Konečně se mi podařilo dokopat nový design do nějaké publikovatelné podoby. Má ale ještě hodně vroubků, které postupně doladím.

Proč re-design ?

Proč to ? Inu to co tu bylo předtím, jsem už prostě nemohl vystát. Byl to vzhled, který jsem ani já sám neudělal - zkrátka jen stažený a následně upravený template (navíc dost slabý). To co zde vidíte teď, by měla být finální podoba po mnohá staletí icon_smile.gif.

Aktuální design blog.antonindanek.cz

Změny

Kromě vzhledu se změnilo i několik dalších věcí. Byla zrušena možnost zasílání upozornění na nové komentáře na mail. Je to z toho důvodu, že tuto službu nikdo nevyužíval, ačkoliv já to vidím jako velice přínosnou věc , kterou jinde využívám. Na svém blogu však sleduji RSS se všemi komentáři, takže není důvod toto držet při životě. Komentáře samotné je nadále možno hodnotit (opět ajax) a přibyla také funkce grafického zvýraznění výrazně kvalitních a nekvalitních komentářů. Jedná se o medaile, která je ke komentáři přidána za následujících podmínek:

demedaile - V případě, že komentář dosáhne hodnocení -10 a horší.
medaile - V případě, že komentář dosáhne hodnocení +10 a lepší.
2medaile - V případě, že komentář dosáhne hodnocení +20 a lepší.
3medaile - V případě, že komentář dosáhne hodnocení +30 a lepší.

Anketa byla vybavena ajaxem. Jednou z dalších důležitých novinek jsou tzv. Bleskovky. Jedná se o text, který je podstatně kratší než článek a plní funkci zpráviček, upozornění či novinek. Bleskovky jsou také komentovatelné. Mají také svůj RSS kanál, komentáře jsou syndikovány v již známém RSS kanálu pro komentáře. Kromě toho byl zaveden archiv, což je přehledný seznam všech článků na tomto blogu, seřazených dle data publikace. Některé věci, jako je náhodný obrázek nebo 5 nejnovějších článků, byly přesunuty do patičky.

Zavedeno bylo také několik na první pohled nepostřehnutelných věcí. Je to např. užití skriptu pro načítání určitého prvku až po zobrazení obsahu, takže by web už neměl být bržděn při načítání AdSense. Použil jsem skript, jehož autorem je Dave - Blokuji si AdSense. Samozřejmě.

Ještě to není úplně hotové a je tu spousta věcí, které se musí dodělat. Čas je ale bohužel rychlejší než já . Budu rád, když mě v případě nějaké chyby na blogu upozorníte, já vás budu na oplátku informovat o updatech icon_smile.gif. Názory na design také uvítám, ostatně to vyplývá z nadpisu článku.

7 komentářů

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    mikke

    Proc ti porad nedoslo, ze nemuzes delat grafiku?

  2. 2
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Tak tenhle komentář mi moc užitečnej nebyl, můžeš se kdyžtak vyjádřit konkrétně ?
    Vlastně bych ti měl spíš odpovědět: ,,Proc ti porad nedoslo, ze nemuzes psat kritiku" ? Koukni na nějakou třeba sem: http://www.lupa.cz/diskuse/219/vse/ icon_wink.gif.

  3. 3
    mikke

    konkretne:
    ta zelena na pozadi "psani komentare" je, jak uz jsi nekde slysel, optimalizovana pro svarecsky brejle?
    Prouzky v rameckach nahore jsou taky bozi.
    Cervenej font na žábově zeleny dole se mi taky moc nezda.
    Mozna je to vsechno tim, ze mam CRT... btw netusi nekdo jaky je zastoupeni CRT monitoru na domacich stolech? :)

  4. 4
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Hm, nevim co se ti nezdá, kouknu na to na CRT. Patičky jsem si vědom, tu budu ještě barevně dolaďovat.

  5. 5
    Scotty

    Ja bych uvital upravu hlavicky. Scroolovani moc zatezuje procesor... (jen doufam ze to neni tim horkem v mym pokoji)

  6. 6
    bs

    Já nevim jak vám, ale mně se ty barvy docela líbí, je to takový originální ... je ale zase pravda že mi LCDčko vyzařuje tu zelenou na okolní věci, které následně dostávají nadpřirozený odstín :)

    A u ty hlavicky se fakt scrolluje dost sekane a pomalu :)

  7. 7
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Tak nevim, vyštrachal jsem z podstolí CRTčko:
    http://galerie.antonindanek.cz/fullscreen.php?obrazek=DSC05705.JPG&galerie=ostatn%C3%AD&slozka=odkladn%C3%AD%20prostor
    - a vůbec se mi to nezdálo nějak šílený. Ke klidu své duše jsem tu barvu trochu utlumil, tak si když tak máčkněte F5 a uvidim jestli bude někdo věrohodnej stejnýho názoru, páč mikke má kydy pořád icon_smile.gif.
    Jestli je to náročný na procík, tak to budu muset zjistit co to způsobuje ... u mě v pohodě, každopádně ten scroll by tam už neměl bejt.
    BS: Jestli to má nadpřirozenný efekty, tak to byl zámměr icon_biggrin.gif.