Byl jsem nucen koupit si nová sluchátka. Ty staré si už své odehrály.

Nová sluchátka

Koupil jsem je v internetovém obchodě 123mp3.cz.

Vybíral jsem mezi in-ear sluchátky. Byl jsem s nima totiž velice spokojený, tenhle typ sluchátek je pro mě skrátka ztvořený. Sluchátka používám pouze venku, jinak dávám přednost prostorovému zvuku, a proto požaduji, aby sluchátka dobře držely v uchu. In-ear sluchátka filtrují okolní ruch, mají zpravidla kvalitní basy a nevypadávají z uší (dá se s nimi například lyžovat).

Nejdřív jsem si chtěl koupit sluchátka KOSS Spark Plug, ale dočetl jsem se, že mají až moc zvýrazněné basy + další špatné zprávy. Taky mě odradila jejich velikost. Když jsem viděl mého spolužáka, jak si vkládá jakési kolíky až do šedé kůry mozkové, dost mě to zaráželo.

Nakonec jsem si vybral Sennheiser CX300. Jsou velice elegantní, malé a lehké (na rozdíl od Plugů). Ačkoliv jsou popsány jako Bass-driven (celkový zvuk přizpůsobený hlubším frekvencím, zaměřené na basy), konečně jsem si koupil sluchátka produkující věrný zvuk. Ačkoliv mám také rád, když má hudba basy trochu přidané, začínám se přiklánět k pravosti hudby. Zkrátka člověk basy nemůže chtít tam kde nejsou, stejně tak s výškami.

Čili závěr. Se sluchátky jsem velice spokojený, ačkoliv je mám teprve jeden den. Uvidíme jak si povedou v zátěžovém testu. icon_twisted.gif Úplně dole naleznete nějaké živé fotografie.

Co mi chybí ?

Docela bych uvítal, kdyby sluchátka explicitně trochu utlumovaly sykavky. Na druhou stranu tohle je na interpretovi když svou nahrávku vytváří a nemůžu chtít, aby v sobě měly sluchátka integrovaného DJe.

Sony Ericsson HF HPM-70

Tyto sluchátka jsem donedávna spokojeně používal. Byly to moje první tzv. in-ear sluchátka a byl jsem z nich po koupi naprosto nadšený. Hlavně tedy z basů. Stály mě tenkrát přes 1000 Kč, teď už je koupíte za poloviční cenu. Kupoval jsem je, protože ty které jsem dostal k mobilnímu telefonu, byly nepřijatelné.

Sluchátka prošly zátěžovým testem, protože jsem se s nimi moc nemazlil. V zimě 2006 jsem je málem ztratil ve Francii na odpočívadle. Neměl jsem je k sobě upnuté a po návratu z WC jsem zjistil, že jsem bez sluchátek. Ráno jsem je s radostí objevil na baru v autobuse, kdo je našel jsem se nedozvěděl. Každopádně se po nich ale někdo prošel, protože byla prasklá krytka na levém sluchátku.

HPM-70.jpg

Fungovaly však skvěle dál. Pouze jednou jsem je málem zničil při návratu z hospody. icon_smile.gif Silně pršelo a já jsem v klidu tyto odkryté sluchátka používal. Levé sluchátko té noci přestalo hrát, ale druhý den byly v pohodě. icon_lol.gif

Důvodem proč jsem je musel odstavit bylo však sluchátko pravé. Celé sluchátka jsem totiž vždycky zmuchlal do kapsy až nakonec prostě popraskal kabel. Dalo by se to pořešit pájkou, už jsem takhle jednou zkracoval sestře na sluchátkách přívodní kabel, ale nechtělo se mi do toho.

popraskanej-kabel.jpg

IMHO

Vše je to pouze můj subjektivní názor. Nejsem expert na zvuk. Aby bylo jasno, nepovažuju někoho za znalého věci pokud řekne: „Tyhle sluchátka jsou dobrý, maj skvělý výšky." Člověk je expert až když dokáže vysvětlit proč. Jak již bylo řečeno přede mnou: „Pokud máte problémy vysvětlit danou věc své babičce, pak jí asi moc nerozumíte."

Živé fotografie

DSC05787.JPG
Zatim jsem nenarazil na nezničitelnější obal.

DSC05793.JPG
Sluchátka a jiné velikosti nástavců.

DSC05796.JPG
Sluchátko bez nástavce.

DSC05797.JPG

DSC05798.JPG

7 komentářů

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    leviathan

    michaelf.ms<zavináč>gmailtečkacom

    kolik si za ně dal? vypadaj dobře

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #2
  2. 2
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Relativně dost, 1350,- s DPH. Ale jestli zase vydrží nějakej ten rok, tak to neni problém. První odkaz článku vede na stránku kde by ses to dozvěděl.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #1, který napsal(a) leviathan
  3. 3
    maarlin

    radek.simko<zavináč>gmailtečkacom

    Vlastním ke svému iPodu stejný typ (SH CX 300), ale v bílém provedení. Zatím spokojenost, nad KOSSy jsem taky uvažoval, ale to jenom z důvodu dobrých odezev co se týká jejich reklamace a dalších věcí ohledně značky. Údajně KOSS přijme reklamaci na výrobky, které jsi zničil sám... :) a nepotřebují nějaký doklad, záručák a podobné hovadiny... to se mi líbí, ale prostě design a jednoduchost vyhrály... :)

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #4
  4. 4
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    No, KOSS asi přijímá reklamace líp. Já spíš spolíhám na to, že nebudu mít důvod je reklamovat. Zatím rozhodně nemám.

    Ať slouží ! icon_smile.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #3, který napsal(a) maarlin
  5. 5
    Vojtěch Rylko

    vojta.rylko<zavináč>seznamtečkacz

    S tím obalem naprosto souhlasím! Ano, obal má výrobek chránit, ale když nepomohou ani nůžky, něco není v pořádku icon_biggrin.gif

    • Na komentář odpověděl(a) hojs v komentáři #6
  6. 6
    hojs

    votahel<zavináč>seznamtečkacz

    No me nuzky teda pomohly, ale pral sem se s tim dlouho.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #5, který napsal(a) Vojtěch Rylko
  7. 7
    petr L

    PtrL<zavináč>seznamtečkacz

    mám je z datapoint.cz a jsem naprosto spokojenej-lepsi zvuk sem jeste v usich nemel..icon_smile.gif