No dobře, tak jenom bankovní účet. :) Mnozí z vás se asi jenom pousmívají, protože dnes mají své účty lidé snad od 15 let. Já jsem ale do teď neměl důvod účet mít a myslím si, že mnozí klienti do 18 let by to bez něj taky přežili. V bankovnictví se moc neorientuju, takže nečekejte žádné srovnání. ČSOB mi bylo doporučeno z mnoha stran, ale mnohé jiné banky asi nabízejí stejně kvalitní služby. Za vedení účtu (dokud studuju) neplatím nic, mám internetové bankovnictví, Visa karta také zdarma - nic jiného mě snad ani nemůže zajímat. :)

Problém byl pouze v tom, že jsem už dokončil školu a na VŠ ještě nejsem zapsaný. Přesto že ze zákona jsem studentem SPŠ až do konce srpna, nebyl jsem si jist, jestli mi ještě sekretářka vystaví potvrzení o studiu. Naštěstí to na za mě vyřešil spolužák Kesy, který mi dal jedno své - nevyplněné, orazítkované (na začátku roku to sekretářky neřeší a prostě jen razítkují bez vyplnění).
ČSOB je na rozdíl od jiných bank v tomto tak ohleduplná, že jim stačí jedno potvrzení při začátku studia, nemusíte tedy nosit potvrzení každý rok. Bohužel mě zrovna jedna studijní etapa končí, takže tam budu muset příští rok ještě s tím potvrzením dojít. Pokud to neudělám, zůstávají mi všechny výhody studentského účtu s tím rozdílem, že už za něj budu muset platit (do 28 let).

A na co mi ten účet vlastně je? To se brzy dozvíte. Stay tuned. :)

2 komentáře

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    Scotty

    kapl.tom<zavináč>centrumtečkacz

    Sekretářka ti ve škole potvrzení klidně dá, sám jsem to vyzkoušel...
    BTW: Není ten "studentský věk" do 26 a ne do 28, jak píšeš?

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #2
  2. 2
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Yep, věk do kterýho ti stát platí školu je 26, ČSOB studentský účet ti zůstane do 28. icon_smile.gif Jinak jak je to s tim placením nevim, máti teď vystudovala dálkově pedák a nic platit nemusela.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #1, který napsal(a) Scotty