Srpnové vydání mého měsíčního periodika.

Minulý měsíc mi Scotty v komentářích doporučil pokračování Velmi nebezpečných známostí, Danyho parťáky 3, Noc v muzeu a Hurá do basy. Na některé z nich se dostane příští měsíc.

Srpnová pětka

Filmy jsem se pokusil seřadit podle toho jak se mi líbily, první je ten nejlepší.

  • Casanova ; Režie: Lasse Hallström ; USA, 2005
    Casanovu, veleúspěšného italského milovníka jistě znáte. Tento film popisuje jeho příběh. Casanova se zamiluje do ženy, která však žádá vzácného, oddaného, věrného muže. Casanova má tak se svou pověstí těžké postavení. Tato žena - Francesca Bruni - je velice nadaná spisovatelka. (Musí publikovat prostřednictvím svého kamaráda, protože to bylo povoleno pouze mužům.) Nakonec svou milovanou získá. Moc pěkný film, doporučuji.

  • Všechno nejlepší! ; Režie: Martin Kotík ; Česko, 2006
    Skvělý film o vrtkavosti života. Hlavním aktérem je taxikář Jarda, který si na svůj život rozhodně nemůže ztěžovat, alespoň né v začátku filmu. Má skvělou manželku, navíc jednu přítelkyni, v zaměstnání byl zrovna povýšen (z čímž je spojeno také nové auto), má hodně kontaktů, čeká ho odpoledne při fotbalovém zápase s kamarády a navíc má narozeniny. Stačí ale malá nepozornost, nabourání auta, a vše jde z kopce. (Co se týče toho auta, na konci filmu je vtipné rozuzlení.) Po tomto incidentu je Jarda „tyranizován" svým cestujícím, který mu slíbil mlčení o nabouraném autě (Jarda by měl u šéfa velký problém). Film obsahuje několik propletených příběhů. Skvělý film.

  • Wind That Shakes the Barley ; Režie: Ken Loach ; Velká Británie / Německo / Itálie / Španělsko, 2006
    Film o válce mezi Irskem a Velkou Británií.
    Britské vojenské jednotky, které jsou po celém Irsku pod zástěrkou udržování míru, tyranizují Iry. Jsou zakázány veřejné shromáždění, kvůli čemuž zemře kamarád Damiena, Micheail. (Je umlácen proto, že neřekl své jméno Anglicky ale Irsky.) Irský doktor Damien O'Donovan chce opustit Irsko a pracovat v Londýně, ale po této události (a po události na nádraží) si to rozmyslí. Tedyy (bratr Damiena) začne organizovat republikánský odpor. Bojují za svobodu Irska (zpočátku v malém měřítku), což vytváří mnohé příběhy. (Např. Damien je nucen zastřelit svého přítele, kterého zná od dětství, protože zradil Irský odboj.)

  • Hot Fuzz ; Režie: Edgar Wright ; Velká Británie, 2007
    Česky: Jednotka příliš rychlého nasazení.
    Film, jehož hlavní postavou je superpolda Nicholas Angel. Pracoval v Londýně, ale kvůli své hyperaktivitě (o 400% překračující průměr) je přeložen do maloměsta Sandford. Je to vynikající komedie, což jsem si ale nemohl vyzkoušet na vlastní kůži. Můj spolužák Kesy, který mi film doporučil, mi totiž ve škole předříkal takřka každou vtipnou situaci ve filmu, takže při sledování už to nebylo ono.. Já vám tedy požitek z filmu kazit nebudu a nic dalšího neřeknu. icon_smile.gif

  • The Simpsons Movie ; Režie: David Silverman ; USA, 2007
    Film, jehož český kino-rip byl mezi lidi rozesílán dokonce pomocí televize (Upozorňovali na něj sice negativně, ale o to větší to jistě mělo efekt.)
    Homer Simpson si najde kamaráda - prase. Jeho výkaly zamoří celé zdejší jezero, které bylo chvíli před tím pracně de-toxikováno. Následkem toho je celý Springfield uzavřen do skleněné báně. Rodina Simpsonů je málem lynčována svými sousedy, ale podaří se jim uniknout. Dostávají se na Alijašku - ráje flákačů. Později se dovídají, že Springfield má být zničen a tak se mu rozhodnou jít na pomoc (zpočátku bez Homera). Město nakonec zachrání Homer.

    Nejsem velký fanda Simpsonů, ale klasický seriál je daleko lepší.

    Můžete se také podívat na Český Springfield, kde můžete nalézt i mou podobiznu. (Druhá řada, pátý zleva.)

2 komentáře

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    leviathan

    michaelf.ms<zavináč>gmailtečkacom

    Hot Fuzz jsem viděl, moc dobrej film. A na ten třetí od zhora se asi podívám, zní lákavě.

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #2
  2. 2
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Aby ti neuteklo něco kde jsou Britové. icon_smile.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #1, který napsal(a) leviathan