Myslím že se sem hodí jeden výrok z Cimrmanovy hry, který jsem upravil pro tento případ. Validita, validita, proč se nás tak mocně týká, oč by bylo více síly - na sekery, dláta pily, nebýti té validity.

Zkušenější hnidopichové si už určitě všimli, že tento blog má do validity opravdu hodně daleko. Průměrná stránka totiž obsahuje asi 100 chyb :-) .

Patřím totiž do skupinky (která se neustále zužuje) lidí, co tvrdí, že je validita zbytečná. Opravdu se mi zdá, že to je jaksi zbytečná ztráta času, a tvrzení, že nevalidní kód může způsobit např. rozpadnutí stránky je nepravdivé. Musím však přiznat, že když jsem napsal svou první validní stránku a W3C validátor na mě vybafnul ,,This Page Is Valid HTML 4.01 Transitional!" - měl jsem z toho dobrý pocit a jak se říká - rozproudilo mi to krev v žilách. Také musím přiznat, že jsem přepsáním stránek do validního kódu odstranil několik anomálií v zobrazení. Např. jsem jeden blog textu styloval pomocí CSS a ne a ne se tento vzhled zobrazit ve všech prohlížečích - nyní už je to v pořádku. Jak je asi vidět z toho co píšu, W3C mě pomalu ale jistě přetahuje na svou stranu, ale budu ještě nějaký čas vzdorovat a tento blog se validity asi jen tak nedočká :-).

Budu se řídit heslem, na které jsem narazil při svém putování internetem:,,Uvidíme, co pro nás W3C nastříhá a co z toho Microsoft ušije".

Nyní vám však už představuji svou první komerční a validní stránku - prozatím na zkušební doméně, zítra musím mailnout provozovateli.

[odkaz]

nekomentováno

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte: