Moje HTML tvorba v minulosti - druhá část.

V první části tohoto článku píši o prvních třech etapách mého tvoření :) Pokračuji tedy tam kde jsem skončil.

Po Diablu jsem se na nějakou dobu dostal ke hře zvané Carom 3D, velice zajímavý free biliár, který si i dnes občas zahraji. Jak bylo mým zvykem, netrvalo dlouho a založili jsme s několika přáteli gildu (klan).

minulost_treti.jpg

Byly zde použity rámy a objevovaly se zde celkem vkusné flashové animace. Ty jsem samozřejmě nedělal přímo ve flashi, ale v jedné z jeho ,,okleštěné" verzi jménem Swish. Stránky jsou pod doménou http://sweb.cz/beerandbeer/.

Poté jsem nějakou dobu nic co se týče webu nedělal, to bylo v době kdy jsem začal chodit na SPŠ SE. Za zmínku stojí snad jen to, že jsem narazil na templates. Do té doby jsem nevěděl že úbec něco takového existuje, a tak jsem jich pár zkusil - spíše jen tak pro inspiraci. Žádná z těchto stránek nebyla na internetu. Kdyby někdo nevěděl, tak templates jsou předdělané stránky, do kterých už jen doplníte své texty, většinou stačí minimální znalost HTML.

minulost_ctvrta.jpg

Kromě toho ještě vzniklo jakési skladiště. Začal jsem totiž tak trochu kutit co se týče vzhledu mého PC, a tak jsem chtěl někde publikovat fotky s popisem. Byly na adrese http://sweb.cz/Daneka/, ale nakonec jsem usoudil, že obyčejný index fotek bude lepší :).

minulost_pata.jpg

Další stránkou kterou jsem dělal je web firmy Hydroprůzkum s.r.o. I když je to firma mého otce tak je to první stránka za kterou jsem dostal zaplaceno. Myslím že z printscreenu je vidět o jaký druh stránek se jedná. Opět zde jsou použity rámce, horní banner je lehce animovaný. Tyto stránky chci předělat, možná o prázdninách - uvidíme jak bude čas. Jsou zatím na adrese http://hydropruzkum.ic.cz/, ale později budou na doméně druhého řádu.

minulost_sesta.jpg

Poté jsem zavedl galerii s redakčním systémem mojí sestře. Nejsem přímo autorem, ale i tak jsem strávil ve zdrojovém kódu dost času. Přesto jsou stránky přijatelné pouze pro IE. Další nedostatky jsem už odmítnul řešit, s tím že časem napíšu vlastní galerii - zrovna jsem se začínal učit PHP. Stránky jsou na adrese http://tereska.wz.cz/

minulost_sedma.jpg

A dostáváme se k mojí nejspíš poslední čistě HTML stránce. Jedná se o poměrně rozsáhlou galerii naší třídy na SPŠ. Vzhled se dá víceméně rychle změnit díky stylopisu. Všechny updaty a vkládání fotek jsem musel dělat ručně, pomocí zásahu do zdrojového kódu, což mě nejspíš donutilo začít s PHP. Každopádně jestli máte volnou chvilku, myslím že je tam dost materiálu, který vás pobaví.Jsou na adrese http://vrbaci-mm.ic.cz/

minulost_osma.jpg

nekomentováno

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte: