Článek s několika novinkami kolem mě.

Jedna z velkých novinek je, že se ze mě stal pracující člověk a to u společnosti Simple Way, kde programujeme Java Enterprise aplikace. Jsem tu spokojen a navíc firma sídlí na Strahově, kde mám kolej, takže v tomhle ohledu je to paráda - asi bych si těžko zvykal na nějaké hodně brzké vstávání. Pracuji teprve necelé dva týdny, snad všechno půjde dobře.

Pokud jde o sehnání práce, mohu za sebe říci, že to není velký problém, ale samozřejmě jsem mohl mít jenom štěstí. Každopádně inzeráty se objevují poměrně pravidelně, ale hodně záleží na tom, kde jste ochotní pracovat. Např. v mých domovských Českých Budějovicích bych něco hledal o dost hůře, jestli bych vůbec něco pořádného našel. Mluvím přirozeně o práci v oboru.

Nicméně mně nevadí být v Praze, i když rodinný dům nebo králíkárna Strahov je dost velký rozdíl. Další novinka tedy souvisí s tou předešlou, a sice že jsem přes prázdniny v Praze. Kupodivu je na Strahově poměrně hodně lidí, ale takové jako během roku to bohužel není.

peugot-206.jpg

Mám své 1. auto

Slovo „své“ by mělo být možná v uvozovkách, protože se o něj dělím se sestrou, nicméně to zatím nepředstavuje žádný problém a myslím, že v dostatečně dlouhé době ani nebude.

Jde o auto Peugeot 206. Nechtěli jsme nic velkého (už jen proto, že s ním bude jezdit také sestra), protože kdo ten benzín má potom platit, že? icon_smile.gif Jsem s ním zatím moc spokojen, snad to tak zůstane i nadále.

Každopádně jako první auto je to hodně dobré (když se podívám, jaká první auta měla generace před námi nebo vlastně i moji vrstevníci). Má centrální dálkové ovládání zamykání / odemykání, klimatizaci, airbagy či CD přehrávač.

A ještě pár drobností …

Mé „projekty“

Minulé prázdniny jsem se věnoval vlastním mini-projektům, které měly ambice vydělávat na adSense nebo spíše využívaly nějakého affilliate programu. Teď se jich pro změnu začínám zbavovat. To určitě neznamená, že končím s vlastními věcmi, ale to co momentálně mám, mě nijak neláká a nechtěl bych se tím živit (reklamou či přeprodejem).

Každopádně se chci úplně zbavit adSense a tahle čistka je už skoro u konce (i blog brzy projde odvšivením a také přesunem od Onebit ke GoDaddy, čímž buhu mít už vše pěkně pohromadě na jenom hostingu). Je to především proto, že pro adSense musíte být plátci DPH a kvůli pár korunám se jím stávat nehodlám. Pozitivní je, že jsem zatím nenarazil na žádný prodělečný projekt, i když někde jsou zisky směšné. Na druhou stranu jsem na ně rok v podstatě nešáhnul a pasivní zisk je příjemný i v malých měřítkách.

Mám rozbitý notebook

Tohle mě hodně zklamalo, protože když jsem si před dvěma roky kupoval Lenovo R500, doufal jsem, že to bude investice na alespoň 5 let. Dokonce jsem uvažoval o napsání článku na téma, jestli v dnešní době vůbec má smysl kupovat kvalitní výrobky nebo raději všechno brát jako spotřební zboží a jít cestou nejnižší ceny.

Na druhou stranu si se mnou notebook lecos zažil a je možné, že chyba je v mém zacházení, ačkoliv si spíš myslím, že ne. Notebook jsem polil, nicméně to se stalo půl roku před objevením závady. A jednou mi spadl z postele. Stalo se to, když jsem se díval na film se sluchátky, načež jsem vstal a zapomněl je vyndat. Dost jsem se tenkrát lekl, z notebooku vyletěla baterka i DVD mechanika a na jednom místě se myslím uvolnil nějaký plast. Nicméně vše šlo vrátit zpět k nepoznání a žádný problém se neobjevil - tento incident se stal ještě dříve než předchozí. Pokud vás zajímá v čem je problém, mrkněte se do tohoto vlákna, kde jsem problém popsal. Vyjádřit se případně můžete i tady.

A to je z těch významnější věcí asi vše přátelé. Vlastně ještě to, že jsem asi rok po zkoušce z Objektového modelování konečně začal číst Návrhové vzory od Pecinovského (byla to doporučená literatura ke zkoušce). icon_lol.gif

6 komentářů

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    Michael

    michaelf.ms<zavináč>gmailtečkacom

    Jestli je ta kniha od Pecinovského stejně kvalitní jako ta první, co jsme měli doporučenou, tak to potěšpambu. Už ani nevím, jak se jmenovala, ale hodila se leda k rozmixování s vodou a následně ke tvorbě príma domácího papíru, ze kterého šel udělat príma tajný deníček :). Největší plýtvání papírem, jaké jsem kdy viděl.

    Co ve tvé nové práci děláš, jestli se můžu zeptat :)? A jak platí (v korunách na dvě desetinná místa pls)?

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #2
  2. 2
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Tak to je podle mě ta samá kniha. Ty si nepamatuješ, jak se jmenovala? Už se mi v ní taky něco nezdálo, ale nic hroznýho. Hlavně až se dostanu k těm složitějším vzorům, tak očekávám zlepšení.

    Dělám programátora, ne sekretářku. icon_lol.gif A na tu druhou otázku ve skutečnosti odpověď neočekáváš, že ne? :o)

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #1, který napsal(a) Michael
    • Na komentář odpověděl(a) mikke v komentáři #4
  3. 3
    mikke

    Navrhové vzory od skělého pana Pecinovského mi určitě rád půjčíš, až to přelouskneš, žejo? :)

    Knížka se jmenuje "Myslime objektove v jazyku Java".

    Frdla: Copa se ti nelíbilo? :)

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #5
  4. 4
    mikke

    Na komentář odpověděl(a) mikke v komentáři #3 ... totok prosím není pravda, jelikož jsem na "odpovědět" neklikal a bylo to tam napsané už když jsem to psal, akorát bez jména.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #2, který napsal(a) Antonín Daněk
    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #5
  5. 5
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Jo jo, půjčit můžu. Jinak zrovna když jsem to kupoval, tak byla akce, že ke každý knížce dostaneš jednu zdarma (platíš dražší), tak mam ještě Programátor pragmatik (což jsem ale kupoval zbytečně, protože jsem jí o týden později objevil ve firemní knihovničce), ale ještě vůbec nevim, co že se tam píše. icon_smile.gif

    Aha, tak to já ani nevěděl, že Píše doporučoval i tuhle knížku, slyšel jsem ho mluvit jen o těch vzorech.

    To víš, bugy. icon_smile.gif Už se mi tu tenhle jednou objevil, ale nejsem si úplně jistej, jak vzniká. Opravil jsem to růčo.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #3, který napsal(a) mikke
    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #4, který napsal(a) mikke
  6. 6
    Michael

    michaelf.ms<zavináč>gmailtečkacom

    Nelíbilo se mi, že knížka "odchová" velice ideově jednostranné programátory, kteří nebudou vědět lautr nic o tom, co programování doopravdy obnáší. Baví se tam v názvosloví mateřská škola-like, které tady v čechách nikdo nepřijal. Kdybych někde řekl Pecinovského oblíbenou (a velice zavádějící) větu, že posílám svým objektům zprávy, tak mě budou mít za blázna.

    Všechno není objekt.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #3, který napsal(a) mikke