Dnes mi napsal člověk který zkoušel tuto galerii a narazil na chybu při uploadu obrázků pres IE a Mozillu. Tato verze nepřináši nic nového, kromě opravy chyb.

Ačkoliv jsem měl pocit, že jsem galerii pečlivě otestoval ve všech nejpoužívanějších prohlížečích, dneska jsem dostal poměrně velkou ukázku toho, že tomu tak není. Nevím jestli je to tím, že jsem při testech na jiných prohlížečích než je Opera testoval zrovna samé gif obrázky, nebo tím, že možná server na ic.cz tyto rozdíli v identifikaci obrázků upravuje.

Chyba byla v identifikaci obrázku při uploadu. Upload je poloven pouze v případě, že je uploadovaný soubor typu image/jpeg, image/gif nebo image/png. Bohužel jsem zjistil, že ,,prohlížeče" jako je IE či Mozilla identifikují jpeg a png obrázky jako image/x-png a image/pjpeg, a proto nebyl upload povolen (vrátila se hláška že se uživatel pokouší uploadovat soubor nepovoleného formátu).

Už je to tedy vyřešeno a děkuji Lacovi za nahlášení chyby.

Update galerie 1.06 na verzi 1.07:

Stačí přepsat původní soubory těmi v tomto archivu, neprovádějte znovu instalaci, nepřijdete o žádná data. Archiv: [odkaz]

Instalace galerie AD advanced picture gallery 1.07:

  • Nejdříve si stáhněte tento archiv [odkaz].
  • Archiv si rozbalte a otevřete soubor nastaveni.php. Nyní strávíte cca 5 minut nastavováním. Postupujte řádek po řádku, vždy si přečtěte komentář, který Vám řekne co do proměnné doplnit, soubor uložte.
  • Nyní uploadněte celý rozbalený archiv na server.
  • Už máte téměř instalaci hotovou, teď je ještě třeba nastavit přístupová práva u dvou složek (kam budou uploadovány obrázky), RSS souboru a souboru se statistikami. Pokud víte jak, můžete přeskočit následující bod. Přístupová práva na 777 nastavte u souboru rss_kanal.xml, složky obrazky a podsložky nahledy a souboru pristupy.txt (v adresáři statistiky).
  • Je mnoho způsobů jak přístupová práva nastavit, popíšu postup v programu Total Commander. Připojíte se prostřednictvím FTP ikonky v Total Commanderu k serveru a označíte soubor rss_kanal.xml a složku obrazky(držíte ctr a klikáte ) Poté použijete nabídku Files -> change attributes resp. Soubor -> změna atributů, do kolonky zadáte 777 a kliknete na OK. To samé udělejte ještě u podsložky nahledy (pod složkou obrazky) a souboru pristupy.txt (v adresáři statistiky).
  • Teď už si jen otevřete internetový prohlížeč, zadejte adresu Vašeho serveru a spusťte soubor install.php ... tedy zadejte např. adresu http://vas_server.cz/install.php.

Gratuluji, Vaše galerie je připravena k použití. Závěrem ještě můžete smazat soubor install.php, který už není k ničemu potřebný.

Ukázka:

zde: [odkaz]

nekomentováno

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte: