Počítačová hra je zajisté nesrovnatelná s divadelní hrou, kterou jsem viděl před pár lety. Přesto to bylo příjemně strávené nedělní odpoledne.

Včera se mi nechtělo vůbec nic dělat, a tak jsem šáhl po jedné z her, které jsem kupoval po maturitě. Jsou ještě zabalené v igelitových obalech. icon_lol.gif

Počítačová hra

deset-malych-cernousku-elektronka.JPG
I pro příznivce elektroniky se tu něco najde - vakuové elektronky. icon_smile.gif

Dostanete se do role člověka, který uvíznul na ostrově a vůbec na něm původně neměl být. Nechce se mi moc vyprávět příběh, protože tohle je čistě příběhová adventura a už by pak nemělo cenu jí hrát.

Snad jen základ. Na ostrov je za podivných okolností pozváno 10 lidí, všichni jsou nenápadně nalákání tak, aby neodmítli (dozvíte se z dopisů). Vy jste člověk, který tyto lidi přivezl lodí na ostrov, ale brzy zjistíte, že vám loď někdo zničil. Pak přichází obviňující gramofonová nahrávka a první smrt, kterou zatím ještě všichni přisuzují náhodě nebo sebevraždě.

deset-malych-cernousku-rikanka.JPG

Netrvá ale dlouho a umírají další lidé, navíc ve shodě s říkankou nad krbem…

deset-malych-cernousku-namornici.JPG

Ve hře se nachází jen několik těžkých částí, ale dá se hrát bez návodu (hledali byste baterii v pytli s moukou? icon_lol.gif).

Divadelní hra

Viděl jsem jí ještě na základní škole. Přesto, že jsem byl ve věku, kdy jsme se spolužáky obvykle jakékoliv divadelní hry předem odsuzovali, na tuhle jsme žádnou narážku neměli. Už nevím, kdo knižní předlohu ztvárnil, ale stálo to opravdu za to. Hodněkrát jsem se tenkrát leknul. Ono se není čemu divit, když např. někdo z ničeho nic vystřelí kousek od vás z revolveru (slepé náboje na hluku nijak neuberou).

Další ztvárnění

Kniha byla dokonce i zfilmována (1945). Tomu říkám sakra kvalitní příběh. Když se jeden rozhodne napsat hru, druhý udělat film a třetí dokonce počítačovou hru. Příběh byl i namluven, ale to není nic neobvyklého.

U filmu si lidé stěžují na konec. Byl tam totiž udělán happy end, který v originále není. Jiný konec než v originále může nastat i ve hře, tam ho můžete svým hraním ovlivnit. Každopádně ten podle originálu dostanete jako bonus také, v případě že někoho zachráníte.

Na konec filmu se můžete podívat na YouTube zde, na trailer pro hru zde.

1 komentář

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    ali-chan

    to je hustý. NETUŠILA SEM, ŽE EXISTUJE I HRA...