  23. 23
    Tonik

    Zvládá T60 přehrát mp3 s proměnným datovým tokem (VBR)? Nemůžu to nikde najít, ani v manuálu, co jsem stáhnul z iriveru, to nepíšou. Prostě, přehraje to všechno, nebo je tam nějaký omezení na datovej tok, vzorkovací frekvenci atd.? (u imp-150 třeba nešlo 48kHz)

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #24
  24. 24
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Já jsem neměl problém přehrát jakoukoliv mp3, ale nejsem schopnej ti odpovědět. Můžu ti to odzkoušet, když mi pošleš příklady nějakých takových mp3.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #23, který napsal(a) Tonik
    • Na komentář odpověděl(a) Tonik v komentáři #25
  25. 25
    Tonik

    Když jsi neměl problém, tak to asi umí. Jde mi vlastně jenom o to VBR a vzorkovací frekvenci 44,1. Ale když to uměl už imp-150 před čtyřma rokama, tak snad to T60 umí taky.
    Ještě jsem někde četl něco o tom, že nějak divně řadí soubory. To neumí řadit podle abecedy podle názvu souboru? Dik za odpovědi.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #24, který napsal(a) Antonín Daněk
    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #26
  26. 26
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Řazení v tom interním prohlížeči souborů se ovlivnit nedá. Teďko jsem se koukal, podle čeho to dělá a je to podle data vytvoření adresáře od nejnovějších po nejstarší. Samotný mp3 jsou řazený podle abecedy.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #25, který napsal(a) Tonik
  27. 27
    JAKUB

    jakubstrnad<zavináč>seznamtečkacz

    Ahoj, MP3 přehrávač Iriver T 60 mám doma, ale nejde mi přes přiložený software nahrát do přehrávače fotky/obrázky. Pomůžete mi prosím... Děkuji

    Když zatrhnu záložku "photos" nemám tam tu červenou šipku na trasfer, jako tomu je u "music" a v návodu je řeč jen o nějakých knihovnách...
    Děkuji

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #28
  28. 28
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Nebude jednodušší prostě otevřít datový prostor mp3 přehrávače (tento počítač -> tam uvidíš svůj mp3 přehrávač jako by to byl disk) a nakopírovat si na něj obrázky stejně jako kamkoliv do počítače?

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #27, který napsal(a) JAKUB
    • Na komentář odpověděl(a) JAKUB v komentáři #29
  29. 29
    JAKUB

    jakubstrnad<zavináč>seznamtečkacz

    To máš sice pravdu,ale pokud to tak udělam, musím si fotky předem dát do požadovaneho formátu.... a myslel jsem že ten software, který je k přehrávači přioložený tento převod dělá automaticky... co myslíš

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #28, který napsal(a) Antonín Daněk
    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #30
  30. 30
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Chápu, ale vypadá to, že to neumí. Tvůrci nejspíš nevěnovali obrázkům vzhledem k malému displeji tolik pozornosti. Můžu jenom doporučit poohlédnout se po nějakém programu na dávkové, hromadné zpracování obrázků a tím si to převést, Google jistě poradí.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #29, který napsal(a) JAKUB
  31. 31
    error404

    error404.post<zavináč>gmailtečkacom

    Lidi mate nekdo tento mp3 v bile barve, jestli jo, napiste mi prosim na ICQ 284585127 ...... porad se nemuzu rozhodnout jestli bily nebo cerny.... Cerna se asi tak nebude spinit atd. ale zase je takovy nevyrazny, no ja fakt nevim.......icon_rolleyes.gif

  32. 32
    fera

    Tak jsem si koupil iRiver T60 2gb Black. Uvažoval jsem ještě o Samsungu U3, ale nakonec jsem se, i díky tomuto blogu, rozhodl pro iRiver, a nelituju. Skvělý desing, zvuk, AAA baterie a možnost nahrávání z rádia. To jsem také hned vyzkoušel. Vložil jsem do přístroje novou baterku, nastavil 3-hodinové nahrávání, ale baterka vydržela pouze 2hodiny. Znovu jsem to zopakoval se stejným "úspěchem". Nevím jestli je to vada jenom mého přehrávače. Stejně jako to, že se mi dost hýbe kryt baterie. Máte někdo stejné potíže?

  33. 33
    tgggt

    Tak jsem si to poridil, a hned se hrnu na net že aktualizuju firmware, ale na netu jsem nasel jen verzi 1.02, pritom v prehravaci je 1.03icon_eek.gif. Nevite na jakejch strankach si Iriver vydrzuje nejaktualnejsi firm?
    Jo, a nejak sem jeste nepochytil jak menit ekvalizer pri zapnutem radiu, jestli nekdo vi, at da vedet.

    • Na komentář odpověděl(a) Starlett v komentáři #34
  34. 34
    Starlett

    xStarlett<zavináč>gmailtečkacom


    Verze 1.03 je momentálně nejaktuálnější, takže novější nejspíš nenajdeš nikde. Pokud není k dispozici nejnovější verze na oficiálních stránkách produktu, přibalený software s možností updatu by to měl jistit icon_wink.gif
    ad ekvalizer - nebude to tím, že rádio ekvalizér od přírody nepodporuje...? icon_cool.gif můžeš si maximálně vynutit stereo

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #33, který napsal(a) tgggt
  35. 35
    Paja

    K baterce - nemám to ověřený ani vyzkoušený, protože mám T60 2 dny a ještě jsem baterku nestihnul vybít.
    Akumulátoru vadí vybíjení pod 1V (aspoň dřív to tak bylo). Takže pokud je T60 chytrej spotřebič, vypne se, když se baterka na tuhle hodnotu vybije a taky s tím počítá při zobrazení jejího stavu.
    Když je tam nedobíjecí baterka, může se vybít víc, až na minimální napětí, při kterým T60 ještě funguje.
    Takže když používáš pro akumulátor nastavení "Alkaline", tak ho dřív zahodíš. V opačným případě zbytečně vyhazuješ nevybitý baterky.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #21, který napsal(a) peaty
    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #36
  36. 36
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Tohle jsem taky nevěděl, takže díky za informace. icon_wink.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #35, který napsal(a) Paja
  37. 37
    Reinhold Šturm

    reinhold<zavináč>seznamtečkacz

    Mám zajem koupit IRIVER T60-má funkci časového vypnutí SLEEP TIMER př.nastavím vypnutí na 30,60,,,,atd.minut a když večer usnu tak MP3 se sama vypne?? Jakou kvalitu má FM rádio a kolik má předvoleb ? icon_lol.gificon_question.gif
    Děkují za informaci
    S pozdravem
    Reinholdicon_smile.gif

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #39
  38. 38
    Lucie

    Zdravím, nevíte kde by se dalo zakoupit poutko k tomuto přehrávači? Jeho absence v příslušenství mě poněkud rozmrzela.icon_frown.gif

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #39
  39. 39
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Reinhold Šturm: Sleep má - 5,10,20,30,60,120,180 min.

    Můžeš si uložit 20 stanic. Jak je kvalitní? Jestli ti stačí můj subjektivní názor, tak je - ale rádio neposlouchám. icon_lol.gif

    Lucie: Vedle vstupu na sluchátka je dirka na provlečení klasického poutka od šňůrky. Tu koupíš v kdejakým supermarketu či kvalitnější u nějakého prodejce textilu. Myslim, že třeba v Kenvelu jsem je taky viděl.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #37, který napsal(a) Reinhold Šturm
    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #38, který napsal(a) Lucie
  40. 40
    david

    davidk<zavináč>atlastečkacz

    Ahoj, chtěl bych se zeptat, jaký akumulátor je nejlépe používat. Díky za odpověď.

    • Na komentář odpověděl(a) mikke v komentáři #41
    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #42
  41. 41
    mikke

    Doporucuji ti koupit kvalitni AAA akumulator. To je jedina spravna volba!

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #40, který napsal(a) david
    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #42
  42. 42
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Přesně. icon_lol.gif

    Samozřejmě čím větší kapacita tím lépe. Já jsem to moc neřešil a koupil jsem si v Datartu GP 950 mAh, což byla největší kapacita, jakou tam měli. Na internetu se dají najít i zázraky o kapacitě 1450 mAh ( http://gsmobil.inshop.cz/in...h---4-ks ), ale těžko říct, jestli to není fake.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #40, který napsal(a) david
    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #41, který napsal(a) mikke
  43. 43
    Vašek

    soptik5<zavináč>centrumtečkacz

    Ahoj
    můžete mi někdo vyzkoušet ne jakou vzdálenost je T60ka schopna snímat zvuk např. na přednáškách?
    Děkuji

  44. 44
    Artaban 001

    kunka.v<zavináč>seznamtečkacz

    Iriver T10 je podle mě nejhezčí ve žluté barvě (1GB)
    Iriver T60 zase v černý.

    Co se týká zvuku u obou, zatím jsem nenašel lepší MP3, který by společně z HiFi RFT SC1810 (NDR R.V 1984) vytvořily nezkutečný hudební zážitek.

    To rádio u Iriverů se nahodí do sterea jen při bezvadném signálu. Sám tuner je velmi citlivý a nejlepší na tom je, že se dají stanice alfanumericky pojmenovat přes program, kterej je na přiloženém CD. Proto doporučuji nainstalovat.
    Jinak ovládáním je T60 přibližně stejná jako T10.

  45. 45
    mark keller

    já mám mp3 přehrávač iriver T60 a jsem s ním velice spokojený jo a umí přehrávat obrázky (bmp)mám jich tam asi 100 je to super mp3 přehrávač. Protože umí promítat obrázky tak mu ve třídě říkáme mp34 (jako mp3/4) snad to pochopíte.icon_lol.gif

  46. 46
    Jana

    Ahoj všem....já mám s tímto mp3 přehrávačem problém, a potřebuju poradit...je to celekem nutné protože sem se vsadila že to spravím :D jde mi o to, že pokud mp3 připojím k počítači tak mi to nic nehlásí, kamošovi to šlo hned...mám Windows XP....já newím jak popsat svuj problém no...prostě to zapojím ae v tomto počítači nemám žádný vyměnitelný disk nebo něco takového....kdo by mo mohl jakkoliv pomoci tak icq je 357-236-162....fagt spěchám Díky Janaicon_sad.gif

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #47
  47. 47
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Pravděpodobně ho máš přeplej do režimu MTP. Ty potřebujes UMS. Použij iRiveracek software a přepni ho jejich cross updaterem.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #46, který napsal(a) Jana
  48. 48
    Jana

    to děkuju teda icon_biggrin.gif to ej na mě moooc odborně napsaný icon_cry.gif

  49. 49
    Lucy

    Ahoj,
    mám takový problém, co asi bude znít dost blbě, ale vážně si nevím rady. Nemám vůbec tušení, jak se dostat do nastavení nebo do rádia... V návodu píšou "vyberte položku main", kterou ovšem nemůžu najít... Vše, co se mi zobrazuje, jsou obyčejné složky, co v přístroji jsou, ale nastavení nikde. A to jsem to vyzkoušela mačkat i to, co mačkat nejde.
    Takže... díky za radu. :D
    Lucy

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #50
  50. 50
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Stisknout joistik a podržet. icon_wink.gif icon_lol.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #49, který napsal(a) Lucy
    • Na komentář odpověděl(a) Lucy v komentáři #51
  51. 51
    Lucy


    Díky. XD icon_lol.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #50, který napsal(a) Antonín Daněk
  52. 52
    Viktor

    Můžu se zeptat jaká je skutečná výdrž na baterku ?

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #53
  53. 53
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Můžeš.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #52, který napsal(a) Viktor
  54. 54
    mliko

    Ahoj, prosim nevíte někdo jestli funguje i s USB 1.1? (mam doma počítač z pravěku) Všude píšou že požadavky sou USB 2.0...
    A ještě sem se chtěl zeptat na ten joystick. Mam strašně blbý zkušenosti s joystikama na různejch udělátkách, většinou postupně přestanou fingovat a mě pak dohání k šílenstvíicon_evil.gif Má s tim někdo kdo už ho má dlouho ňákou špatnou zkušenost? Díky

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #55
  55. 55
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Mám přehrávač od 27.10 /2007 - 19:15 (-- 2 dny) a doteď nemám problém jak s knoflíkem radosti, tak ani s žádnou jinou částí přehrávače. Prostě jsem zase jednou trefil do černýho. icon_smile.gif

    Samotnej standard USB 2.0 je pokud vím zpětně kompatibilní se staršíma verzema. Takže ano, nahraješ tam soubory i přes USB 1.1, jenom ti to možná vyžahne celou beterku, než se tam ty data nahrajou.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #54, který napsal(a) mliko
    • Na komentář odpověděl(a) mliko v komentáři #57
  56. 56
    jana

    ahoj mám starýho irivra a jsem s ním nad míru spokojená, ale paměť už nestačí, takže půjdu do irivra T60 4GB.. už se na něj moc těším.. papa

  57. 57
    mliko

    Díky za odpověď, už ho mam objednanej a těšim se jak malej kluk!!!icon_eek.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #55, který napsal(a) Antonín Daněk
  58. 58
    jmartis

    aybac<zavináč>ufonitečkacz

    Zderavim, nemohl by mi někdo změřit proud z baterie s hlasitostí 0 a přehrávání mp3 (s vyplým displejem)?
    I když výrobce udává vyšší výdrž než můj starej Creative, ve skutečnosti bere víc proudu tak mě zajímá jestli je to vada kusu nebo to dělaj všechny. Díky moc

  59. 59
    Maladucci

    Ahoj všem. Dnes jsem obdržela přehrávač iRiver T10 od mého otce, který ho koupil v Americe, měl ho již dva roky a teď na něm není software, jelikož si ho zformátoval. Nedokáže nic než pustit rádio a to jenom šumí. Největší problém je ten, že ho nedokážu připojit k PC, jelikož nemám CD co k němu patří. Šlo by to někde stáhnout? Dále bych potřebovala všechny náležitosti pro možnost nahrání písniček a jejich poslech. Kdo by mi mohl pomoci, tak budu velmi vděčná. Můj email: maladucci@gmail.com Předem děkuji za odezvu.

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #60
  60. 60
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Přečti si komentář č. 47. Software jistě najdeš na webu iRiveru.

    Rádio šumí, protože patrně v USA vysílají na jiných frekvencích. Zkus to přepnout někde v nastavení nebo nahrát českej firmware.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #59, který napsal(a) Maladucci
  61. 61
    maros

    maroshalza<zavináč>gmailtečkacom

    Ahojte, s prehravacmi iRiver mam len dobre skusenosti, zacal som s CD(MP3) prehravacom 350. Po upgrade firmware to bol moj spolocnik na cestach-necestach ... A ked dosli male mp3 prehravace tak to bola revolucia ...

    Ak by niekomu z vas zavadzali original sluchadla od iRiver prehravacov (hlavne starsich CD..) tak by som mal zaujem.
    Piste mi na mail. Dakujem

    • Na komentář odpověděl(a) Prokop1313 v komentáři #62
  62. 62
    Prokop1313

    lenicka131313<zavináč>emailtečkacz


    Podle mého je nejlepší volbou tento: http://www.digiplus.cz/mp3-...-70-hod/ kvalitativně a výdrží sbalí všechny současný do kapsy!

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #61, který napsal(a) maros
  63. 63
    Roman

    Zdravím,
    potřeboval bych jednu, pravděpodobně prostou, radu. Taktéž mám irivera T60 4GB. Již několik let a jsem nad míru spokojen. Poslední dobou hodně vyhledávám mluvené slovo a ouha: nevím (a nemůžu na to za nic na světě přijít), jak se můžu posouvat vrámci jednoho zaznamu (písně,souboru), když něco přeslechnu...Za odpověď předem vemi děkuji. Mějte se.r.

    • Na komentář odpověděl(a) Roman v komentáři #64
  64. 64
    Roman

    Už to mám! Ale i tak díky.r.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #63, který napsal(a) Roman
  65. 65
    Vojtas

    Zdravím,
    léta ubíhají od vydání tohoto přístroje na trh a ja sem se chtěl zeptat jestli ještě t60 dobře slouží (hlavně co se týče teho joysticku)
    mám možnost jeden starší kousek sehnat
    diky

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #66
  66. 66
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>natonindanektečkacz

    Ahoj, pořád ho mám a pořád slouží jako novej. Sice už mp3 přehrávač používám mnohem míň než v době, kdy jsem ho kupoval, ale šlape. icon_smile.gif Vady na joysticku jsem žádný nepozoroval.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #65, který napsal(a) Vojtas
  67. 67
    alojs

    Ahoj všem příznivcům iRiveru T60. Zhruba po čtyřech letech běžného používání se naše dvě T60 pravděpodobně odebraly do věčných lovišť. Zvláštní, že přestaly pracovat téměř současně (v rozmezí měsíců). Zkoušel jsem všechno možné, marně. Po zapnutí přístroj odebírá cca 14 mA, displej se však nerozsvítí, vypnout nelze. Ještě před smrtí byl jeden přístroj již velmi citlivý na kvalitu napájení, při horší baterii často zatuhnul. Pak jednoho dne již nešel ani zapnout. Pokud vyloučím řízenou destrukci v FW, tak bych hádal konec životnosti flash paměti, případně (podle těch příznaků) na závadu v obvodech napájení. Uvnitř je to plné smd součástek, oprava tudíž velmi obtížná.

    Servis asi už nikdo neprovádí, i když bych byl ochoten zaplatit jako za cenu nového přístroje. Škoda, byl to sympatický model, podobně kvalitní na AAA baterii již asi neseženu. Pokud by snad někdo znal řešení...

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #65, který napsal(a) Vojtas