Listopadové vydání mého měsíčního periodika.

Filmový kroužek z minulého měsíce.

Listopadová pětka

Filmy jsem se pokusil seřadit podle toho jak se mi líbily, první je ten nejlepší.

  • Blood Diamond ; Režie: Edward Zwick ; USA, 2006
    Danny Archer (Leonardo DiCaprio), bývalý jihoafrický žoldák se stal pašerákem diamantů. Svému bývalému zaměstnavateli dluží peníze, a proto se mu hodí, když ve vězení narazí na domorodce Solomona Vandyho. Jsou zde totiž jisté náznaky, že tento černoch by mohl vědět o velmi cenném růžovém diamantu. Solomon pracoval jako otrok (hledač diamantů) a růžový diamant skutečně našel (byl nucen ho zahrabat na místě, protože přijela armáda).
    Jelikož diamanty nemají mezi Afričany žádnou cenu a Solomon by jej nebyl schopen zpeněžit, davá se dohromady s Dannym. Přidává se k nim ještě reportérka Maddy Bowen, která má kontakty a novinářský průkaz (který může skupinku dostat na jistá, těžko přístupná místa). Na oplátku chce příběh. Solomonovi nejde o nic jiného, než o osvobození jeho rodiny z táborů. Né všichni v tomto filmu dostanou to co chtějí.

  • Im Juli ; Režie: Fatih Akin ; Německo, 2000
    Děj se odehrává v předprázdninovém Hamburgu. Většina lidí se chystá někam na dovolenou, to ale neplatí pro učitele Daniela. Nemá přítelkyni ani kamarády, ale poslední školní den potká dívku Juli, která je do něj tajně zamilovaná. Ta mu dává prsten pro štěstí se symbolem, pomocí nějž ho chce později svést. Daniel si ale „štěstí", které od prstenu dostal vyloží jinak a zalíbí se mu jiná dívka. Ta poté odjíždí a on se rozhodne jet za ní. Mezi tím chce Juli jet na slepo někam pryč a to stopem. U silnice si stopne zrovna Daniela.
    Poté prožívají mnohé (marihuanou provoněné) až absurdní události, které stojí za to vidět.

  • Kráska v nesnázích ; Režie: Jan Hřebejk ; Česko, 2006
    Pěkný film o životě jedné Češky, která je zamilovaná do dvou mužů. Jeden nabízí sexuální uspokojení a ten druhý především to finanční. Film je ale i o dalších rodinných příslušnících a je zde mnoho humorných situací. Skvělý je např. otec hlavní hrdinky (mírně psychicky narušený), kterého hraje Jiří Schmitzer. Jména jednotlivých postav si už nepamatuji. icon_neutral.gif

  • Saw III ; Režie: Darren Lynn Bousman ; USA, 2006
    Saw je poměrně hodně známý thriller a první díl v tomto případě zajisté nebyl překonaný. Nicméně ten druhý trojka dle mého názoru předčila.
    Tentokrát se na scéně objeví sám Jigsaw (Tobin Bell), který je autorem všech těch zvrhlých her. Se vším mu navíc pomáhá Amanda (Shawnee Smith), sám je na tom totiž zdravotně dost špatně. S tím taky souvisí jeho další oběť, což je doktorka Lynn Denlon (Bahar Soomekh), která ho musí udržet při životě, dokud nedokončí hru se svou další obětí. To jest Jeff (Angus MacFadyen), který má problém s vyrovnáním se s náhlou smrtí svého syna, jejíž viník je také ve hře.

  • Volver ; Režie: Pedro Almodóvar ; Španělsko, 2006
    Hlavními postavami jsou Aimunda a Sole. To jsou sestry, kterým zemřela matka. Aimunda, která se v životě jen tak před něčím nezastaví je nucena ukrýt v mrazáku svého manžela, kterého zabila její dcera, při pokusu o znásilnění. Ve filmu se dále vyskytuje duch mrtvé matky a policista, snažíc se vyřešit záhadné zmizení Aimundina manžela. Dobrou chuť. icon_smile.gif

2 komentáře

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    MzK

    Viděl jsem pouze krvavé diamanty, můžu souhlasit. Každý dostal to co si zasloužil. V pátek se chystám do kina na nějaké filmy, o těch ale zrovna nepíšeš, tak se nechám překvapit, o čem budou.

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #2
  2. 2
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Většinou sem teď dávám starší filmy. Mam jich tu ještě pár, který jsem nedávno viděl a určitě si zaslouží, abych na ně upozornil.
    Problém je, že mě psaní tohodle typu článků začíná otravovat icon_confused.gif a stejně to asi moc lidí nezajímá, takže tuhle sérii možná ukončim.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #1, který napsal(a) MzK