Prišel druhý víkend a my se rozhodli zase trochu naplnit kartu ve foťáku. Jak proběhnul náš desátý a jedenáctý den v Irsku? Máte rádi whiskey? Čtěte dále.

Desátý den - sobota

P1020163.jpg

Luboš přišel s návrhem, že se pojedeme v neděli podívat do Midletonnu, do palírny Jamesona. To se mi jako příteli whiskey dost zamlouvalo, takže bylo rozhodnuto. Taky jsme zjistili, že tam je jakýsi painter, který hledá sprayera, ale chce poslat CV poštou, takže to vezmeme kolem.

Luboš si trošku upgradnul CV, aby se z něj stal vhodný adept a šel si ho vytisknout do knihovny. Po cestě se zastavil v B&Bčku Windsor Inn, kde nikdo nebyl, a tak nechal CV za madlem.

Já jsem ráno nic moc užitečnýho nedělal, myslim že jsem uploadoval fotky na net.

Po obědě volal chlapík Lubošovi z Windsoru, že prý našel jeho CV a ať se přijde v pondělí ukázat! Docela dobrý, asi taky začnu lidem dávat CVčka za kliky. icon_lol.gif

Pak jsme se vydali do Corku, aby jsme pořádně nafotili taky místní památky. Nejdřív jsme obešli jakýsi Cork ring, a potom ještě koukli na zajímavý místa dle mapy, jako je např. ptáky obklopený The Lough. Většinu těch věcí jsme už předtim viděli při hledání práce.

P1020173.jpg

Navštívili jsme např. St. Finbarr's Cathedral, kde byl koncert. icon_lol.gif Něco podobnýho jsem zatim viděl max. v televizi, koncert v kostele. Jestli jste viděli film Sestra v akci, tak to bylo hodně podobný.

Dalším místem, který stojí za zmíňku, je tzn. English market. Je to zastřešený tržiště (hlavně potraviny).

Večer jsme koukali na psycho filmy podle skutečných událostí.

Jedenáctý den - neděle

P1020237.jpg

Ráno se nedělo nic zajímavýho, jenom jsem odepisoval na nějaký inzeráty a tiše Lubošovi záviděl, že něco má. Sice si nemám co vyčítat, protože v tom B&Bčku jsem byl v úterý osobně a chlapík mě vyhnal (ani si ze slušnosti nevzal CV icon_smile.gif), ale stejně. Inu jak se zdá, spravný načasování hraje velkou roli. Akorát nevim jak ten správnej čas mam poznat.

Chtěli jsme v 1 p.m. vyrazit do Midletonnu, ale ujelo nám to o minutu. Přesněji řečeno autobusák zrovna zavíral dveře a na naše posunky reagoval jen tak, že ukázal na hodiny a odjel - pičus. icon_smile.gif

Šli jsem se tedy podívat ještě po obchodech v Corku. Jako správní studenti Dáši ze SPŠ jsme se samozřejmě podívali taky do knihkupectví - všechno bych to tam nejradši koupil.

Dalším autobusem jsme tedy vyrazili do Midletonnu, hodné babči nám poradili kde vystoupit. MHD tu totiž nefunguje jako u nás. Autobus si musíte vy sami zastavit a poté požádat o zastavení. Musíte tedy vědět kam jedete a jak to tam vypadá. Pro cizince jak dělaný. icon_lol.gif

P1020188.jpg

Jameson experience

Jakožto pijan whiskey jsem se docela těšil. Koupili jsme si vstupenky (stejně jako v Blarney jsem musel platit adulta, protože nemam ISICa - zase 100,- navíc) a jelikož byl ještě čas, šli jsme se podívat do obchodu se suvenýrama. Usoudili jsme, že tady necháme hodně peněz. icon_cheesygrin.gif

Prohlídka stála za to, bohužel nám začal (už v sobotu) bláznit foťák - viz. proužky na některých fotkách. V sobotu jsme mysleli, že se nacházíme v nějakým radioaktivnějším pásmu, který tomu foťáku otvírá tranzistory icon_lol.gif, ale asi to bude nějaká porucha.

Prohlídka začala v síni, kde byl dotykový display s informacemi - historie, rodokmen Jamesonů - a různé exponáty. V následující místnosti nám byl promítnut film. Trošku oblbovací, ale působivej každopádně byl.

Následovala prohlídka staré palírny - od výběru zrn až po zrání v sudech.

P1020228.jpg

Prohlídka skončila v baru, kde jsme všichni dostali free panáka Jamesona a 8 šťastlivců (mezi kterýma jsem díky pohotovosti mých kolegů nebyl) prošlo degustací třech whiskey. Byla tam jakási Skotská whiskey, Jameson a Jack Daniels. Degustátoři dostali certifikát na své jméno. Průvodkyně říkala, že ho mají ukázat svým zaměstnavatelům a žádat zvýšení platu. icon_biggrin.gif

Zpět jsme se rozhodli jet pozdějším autobusem, takže jsme ještě prošli kousek města a hodili do schránky CV výše zmíněnému paintrovi.

Po návratu domů jsme sledovali finále Eura. Byl u nás na návštěvě jeden Polák (nezaměstnanej icon_smile.gif), ale moc jsem mu nerozuměl. Je vidět, že nemám práci, jinak by pro mne už určitě Polština nebyla problém. :)

P1020201.jpg
Připomínám, že se můžete podívat na nový fotky do složky Irsko 2008. Kde jsou nové fotografie si přečtěte v této bleskovce.

4 komentáře

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    Scotty

    kapl.tom<zavináč>centrumtečkacz

    Takže Luboš práci už má? Píšeš jen, že se v pondělí měl přijít ukázat... U nás už je čtvrtek :).

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #2
  2. 2
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Tady je teprve středa, takže si budeš muset počkat, až budu mít čas napsat další dni. icon_lol.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #1, který napsal(a) Scotty
  3. 3
    mikke

    Nedelni exkurzi zavidim!

  4. 4
    Sestřička Terezka

    No joo,tak už konečně všichni víme,proč ho to táhlo do Irlandie:)