Jak jsem psal v předešlém článku, tak jsem udělal. Jel jsem se podívat do Galway. Bohužel Cliff of Moher jsem nestihnul.

P1020447.jpg

Do Galway jsem jel prvním ranním autobudem, takže jsem musel vstávat v pů sedmý, což byl trošku nezvyk. Cesta stála 27€ a trvala nějakých 4-5 hodin. Je to holt od Corku dost daleko.

Když jsem dorazil, zjistil jsem že, nejbližší autobus k Cliff of Moher (který jsem chtěl vidět) jede až ve 2 hodiny. Rozhodl jsem se tedy nejřív projít jakousi trasu v Galway. Udělal jsem nějaké fotky, nakoupil nějaké suvenýry a pobavil se u umělců na Shop street, který fakt stáli za to. Máme jich dost i v Corku na St. Patric St., ale tady je v podstatě jeden vedle druhýho.

P1020391.jpg

Umělci

Byli tu např. takoví ti, jak se převlečou do kostýmu, namalují si obličej a pak setrvávají v nehnutém stavu nebo dělají jen zvláštní pohyby když jim dáte €čko.

Také tu byla např. skupina, používající jen dechové nástroje, saxofonista měl ránu (zarostlej fousáč a hodně to rozjížděl).

Další saxofonista seděl v koženém oblečení na sloupku, jednu nohu nataženou dopředu a druhou opřenou dozadu o sloupek - moc pěkně to vypadalo.

Zpěvačka, s hlasem jako siréna, hrála na harfu.

Také tu byly dvě holčiny. Jedna hrála na housle a druhá na irské loketní dudy, na které se „chtěl" naučit hrát jeden můj spolužák. icon_lol.gif (Ten článek ale asi už smazal. Kdyžtak mi dej link ať to sem můžu dát.)

Bylo tu toho zkrátka hodně, nemluvě o tom, že tu byl jeden obchod vedle druhýho (proto jméno ulice Shop St.). Ani jsem to všechno nefotil, protože byste tam pak už nikdo nešel. icon_cheesygrin.gif

P1020440.jpg

Cliff of Moher jsem neviděl

Když jsem se podíval na časový rozvrh autobusu ke Cliff of Moher, zjistil jsem, že tam jede 2 hodiny. To byl problém, protože poslední zpáteční autobus do Corku jel v cca v 18:00, takže se nedalo stihnout se vrátit. Šel jsem si ještě pro timetable na vlak, protože ten jezdívá i později, ale nebyl na tom o moc líp (asi o 10 minut).

Měl jsem teda jen jedinou možnost - přespat v Galway. Řekl jsem si, že se půjdu podívat po okolí a když narazim na nějakej hostel, tak to udělám. Ale moc se mi nechtělo, protože bych musel vybírat další peníze a já chtěl, aby mi aspoň něco zbylo domu na pivo. icon_lol.gif

Pokud se chcete podívat na fotky z Cliffs of Moher, můžete navštívit galerii mé sestry, která tam byla v roce 2007.

Koupání v moři

Nakonec jsem tedy v Galway nepřespal, zato jsem prošel skoro celou cestu podél moře a vykoupal se v něm, což byla docela síla. icon_lol.gif

Moře bylo studentý jako blázen, skoro jsem cítil píchání jehliček (jestli nevíte o čem mluvim, vlezte do teplý vody a pak rychle do studený). Nakonec to ale moje srdce rozdejchalo a já se začínal bát co přijde až vylezu ven. Bylo celkem zataženo a foukal silnej vítr (přesto bylo na Irsko velmi pěkný počasí). Já neměl žádnej ručník ... vlastně jsem neměl ani plavky. icon_cheesygrin.gif

Dopadlo to ale dobře, venku bylo tepleji než ve vymrzlým moři a vítr mě celkem rychle usušil. Akorát jsem domu musel jet na ostro. icon_smile.gif

Ve videu jenom říkám, že jsem myslel že umřu, když jsem vlezl do vody. Ten foťák má mikrofon umístěn poněkud hloupě nahoře, takže i když byl otočenej zadní částí k větru, nebylo nic slyšet.

Holčiny - umělkyně. Irské loketní dudy a housle.

Na zbytek fotek se můžete podívat ve složce Irsko 2008, konkrétně v galerii Galway

2 komentáře

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    Evča

    e.v.u.l.a<zavináč>centrumtečkacz

    To jsi dobrý, že jsi tam vlezl, brrr, ty loketní dudy dovezeš Michaelovi? icon_biggrin.gif

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #2
  2. 2
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Co by s nima dělal? icon_lol.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #1, který napsal(a) Evča