Dneska se podíváme na pohádku O třech malých blogýskách. Inspirováno pohádkou O třech prasátkách. :o)

Žily byly tři malé blogýsky. Jednoho dne se však rozhodly, že je načase opustit bloguje.cz a přesunout se na jejich a pouze jejich vlastní domény.

První malý blogýsek byl líný a vůbec byla to jakási "zbohatni rychle bez práce" povaha. Rychle zvolil hosting, který měl díky referencím (které sám vytvářel) kdysi dobrou pověst. Potom co našel automatickou instalaci WordPressu 1.0.2, nahodil defaultní vzhled a začal blogovat. První věc kterou však udělal, bylo vložení AdSense reklamy všude kam to jen šlo. Napsal dva články každý měsíc a byl docela šťastný, i když trošku bezradný co se týče nízkých až žádných výdělků.

Druhý malý blogýsek vynaložil trochu víc námahy při své práci. Stáhnul si nejnovější verzi Wordpressu, poladil ho k obrazu svému a stáhnul některé plug-iny. Psal několik článků každý týden na témata, která mu zrovna ležela v hlavě. Jeho blog byl okouzlující a občas dokonce zajímavý. Čas od času tak mohl chytře napsat článek, do kterého vložil affilate odkaz, ze kterého měl nějaký užitek. Měl radost z, i když malé, komunity kterou se mu podařilo vytvořit. Odměnou mu bylo kromě komentářů také několik dolarů měsíčně z reklamy.

Třetí malý blogýsek bral svůj nový blog opravdu vážně. Právě proto začal tím, že šel do školy pro malé blogýsky. Učil se techniky efektivního psaní až se z něj stal i když nezkušený copywriter. Pečlivě si zvolil hosting, který mu doporučili ostatní zkušení vlastníci webů. Potom si vybral pro své potřeby nejvhodnější redakční systém s opravdu unikátním vzhledem, protože si jej sám uměl vylepšit. Potom si sednul a začal psát spousty stránek kvalitního obsahu. Díky tomu všemu k němu začali chodit stále nový a nový návštěvnici z vyhledávačů, z kterých se ve většině případů stali pravidelní čtenáři.

Třetí malý blogýsek pracoval těžce do noci. Uvědomoval si, že na sobě musí pracovat a hlavně si musí najít nějaké kamarády. Šel tedy a navštívil bar blogýsků. Navštívil pak spoustu jiným blogů a nechával zde kvalitní komentáře. Brzy našel skvělé možnosti, jak zpeněžit své blogování a stal se z něj nejpopulárnější blog co kdy byl.

Samozřejmě, život není tak mírumilovně klidný. Po nějaké době přišel velký zly blog. Vypadalo to, že velký chvástavý blog je připraven zničit všechny, kdo mu stojí v cestě a skutečně se tak stalo.

Velký zlý blog přišel k prvnímu malému blogýsku.

Neobtěžoval se klepáním na dveře. Místo toho se rozzlobil a sfouknul celý první blogýsek. Blogýsek byl skutečně překvapený a vystrašený. Raději zrušil svůj hosting dříve, než velký zlý blog stihnul doběhnout k druhému malému blogýsku.

Druhý malý blogýsek chvíli udržel nátlak velkého zlého blogu, ale brzy ho zlomily chronické deprese a musel být přesunut do rehabilitačního Centra pro ambiciózní ale neinformované blogery.

Když velký zlý blog potěšil svou návštěvou třetí malý blogýsek, byl velice překvapen. I když se rozzlobil a foukal jak mohl, třetí blogýsek skončil jen s několika dočasnýma pisatelskýma blokama. Třetí malý blogýsek vydržel. Ve skutečnosti se tento blog cítil trochu inspirovaný velkým zlým blogem, ačkoliv osobně byl tím hodným.

Když to vše přešlo, dva bratři třetího malého blogýsku si našli práci jako doplňovači zboží v supermarketu. Třetí malý blogýsek psal dál, držel se svého oboru a brzy byl schopen opustit svojí běžnou práci. Velký zlý blog žil šťastně i nadále, což nasralo první dva bývalé malé blogýsky a využili veškerou svou zášť k tomu, aby mu znepříjemnili život. Vyvolali u něj psychickou poruchu, která nemohla být nikdy vyléčena.

Konec.

9 komentářů

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    Lucienne

    lucienne<zavináč>seznamtečkacz

    Hmmm. A co takhle nějaký děj? Co se vlastně dělo? Vůbec z toho nejsem moudrá. Ne, že bych z toho měla moudrá být, natolik nejsem "uvnitř" událostí, ale nedá se z toho poznat vůbec nic. Škoda.icon_rolleyes.gif

  2. 2
    leviathan

    michaelf.ms<zavináč>gmailtečkacom

    Je to hezky napsaný, ale nevidím tam pointu icon_biggrin.gif

    icon_mrgreen.gificon_neutral.gificon_mrgreen.gificon_neutral.gificon_mrgreen.gificon_neutral.gif
    icon_neutral.gificon_mrgreen.gificon_neutral.gificon_mrgreen.gificon_neutral.gificon_mrgreen.gif

  3. 3
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Předpokládal jsem, že pohádku O třech prasátkách teda znáte. Cílem tý pohádky je ponaučení, že se nevyplatí dělat něco jenom napůl a ten kdo nejvíc pracuje je nejúspěšnější.
    I když v tomhle případě tohle nebyl muj cíl, spíš jsem chtěl napsat vtipný remake. Zajímavý, že vždycky když se mi něco líbí tak lidi to maj za blbost a když něco napíšu jen tak mimochodem, tak to přitáhne stovky lidí.
    No nevadí, ja si to v budoucnu po sobě přečtu a snad se znovu pobavim. icon_lol.gif

    • Na komentář odpověděl(a) Lucienne v komentáři #5
  4. 4
    Scarysek

    scarysek<zavináč>gmailtečkacom

    Lucianne: Celé je to blbost a pochopí to jen člověk, který sleduje rADudálosti...icon_smile.gif

    • Na komentář odpověděl(a) Lucienne v komentáři #6
    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #7
  5. 5
    Lucienne

    lucienne<zavináč>seznamtečkacz


    Ale jo, chápu, že jste chtěl napsat vtipný remake. Možná, kdybyste tam dal víc informací o pozadí příběhu, tak bych to i pochopila. Spíš mi šlo o to, že je to tak abstraktní, až je to nesrozumitelné těm, co nesledují kauzy spojené s těmi, co uvádíte. Nic ve zlém.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #3, který napsal(a) Antonín Daněk
    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #7
  6. 6
    Lucienne

    lucienne<zavináč>seznamtečkacz



    Škoda, možná, kdyby tam bylo víc informací, tak pochopím oč jde. Viz můj komentář panu Daňkovi.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #4, který napsal(a) Scarysek
    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #7
  7. 7
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    No ve skutečnosti to zas tak moc na události kolem Radka zaměřený není, ty sleduju maximálně tak, že občas na nějakou narazim v komentářích.
    Jeho blog jsem tam dosadil jako za toho velkého zlého, protože se na tu roli v českých vodách hodí nejlépe.
    Raději už to neřešte. icon_wink.gif

    Mimochodem, jsem rád že působim autoritativně, ale přecijen na blog.antonindanek.cz si tykáme. icon_wink.gificon_surprised.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #6, který napsal(a) Lucienne
    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #5, který napsal(a) Lucienne
    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #4, který napsal(a) Scarysek
  8. 8
    kajka

    takovej blbej blog sem ještě nevidělaicon_twisted.gificon_twisted.gificon_twisted.gificon_twisted.gificon_twisted.gif

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #9
  9. 9
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    LOL, díky. icon_lol.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #8, který napsal(a) kajka