Už se vás někdy někdo ptal, jak na internetu skrýt svojí IP adresu? Mě ano, a proto píši tuto bleskovku.

Pokud chcete skrýt svou IP adresu, nejprve si představte, že prohlížení internetu je podobné, jako když si objednáte pizzu. Musíte dodavateli říci adresu, aby vám mohl pizzu dovést. Když mu řeknete špatnou adresu, nic nedostanete a budete mít hlad.
Abyste mohli získat data z internetu (webové stránky, soubory, ...), musíte mít bezpodmínečně IP adresu a musíte jí sdělit serveru, od kterého chcete data.

Jistě jsou tu proxy servery, ale nic to nemění na výše zvýrazněné větě. Opět si to můžeme ukázat na pizza analogii. icon_smile.gif Prohlížení internetu přes proxy server je jako když byste si objednali pizzu přes kamaráda. Dodavatel (cílový server poskytující webové stránky nebo jiné soubory) sice nezná vaší adresu, zná adresu vašeho kamaráda (proxy serveru), který ale už musí znát vaší adresu, jinak žádné jídlo nedostanete a budete mít hlad.

Tak tedy nesnažte se skrýt svou IP adresu na internetu, je to nemožné. Pokud chcete před nějakým serverem svou IP adresu utajit, můžete použít některý z proxy serverů, kterému už jí ale budete muset sdělit. icon_wink.gif

2 komentáře

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    maarlin

    radek.simko<zavináč>gmailtečkacom

    dobrá teorie s tím rozvozem pizzy... :)

  2. 2
    ip-adresa

    kamarád může mít ale zlou paměť a třeba zapomene, že sem si přes něj kdysi doručil pizzu... btw hledej na netu TOR, tam už to s tou pizzou tak snadno nepůjde :)