Je tu první článek z Irska. Jaká byla cesta? To si můžete přešíst v článku.

Cesta

V Českých Budějovicích jsme naskočili na žlutého koně (autobus SA) a razili do Prahy. Tam jsme metrem a autobusem č. 100 pokračovali na letiště. Měli jsme hodně času, ale bylo o čem mluvit, takže to docela uteklo.

Letadlem jsem už letěl před časem do Egypta, takže to pro mě novinka nebyla. Je pravda, že s Irským Air Lingusem to občas trošku házelo, a to už novinka nebyla. icon_smile.gif Sestra mi ještě doma říkala, že v letadle mě uklidní, že bude letuškám krásně rozumět. To ale rozhodně nemůžu potvrdit. To jejich žvatlání byla nejhorší angličtina, jakou jsem zatim vůbec slyšel.

Taxi

Na letišti jsme si vzali taxi a ještě jsme nevěděli, co nás čeká. Měl jsem vytisklou mapičku z Google maps a to byla velká chyba. Kdybych řidiči řekl jenom adresu, tak bych asi udělal líp. V Irsku je totiž normální, že je tu jedna ulice víckrát a musíte se nasměrovat podle názvu oblasti. Poprvé jsme tedy dojeli na úplně jiné místo.

Zazvonil jsem na dům, a protože jsem myslel, že jsme očekáváni, tak jsem i otevřel dveře a šel kousek dovnitř. Zkrácené řečeno, vlezl jsem nějakým Irům do domu. :) Zjistil jsem ale, že mnou hledané číslo domu je vedle, takže jsem se přemístil k vedle bydlící matce s dítětem, které jsem vysvtloval, že u ní spíme. icon_smile.gif Po chvíli jsem pochopil, že jsme někde jinde a začínal jsem se trochu bát, že budem muset první noc spát v hostelu. Navíc taxametr neúprosně účtoval.

Zavolal jsem tedy spolubydlícím a předal telefon taxikáři. Ten když zjistil oblast, kterou nahlas zopakoval, tak se začal smát. Cíl byl v trošku jiné části města no. icon_smile.gif

Ani pravý dům nebylo snadné najít a museli jsme ještě volat spolubydlícím. Také jsme se ptali u jedné hospody, kde jsme se seznámili s místním ožralým, vtíravým Irem. No, nakonec jsme mu ujeli a dorazili. Následovala krátká prohlídka domu a šlo se spát. Měli jsme za sebou dlouhou cestu a taky byly 2 hodiny ráno (u nás 3).

P.S. Celá ta legrace s taxi nás měla stát 32€, ale dostali jsme slevu na 25€. Ještě nás prej nátáhnul.

6 komentářů

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    Tatík

    danek<zavináč>hydropruzkumtečkacz

    Zdravím do Irska, První jeden, dva, tři dny jsem si pozorně přečetl, tak budu zvědavý na další poznámky z pobytu: Tak ať v té idustriální společnosti nepropadnete oné depresi a ať něco vyjde a dej o sobě vědět, Tatík

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #2
  2. 2
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Zatim to moc nadějně, co se týče práce, nevypadá no. Uvidíme.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #1, který napsal(a) Tatík
    • Na komentář odpověděl(a) Tatík v komentáři #3
  3. 3
    Tatík

    danek<zavináč>hydropruzkumtečkacz

    Tak uvidíte. Když nic neseženete, tak se taky nic nestane, udělelali jste si výlet do Irska. Budeš mít když takovou malou dovolenou za maturu. Na VUT do Prahy Tě prý vzali. Tak se tam moc z té nechutné irské wisky moc neopijte. Tatík

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #2, který napsal(a) Antonín Daněk
  4. 4
    mikke

    Dnes mi prisel pejpr z FELu, zapis je 3.9. ... "Nahradni termin, o nejz musite pisemne zazadat je 22.9.", tak tam koukej do pulky zari vydrzet :)

    Jo a nepijte whisku, ale poctivej jamajskej rum :)

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #5
  5. 5
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Zatim piju citrónovej čaj, dovezenej z Čech. icon_lol.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #4, který napsal(a) mikke
  6. 6
    Tatík

    danek<zavináč>hydropruzkumtečkacz

    Fotky pěkný, tady se nám teď na pár dní udělalo teplíčko. V Irsku se zdá, že je taky léto :-). Tak zdravím a pěkný pobyt !!!! A dej zase vědět jak se máte. Tatík