Možná se vám to nezdá důležité nebo jste nad tím vůbec nepřemýšleli, ale velkým dílem to může ovlivnit váš život.

Jsou jenom dva základní typy lidí, ke kterým můžete vzhlížet. Buď k někomu lepšímu než jste vy nebo k někomu horšímu než jste vy. U té druhé možnosti by se dalo polemizovat o vhodnosti slova „vzhlížet", ale to teď nebudeme řešit, aaaano ?

chci-byt-lepsi.jpg

Rád bych ještě ujasnil co myslím tím, být lepší než někdo. Myslím tím konkrétní věci, za které si každý musí dosadit svůj konkrétní příklad. Např. Někdo je lepší copywriter než já. Někdo je lepší zametač chodníků než já. Někdo je horší programátor než já. apod.

Vzhlížím k lidem lepším než jsem já aneb chci být lepší

Pokud vzhlížíte k někomu lepšímu než jste vy a snažíte se mu být rovni, jednoznačně zlepšujete svůj život a taky že ho zlepšíte. Jednoho dne, kdy ten někdo se bude ukájet svou velikostí, kdy bude vzhlížet k někomu horšímu než je on, přijdete vy a na žebříčku úspěchu ho elegantně předběhnete.

Já osobně se na internetu snažím obklopovat lepšími lidmi než jsem já, takže se můžu neustále zlepšovat a mám co dohánět.

Má to jednu nevýhodu a to tu, že se pak můžete cítit jako babral, kterej je vždycky ten horší, ten co něco neumí nebo nezná. Mě osobně to zas tak nevadí, doufám že si vypěstuji nějakou pěknou, v knihách ještě nepopsanou, psychickou poruchu. icon_lol.gif


Vzhlížím k lidem horším než jsem já aneb klesám ke dnu

klesam-ke-dnu.jpg

Je dobré čas od času jít na psychickou dovolenou a poohlédnout se po lidech, kteří jsou jednoznačně horší než vy. Máte třeba špatné známky ve škole ? Nevadí, pořád se můžete podívat po nějakých bývalých spolužácích, kteří propadají a říct si, že jste vlastně docela dobří.

To se dá aplikovat snad na cokoliv, vždycky se najde někdo horší než vy. icon_smile.gif Tímto si zajisté zlepšíte náladu. Dávejte si však pozor, zatímco vy se v duchu vysmíváte jeho (její) podřadnosti, dotyčný člověk zatím může šplhat k vašemu postu, ať už se jedná o cokoliv.

Nevzhlížejte k lidem horším než vy moc často

Nemá žádnou cenu často vzhlížet k někomu horšímu, takové zvyšování ega pak přestává být účinné. Proč ?

Inu když jste podnikatel, který vydělal za poslední rok 20 milionů a podíváte se na jiného podnikatele kterej vydělal „jenom" 15, určitě vám to udělá moc dobře. Jste lepší než někdo, kdo dokáže vydělat 15 milionů za rok. Naopak když budete ležet na hlavní třídě vašeho města a vaší útěchou bude soused, kterej si píchá heroin zatímco vy se jenom utápíte v alkoholu, moc vás to nepovzbudí - tak jako tak jste troska.

Naopak pokud budete pořád bojovat, tak se z toho dřív nebo později zblázníte, takže si občas dáchněte a pořádně se vysmějte těm troskám kolem vás. icon_biggrin.gif Pokud jste dlouhodobě obklopeni lidmi lepšími než jste vy, tak tam těch horších musí bejt sakra hodně. Člověk nesmí zapomenout, že nemůže být nejlepší ve všem. I kdyby snad v jedné věci dosáhl absolutního vrcholu, najdou se tisíce jiných věcí ve kterých je lepší někdo jiný.

P.S.: Ale jsou i lidi, který by mě (a jistě i vás) prostě roznesli na ramenou na všech frontách. icon_lol.gificon_mrgreen.gif

nekomentováno

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte: