Zde se můžete s odstupem podívat na mojí HTML tvorbu.

edit: byl přidán odkaz na druhou část.
Druhá část je zde

V tomto článku se zmiňuji, že mám za sebou hodně HTML stránek, a proto jsem se rozhodl zveřejnit alespoň ty, které nezanikly dříve než vůbec vznikly.

Když jsem před lety chodil do domu pro mládež Jintes, kde jsem se učil HTML, byl zrovna v plném proudu fenomén Pokémon, a proto také moje první stránky měli stejné téma. Lituji, že je nikde nemám na záloze nebo alespoň printscreen. Jednalo se o shluk snad všech dat z ostatních Pokemon webů, obrázky zvuky, spousty skriptů, všude se něco hýbalo, prostě parádní chaos :) Matně si vzpomínám, že všechny ty multimedia měly asi 200 MB. Stránky byly celkem dlouho na internetu pod doménou sweb.cz/daneka resp. jejich část, protože tak velký prostor v té době žádný free webhosting neposkytoval.

Po tom co jsem zjistil, že dát na co nejmenší místo co největší množství skriptů nebude to pravé, jsem začal tvořit mnoho osobních prezentací. Tady je úvodní stránka jedné z nich.

minulost_prvni.jpg

Vzniklo více verzí, většinou se nacházeli pod doménami sweb.cz/cartman.page nebo sweb.cz/cartman.news. Tyto stránky už nebyly tak přeplácané, ale nebylo na nich nic zajímavého a jejich návštěvnost byla prakticky nulová.

minulost_druha.jpg

Další printscreen na který se díváte, je tzv. Truhla klanu Red Dwarf hry Diabla I. Správcem je již někdo jiný, link máte zde. Tato stránka byla vzhledově neutrální a díky své funkci v klanu i využívaná, takže přecejen nějaký ten pokrok byl. Na stránku tohoto typu by se ideálně hodil nějaký ,,serverový jazyk´´, jako je např. PHP, ale samozřejmě jsem všechny transakce editoval ručně ve zdrojovém kódu.

V příštím díle vám ukáži další tři stránky, vzhledem k obrázkům nechci dávat vše do jednoho článku.

nekomentováno

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte: