Program si můžete prohlédnout zde (pokud si dáte s webem dohromady datum publikování této bleskovky).

  • Filip Řehořík a jeho vyprávění o SQL nebylo moc zajímavé. Řešil moc specifické věci a popravdě moc nevím, proč jeho přednáška měla podtitulek SQL. Pravda, nějaký SQL dotaz nám ukázal.

  • Štěpán Bechynský (kterého jsem už znal z letní školy programování ASP.NET 2007) povídal o Office. Tohle by si měla poslechnout ta hromada lidí, co stále formátuje dokumenty mezerovací a enterovací syntaxí.
    Také nám ukázal program, který vcelku úspěšně konvertuje ručně psané vzorce (na tabletu) do digitální podoby.

  • Karel Florian nám ukázal novinky v IE8 beta 2. Moc se mi líbí, že (stejně jako v Google Chrome) má každý tab svůj vlastní proces. Takže když zamrzne jedna stránka, nezničí vám to i všechny ostatní. Jenom se těšim na ty hádky, jestli s tim přišel dřív Google nebo Microsoft. icon_smile.gif
    Taky je tu pár viditelných inovací, ale u většiny bych asi hodně rychle hledal, jak je vypnout. Např. pokud si otevřete odkaz z jednoho tabu do nového, dostanou tyto dva taby stejnou barvu. Nutno říci, že dost radioaktivní barvu a při větším počtu stránek takový prohlížeč musí vypadat jako omalovánky.

  • Petr Tichý hovořil o webové aplikaci Photosynth. Už jsem o ní kdysi při putování internetem zavadil, ale rychle jsem zase pokračoval dál. Dá se v ní vytvářet vcelku pěkné (rádoby) 3D modely z fotek např. budov, interiérů nebo lidí. Bohužel je projekt zabitý tím, že funguje jenom v IE.

Na závěr ještě pár odkazů. Musím uznat, že Twitter má na takovýchto akcích něco do sebe (což je ale zcela jedinečná věc).
Viz. následující: Karel Florian, Scotty reaguje, Petr Tichý reaguje, Scotty, Karel Florián reaguje, Scotty se chlubí batohem :), Karel Florián reaguje.

P.S.: Foto z akce zde. Na fotografii můžete vidět Karla Floriana - jeho skutečná podoba vyvrací mou doměnku na základě fotografie z Twitteru, že je to nějaký vrahoun. icon_smile.gif

4 komentáře

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    KFL

    karelf<zavináč>microsofttečkacom

    Pekny souhrn, diky za nej, link poslu i dalsim kolegum..

    Twitter je skutecne pekelna platforma, o tom zadna. Pokud mohu podotknout, pisu se s kratkym "a" a vrahoun skutecne nejsem, byt se tak po vetsinu casu tvarim icon_cheesygrin.gif.

    Zdravi,
    - KFL

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #2
  2. 2
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Aha, právě proto jsem si jména vykopíroval z Netstudenta a 3x správně použil, ale na konci to nějak nevyšlo. Měl bych to zítra opravit.

    Jestli to bude číst Filip Řehořík, tak si tu kritiku neberte moc osobně. Měl jsem na to vliv i já, protože jsem se na začátku snažil víc (neúspěšně) připojit na naší milou WiFi, než jsem se soustředil na to co říkáte. icon_wink.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #1, který napsal(a) KFL
  3. 3
    Kazzan

    kazzan<zavináč>kazzantečkacz

    Nezbývá mi než s tebou souhlasit. Dokud jsem znal KFL jen dle avatara, myslel jsem, že úsměv a legrace nebude jeho silnou stránkou aneb přirovnání s vrahem docela sedí :-) Na druhou stranu to může odstrašit některé slabší jedince a slouží to vlastně asi jako SPAM filtr.

  4. 4
    Filip Řehořík

    filip.rehorik<zavináč>microsofttečkacom

    děkuji za poznámku, máte pravdu, že jsem si nekladl za cíl vysvětlovat SELECT, UPDATE, DELETE a další bezesporu zajímavé věci (i když jsem na SQL vyvíjel cca 8 let) a tomu by měl odpovídat i název
    děkuji tedy za tip - pro příště upravím název a zdůrazním, že jde o demo, které slouží pro inspiraci soutěžícím imagine cupu

    hezký den
    fr