Když se tak pohybuji českým internetovým šumem, je mi na zvracení. Možnost projevu je prostřednictvím komentářů apod. prakticky všude. Většina lidí asi neví co to komentář je.

Otevřeme si učebnici českého jazyka.

stena-komentaru.jpg

Publicistický útvar analytického zaměření

Komentář je jedním z hlavních útvarů, který spadá do této kategorie.

Jedná se o publicistický útvar, který se nejvíce přibližuje zprávě, ale doplňuje ji o osobní hodnocení a pečlivě zdůvodněné závěry. Zasvěcený komentář vyžaduje dobrou znalost oboru a důkladnou práci s informačními zdroji. Projevují se v něm četné vlastnosti individuálního (autorského) stylu, proto se u nich uvádí jméno autora.

Tento blog

Osobně nemám příliš velké problémy s komentářema na tomto blogu. Nicméně všichni nový komentátoři musí být nejdříve mnou autorizováni. Pokud navíc někdo píše „na hranici slušnosti", je odebrán z databáze automaticky autorizovaných autorů. Pokud jsou vaše komentáře po prvním komentování zobrazují pod články okamžitě, získali jste mou důvěru, kterou ale můžete ztratit a to pouze jednou.

Děkuji

Zatím jsem byl pouze párkrát nucen smazat / neautorizovat komentář. Děkuji všem, kdo píšete komentáře. Je to pro mě, a asi i každého jiného bloggera, ta největší odměna.

Základní pravidla:

  • Sprosté slova reflektují neschopnost autora popsat určitý pocit či názor, omezenost slovní zásoby. Komentáře které je obsahují budou vymazány.

  • Komentář má vyjádřit názor na článek. Neodbíhejte příliš od tématu.

  • Ke komentáři je možné přidat odkaz na svůj web, stejně tak je možné vkládat odkazy do samotného komentáře (jsou automaticky rozpoznány a přetvořeny na hypertexty). Pokud tuto možnost využíváte, berte to jako protislužbu a poděkování za to, že jste komentovali můj článek. Takové komentáře by měly být o to kvalitnější.

  • Držme se motta Google: Don't be evil !

7 komentářů

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    SUK

    sukinatečkacz<zavináč>seznamtečkacz

    [quote]Takové komentáře by měli být o to kvalitnější.[/quote]Komentare by mely ;)

    A myslim si ze komentar s odkazem nemusi byt prilis moc kvalitni, staci jen odkaz. Ale odkaz musi odkazovat na kvalitni obsah jenz bude nahradou komentare.

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #2
  2. 2
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Díky, opraveno. Důkaz toho, že ve dvě ráno člověk nemá psát články. icon_redface.gif Ale koukám, že ty jsi taky noční pták.

    Komentáře jenom s odkazem se mi teda nelíbí vůbec. I když je pravda, že tu nemam nic jako trackback, takže to je vlastně jediná možnost upozornění na související článek.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #1, který napsal(a) SUK
  3. 3
    SUK

    sukinatečkacz<zavináč>seznamtečkacz

    Ne nocni, tentokrat celodenni ;) (a cekal jsem vymluvu na to ze clanek byl psan ve dve rano :) )
    Samozrejme k tomu odkazu je vhodne pridat aspon nejaky kratky popisek aby clovek vedel co tam najde. Ale v dnesni dobe honby za "cool URL" je obsah znam uz z precteni odkazu (a verim tomu ze by se nasel pripad kdy i cely nebo vetsi cast clanku icon_mrgreen.gif )

    • Na komentář odpověděl(a) MzK v komentáři #4
  4. 4
    MzK

    To by se dalo dohnat do extrému příkladem může být hátétépé://mozektevidi.net/clanek/komentare-by-mely-se-pise-s-y icon_smile.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #3, který napsal(a) SUK
  5. 5
    Václav

    Celkově s tebou souhlasím, ale když už člověk nadává na úpadek češtiny atd., mohl by si ho alespoň po sobě přečíst a opravit takové základní gramatické nedostatky, jako je: všichni nový komentátoři...
    - má tam být noví, kdyby ti to nedošlo.

  6. 6
    Václav

    vaclav.tichy.slimb<zavináč>gmailtečkacom

    Pardon, nevyplnil jsem e-mail.

  7. 7
    Liliana

    liliana.c<zavináč>emailtečkacz

    Já jen že mi hned v úvodu padla do oka hrubčička:"Nicméně všichni nový komentátoři musí být nejdříve mnou autorizováni."
    noví komentátoři je lepší