U videí na Youtube je možné vkládat komentáře přímo do videa k nějaké scéně. Říkal jsem si, že by nebyl problém něco takového udělat pro psaný text, ale nevím, jestli je to dobrý nápad.

Často čteme nějaký článek a chceme reagovat jenom na jednu větu / myšlenku z něj. V takovém případě by se inxtextový komentář moc hodil. Pravda, bez JavaScriptu by se to realizovat nedalo, ale jaká pokročilá funkce ano? Představoval bych si to tak, že by čtenář mohl označit větu (či několik vět) a objevila by se možnost okomentovat ji (je).

Nevím, jestli to není cesta špatným směrem. Možná by to některé lidi svádělo k vytrhování vět z kontextu a vznikaly by zbytečné hádky. Možná by pomohl kompromis mezi klasickým komentářem a úplně volným intextem. Tedy možnost intextově komentovat odstavce.

Otázka tedy je, jestli něco takového udělat a také jestli by taková věc měla nahradit komentáře pod článkem nebo fungovat paralelně. Máte na to názor?

3 komentáře

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    kaja47

    kaja47<zavináč>seznamtečkacz

    Nad něčím podobým jsem taky uvažoval, ale je problém jednak s realizací (= není úplně jednoduchá = neche se mi do toho) a pak jak realizovat uložení do databáze, aby to přežilo případnou změnu článku.

  2. 2
    zakjan

    zj<zavináč>zakjantečkacz

    Online verze Django Book má něco takového, jdou komentovat jednotlivé odstavce, zkus prozkoumat.

  3. 3
    Michael

    michaelf.ms<zavináč>gmailtečkacom

    Osobně bych stokrát radši napsal „ad“, než se proklikával nějakým javascriptem.