Pokud vás zajímá kde byl stvořen tento blog, nahlédněte do tohoto článku.

Je úterý večer a zítra díky nachlazení (Psáno v době výskytu ptačí chřipky - mé rodné město je obklíčeno mrtvými labutěmi.) nejdu do školy. Proto jsem se ve volném čase rozhodl napsat něco o svém pokoji :)

Když se teď dívám na obrázek, který je níže, zdá se mi že mám příznaky technoida :) Je pravda, že si teď na výbavu PC a vůbec na obsah mého inventáře stěžovat nemohu. Pokud se podívám na webkameru Creative Labs Video Blaster WebCam Live! a myš Logitech MX 1000 - nevybavuji si kde jsem na tyto dvě věci našel přebytečné finance. Tyto věci jsem samozřejmě nutně nepotřeboval. Myš jsem koupil, protože jsem měl úplně obyčejnou od Microsoftu asi za 300,- která byla malá a nepohodlná, nyní když vezmu do ruky MX 1000, mám pocit jako kdybych nastoupil do sportovního auta, přesně dělaného pro mě - krásně sedí. Mimoto si občas zahraji Counter-strike a na to taky nebyl ,,majkrosofťák" moc vhodný. Koupit webkameru jsem neměl v plánu už vůbec. Potřeboval jsem mikrofon kvůli komunikaci po internetu, a tak jsem zavítal na stránky [Czech Computeru], o nějakou dobu později jsem už měl v košíku webkameru s headsetem a byl jsem spokojený.

Co se týče klávesnice - Genius LuxeMate Scroll, ta nebyla na moji peněženku nijak náročná. Stála cca 400,- a přesto, že na internetu jsem vidět většinou negativní ohlas, tak jsem s ní spokojený. Sice nemá příliš měkká tlačítka,ale mě vyhovuje. Z nestandardních tlačítek využívám pouze zkratku pro explorer, kalkulačku a potom ovládání multimédií. Tuto klávesnici jsem koupil především kvůli vzhledu, je velice tenká a líbí se mi styl zapadlých kláves, jako to je u integrovaných notebookových klávesnic.

obrazky/moje_pracovni_stanicex.jpg

Tak copak tu máme dál. Tiskárna Hewlett-Packard OfficeJet psc 2355. Jedná se o multifunkční zařízení, která jsou někdy odsuzována - já si však na toto zařízení stěžovat rozhodně nemohu. Někdy mám sice dojem, že má tiskárna velkou spotřebu, ale když si pak uvědomím co všechno se tisklo, tak ho ztrácím. K tiskárně mohu ještě říct, že občas tisknu digitální fotografie na lesklý fotografický papír a kvalitou nepoznáte rozdíl od fotky vyvolané v nějakém foto labu. Kromě tiskárny má toto zařízení čtečku karet 8 v 1, USB port, scanner a kopírku. Hodně z toho se dá ovládat prostřednictvím ovládacího panelu na tiskárně a grafického displeje. Kopírka pracuje i samostatně, bez zaplého PC.

Moje reprosoustava Genius SW-5.1 Value už něco pamatuje. Subwoofer má na dnešní poměry pouhých 10W výkonu, ale při dobře nastaveném bass signálu pořád dokáže rozproudit krev v žilách. Na obrázku je také vidět můj skvělý mobilní telefon Sony Ericssoon D750i. O tomto telefonu snad ani nemá cenu něco psát, protože se hodně dlouho držel na samém vrcholu všech možných hodnocení. Možná ho znáte pod označením K750i, verze D je vzhledově upravená firmou T-Mobile - podle někoho k horšímu, podle jiného k lepšímu. Každopádně funkcemi se jedná o naprosto identické telefony a to mohu potvrdit, protože můj spolužák verzi K vlastnil. Jestli zrovna rozmýšlíte koupi mobilního telefonu, určitě se podívejte na stránky mobilmánie (viz. odkazy), protože jistě vyšlo spoustu nových a zajímavých kusů, ale stejně vám tento typ musím doporučit. S paměťovou kartou a hi-fi soupravou HPM-70 předčí mp3 přehrávač, na kvalitě hovoru nijak neubírá a 2Mpix fotoaparát ? Kvalitu fotek můžete posoudit sami [zde].

Pokud se podíváte z dálky na můj stůl, vidíte všechny výše zmíněné věci, dále 120Hz monitor, televizi, starý PSX přikrytý vrstvou prachu, různé datové média, pár knih, analogovou videokameru (na subwooferu - zapojena do TV tuneru) a pak už kromě drobností pouze můj lehce vytuňený počítač.

moje_pracovni_stanice2.jpg

Můj personal computer je osazen procesorem architektury i386 - AMD Sempron 2800+ běžící na frekvenci 2 Ghz. Dále zde najdeme grafickou kartu ATI Radeon 9600, Sound Blaster Audigy, TV tuner Win Fast 2000 pro - vše v jakési VIA základní desce. Ještě se krátce zmíním o úpravách na vzhledu mého case. Co se týče vnitřku, tam přibil jeden obyčejný větráček asi za 50,- dále modrá trubice s čtyřmi diodami (nic moc), chlazení disku a hlavně pasivní chlazení grafické karty, které si vede velmi dobře, přesto že původně zde byl i větráček. Do horní strany case jsem udělal velmi ,,mekgajverským" způsobe díru (kladivo + šroubovák) a usadil jsem zde větrák s názvem Kentaur. Zepředu jsem pomocí pájky udělal díru do dvou 5.25 záslepkách a umístil jsem do nich další modrý větráček (tento měl největší vliv na teplotu ze všech mých uprav - přes 10 C při zátěži). Zepředu je ještě kontrolní panel na regulaci kentaura, procesorového,diskového a modrého větráčku. Moje poslední úprava spočívala ve vytavení dir v 3,5 záslepce na disketu, kam jsem následně dal tlačítko na přepínání módu modré tyče uvnitř, tlačítko na její vypnutí a další čtyři vypínače, které jsem koupil v elektru a připojil je na kentaura, dále na diskový, černý vzadu a modrý větrák.

nekomentováno

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte: