Na mém blogu doposud chyběla nějaká periodicky vydávaná sekce. Rozhodl jsem se tedy jednu vypustit. Jedná se o filmové tipy, vycházet budou jednou za měsíc.

Je možné, že uváděné filmy nebudou zrovna novinky. Já totiž filmovou scénu téměř nesleduji, je to pro mě ztráta času, protože výběr kvalitních filmů jsem vyřešil přes tzv. sourozenecký filtr. Takový filtr uděláte tak, že vezmete svou sestru studující právnickou fakultu a ukážete jí CSFD. Účinek se dostaví takřka do jednoho týdne. Sestra přisoslá na vysokorychlostní kolejní připojení začne velice brzy nosit ve svém notebooku to nejlepší z žebříčků CSFD.

Červnová pětka

Filmy jsem se pokusil seřadit podle toho jak se mi líbily, první je ten nejlepší.

  • Walk the Line ; Režie: James Mangold ; USA, 2005
    Film vypráví příběh kytaristy Cashe. V počátku se jednalo o neznámého člověka, až jednoho dne navštívil nahrávací studio, kde se nenechal odbít a dostal se na světlo show byznysu. Stal se velice slavným, ale začal brát drogy, které ho stále více pohlcovaly. Svojí práci přesto zvládal dokonale a byl tak čím dál tím více populární. To trvalo až do doby, kdy jeho tělo nevydrželo a Johnny omdlel na jevišti. Nakonec si ho vzala na starosti jeho rodina a zpěvačka, kterou potkal jako první po vstupu do světa slávy. Začali spolu koncertovat a nakonec se vzali, J. Cashovi se podařilo přestat s drogami.

  • Thank You for Smoking ; Režie: Jason Reitman ; USA, 2005
    Nick Naylor je jako hlavní postava mluvčím tabákové společnosti. Mezi jeho nejlepší přátele patří muž mluvící za zbrojní korporaci a žena hájící alkoholické nápoje. Jednou z jejich velkých zálib je posuzování, který z těchto tří elementů zabije víc lidí - cigarety, zbraně a nebo alkohol. Nickovo prací je mluvit a je v tom mimořádně dobrý. Dokáže přetáhnout na svojí stranu i ten nejsilnější argument. Problém nastává, když se mu přes postel dostane pod kůži investigativní novinářka.

  • Crash ; Režie: Paul Haggis ; USA / Německo, 2004
    Crash je jedním z filmů, kde se odehrává několik na první pohled oddělených příběhů. Všechny se však postupně prolínají. Film se zaměřuje na rasovou problematiku v Americe.

  • Kokain ; Režie: Ted Demme ; USA, 2001
    George Jung se o letních prázdninách dostal k prodeji marihuany. Prožil úžasné prázdniny plné pohody, a tak se rozhodl v prodeji pokračovat. Po nějaké době skvělého života je uvězněn. Ve vězení se setkává s jinými pašeráky, a tak když se dostane na svobodu, začne obchodovat s kokainem. George vybuduje obrovskou drogovou síť a sám drogy často užívá. Film končí jeho uvězněním, má halucinace.

  • Experti ; Režie: Karel Coma ; Česko, 2006
    Hlavní postava Oskar tráví většinu času u počítače nebo se svým kamarádem Filipem. Po maturitě se rozhodně změnit svůj život a stává se z něj úspěšný businessman, zabývající se PC. Čím dál tím častěji však bývá povoláván kvůli sexu. Velice příjemná komedie, když člověk potřebuje trochu ulevit nervům.

1 komentář

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    Kesy

    Hateman<zavináč>emailtečkacz

    Yeah ČSFD jsou dobrý stránky, jeden z mých nejnavštěvovanějších serverů ;)