Nové trendy otevírají nové možnosti výdělku. Objevila se služba, která zase trochu znehodnotí informace na internetu.

SEO ve zkratce

SEO je akronym pro Search Engine Optimization, dalo by se přeložit jako optimalizace pro vyhledávače. O SEO se táhnou na internetu sáhodlouhé diskuze a hodně lidí se optimalizací živí. Jeho účelem je dostat požadovanou webovou stránku co nejvýše v SERP. Tento druhý záhadný akronym znamená Search Engine Results Page a je to, volně přeloženo, stránka s výsledky kterou vám předhodí vyhledávač po vyhledání nějakého slova či slovního spojení.

Co všechno ovlivňuje vyhledávače tady nemá cenu řešit, snad jen základy. Když řeknu sémantika, kvalitní obsah a silné zpětné odkazy, neměl by se mnou nikdo znalý nesouhlasit, protože na těchhle věcech se všichni shodují.

SEO spam

Dostáváme se k službě, kterou jsem nadhodil v perexu.

Ještě je třeba vědět jednu věc, tvůrci vyhledávacích robotů se snaží generovat co nespravedlivější a nevhodnější výsledky. Oproti tomu kodéři a SEO optimalizátoři (copywriteři chcete-li) chtějí dostat projekt na kterém pracují na první místa SERP a to i za předpokladu že existuje jiná, vhodnější stránka.

Google page rank, S-rank, Jyxo-rank, ...

Každý vyhledávač používá nějaký systém hodnocení stránek, podle kterého se pak snaží generovat nejrelevantnější výsledky. Na tomto hodnocení mají svůj podstatný podíl page ranky, které se počítají především ze zpětných odkazů (ale také odchozích odkazů, obecně jsou to velice složité algoritmy). A tady se už dostáváme k tomu, na čem je postavená služba, o které chci v tomto článku informovat. Tedy zpětné odkazy.

BuyBlogComments.com

Už je to nějaký pátek, co vznikla komentářová služba, jedná se však pouze o vtip (povedený), ne o skutečnou službu.

BuyBlogComments.com však myslí svůj business zcela vážně. Nabízí 100 komentářů na Blozích za necelých $20. Tedy při současném kurzu 21 Kč za 1 $ by vás přišel jeden komentář na cca. 4 koruny.

Jak to funguje ?

Tým lidí z BuyBlogComments.com projde databázi blogů kterou mají a vyberou ty, které souvisí s tím vaším. Potom si přečtou článek na tomto blogu a zanechají tam komentář, vztahující se k článku tak aby nebyl vymazán, samozřejmě s odkazem na vaši stránku.

Sám BuyBlogComments.com hlásá, že se nejedná o spam, obrázek si udělejte sami. Dle mého názoru je to špinavej business. Pokud v něm lidé najdou zalíbení, vyhledávače se budou muset bránit snížením vlivu page ranku. icon_confused.gif

8 komentářů

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    Pavel

    lasak<zavináč>centrumtečkacz

    Mnoho konzultanských firem u nás dělá u nás dělá něco obdobného. Jen to neříkají tak nahlas. Pokud chtějí dostat web na konkurenční slova na první místa tak pro to musejí udělat něco víc než jen upravit titulek, H1, a kličová slova do textu.

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #2
  2. 2
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Jasně, když na to přijde, tak se dělaji i celý weby jejichž jediným úkolem je pomoct jinýmu aby se dostal dopředu na nějaký klíčový slovo.
    Ale konzultant není zrovna levná záležitost (už vůbec ne pokud se po něm chce optimalizace takovýho rozsahu). Nesrovnával bych to s touhle službou, dostupnou každýmu za pár dolarů.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #1, který napsal(a) Pavel
  3. 3
    SUK

    sukinatečkacz<zavináč>seznamtečkacz

    Dovolis mi sem dat jeden odkaz?

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #5
  4. 4
    Ivo

    Tak jo, máš u mě 4 Kč :)icon_mrgreen.gif

    V SEO určitě by se dalo vyhledat spousty dalších technik, které nejsou zrovna košér ale přitom je seo optimalizatéři rádi využívají.

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #5
  5. 5
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Jistě pánové, pokračujte k pokladně ... icon_smile.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #3, který napsal(a) SUK
    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #4, který napsal(a) Ivo
  6. 6
    MzK

    Pagerank nemá moc velký vliv na umístění stránek ve výsledcích hledání. Je to jen jeden z mnoha dalších aspektů

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #7
  7. 7
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Je to jen jeden z aspektů, v článku nepíšu nic jinýho, ale rozhodně bych neřekl, že nemá moc velký vliv !

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #6, který napsal(a) MzK
  8. 8
    Subber

    Já svůj web nijak neoptimalizuju. Vyhledávač by měl sám rozhodnout kam mě zařadí. Proto svůj web dělám tak, jak bych ho udělal normálně.