Můj anketní systém je už téměř hotový a první anketka je na světě. Mimochodem je pro mě hodně důležitá, takže pokud jste ještě nehlasovali, myslím že vám to kliknutí neublíží. ;)

Tento blog se pomalu dostává do cílové rovinky, ještě ho čeká optimalizace URL, kde adresa článků nebude http://antonindanek.cz/ctecka.php?clanek=cislo_clanku, ale http://antonindanek.cz/ctecka.php?clanek=nadpis_clanku, což mají vyhledávače daleko raději a potom snad už jen zavést nějaké to lokální vyhledávání. Tím bude jaksi blogovací část hotová, v budoucnu tu chci ale mít i galerii a jelikož nějakou vlastní galerii v který se pořádně vyznám potřebuji i na jiná místa, nejspíš se na ní vrhnu hned potom.

V nejbližší době se zde však objeví článek, ve kterém bude onen anketní systém, opět i s instalací a konfiguračním souborem, takže zájemci se budou moci vyprostit ze spárů blueboardu a naskinovat si a založit vlastní ankety. Anketa identifikuje hlasujícího uživatele podle cookies a dále IP adresy a prohlížeče. Výhodou je, že pokud se budou snažit hlasovat dva lidé pod stejnou IP ale budou mít jiné prohlížeče - jejich hlas bude přijat. Možná tento testík rozšířím ještě o kontrolu rozlišení, uvidíme. Jak jsem se v úvodu zmínil, že je anketní systém téměř hotový totiž není tak docela pravda :-), je na něm ještě dost práce.

Ještě bych rád něco řekl všem začínajícím PHP programátorům, kteří si chtějí udělat vlastní ankety. Neříkám že to je něco těžkého, ale na ladění a testování je to docela brutus sestry. Já u toho používal tři druhy prohlížečů a pořád mazat cookies - vypínat / zapínat - no nic moc.

V dohledné době bude taky vydán třetí díl k článku o mySQL návštěvní knize, kde bude rozšířena o možnost odpovědět na příspěvky, přičemž odpovědi budou zobrazeny strukturovaně.

nekomentováno

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte: