Včera přes noc jsem stahuval jednu hru. Spustil jsem jí ráno a NIC mě od této fascinující zábavy nemohlo odtrhnout. Přestal jsem až teď, ve 20:15, abych mohl napsat tento článek.

screenshoty na konci článku...

O co se vlastně jedná? No, začala myslivecká sezóna (a to jsem nikdy nebyl fanda myslivců, tato hra úplně změnila můj názor) a myslivci vyrazili lovit trofeje. Za pomocí mnoha zbraní a jejich modifikací, optiky, různého střeliva, jeleních vábiček a sprejů, koní, motorových bugin se každý myslivec snaží chytit necennějšího jelena/daňka a jinou spárkatou zvěř. A je to opravdu pořádná fuška.

Ještě, než vstoupíte do hry, musíte si udělat vlastní postavu myslivce a vybrat mu vhodné maskování, které by mělo být určené do oblasti, kam chcete jít lovit (třeba do lesa si nevezmete signální vestu - ta tam mimochodem taky je). Vyberete si vábící píšťaly. Některé vábící píštaly napodobují plodnou srnu a některá zase jelena v říji. Vyberete si také feromony (nemusíte, já místo nich používám jelení žrádlo). Potom si vyberete bunkr a vozidlo, vozidlo může být buď kůň nebo motorová čtyřkolka. Koňovi můžete také zvolit barvu vhodnou do prostředí. A nakonec si vyberete to nejlepší: ZBRANĚ. Defaultních pušek, luků, kuší, revolverů a brokovnic je tam hafo, ale vy jste profesionál určitě si strojíte vlastní zbraň ne? =) Můžete si zvolit základní tělo zbraně (podle klasických modelů), materiál pažby a těla, ozdůbky, druh střeliva, optiku, kalibraci. Já jsem si udělal pušku používající náboj 7mm magnum a kalibrovanou na 150 metrů.

Teď už mužete vstoupit do hry.

Na začátku se objevíte uprostřed mapy se svým koňou (nebudu říkat koněm =)). Koně vůbec nemusíte používat, protože jenom dělá rachot. Velmi brzo zjistíte, že je mapa obrovská, a že byste se neobešel bez GPSky a mapy (jako v reálu). Pokud narazíte na nějakou zvěř, bude to kachna, nebo orel, nebo bobr, nebo králík nebo podobný věci. Ptáky nestřílejte, protože jsou chráněný a hra vám podom nebude počítat hodnocení ulovených jelenů. Jelena určitě první čtvrt hodinu nespatříte, možná vyplašíte nějakou srnu, budete po ní střílet jak divej a stejně jí netrefíte (mění směr, čůza). Když chcete aspoň vidět nějakého jelena, nesmíte běhet (přepíná se to shiftem) a držet se uctivě daleko. HLAVNĚ musíte pozorovat ukazatel větru (pravý horní roh obrazovky). Pokud povane vítr směrem od vás, tam kam jdete, nepotkáte tam živáčka, protože vás všichni cítí.

Jé vy jste objevili srnu, a proti větru? Paráda, tak ji zastřelete. ... že utekla? lol, není se čemu divit, když jste jí střelil špatně. Zvířata mají naprogramované orgnány jako v reálu a tak si musíte sakra dobře rozmyslet, kam jí střelíte. Nejjistější je to do hlavy, ale ta se dá těžko trefit, lepší je to namířit pod lopatky. Srnu můžete taky skolit tak, že jí střelíte někam, kde bude krvácet a ona vám odběhne a tam umře, ale tu srnu potom taky nemusíte najít, pamatujte , že máte limit 2 jeleny a jednu samici/mládě. Pokud zastřelíte víc, nebude vám hra počítat hodnocení, stejně jako když zastřelíte orla. Zvířata taky nesmíte střílet, když se brodí vodou.

Když se vám povede pěkná střela, že srna/jelen padne hned na poprvé, uvidíte kulku v pomalém matrixovském módu, jak letí rozmazanou krajinou a zabodává se do zvířete ... které se pak potácí a padne. Když už máte skolenou zvěř, musíte jí sebrat do pytle. Když máte plný pytel (dva jeleny, jedno mládě/samici), můžete ukončit lov a podívat se na trofeje (mimochodem, taky se vám zvýsí rank). Trofej budete mít jenom v případě, že měl jelen krásné parohy a dobrou váhu. Když si chcete trofej z lovu ponechat, musíte jí exportovat do souboru (já jsem tak bohužel neudělal a můj jelen 140cátník ... nadobro zmizel ... bůůů).

Zaručuji vám, že vás tato hra chytne na dlouhé hodiny/dny/týdny/měsíce/roky.

Tady jsou slibované screenshoty:

Moje trofej, hh:
trofej.jpg

Zbraně:
zbrane.jpg

Kamera se postupně snáší až do pohledu FP
spawn.jpg

Krajina
krajina.jpg

GPS
gps.jpg

dalekohled je důležitá věc
dalekohled.jpg

kachna (btw zaměřovač je z mojí zbraně =))
kachna.jpg

kulka letí srně přímo do hlavy
matrix.jpg

srna se pomalu kácí na zem
predsmrti.jpg

srna mrtvá. žádná trofej to ale není, je to jenom na jídlo
posmrti.jpg

koňák
vozidlo.jpg

a je po srně, návrat z matrix módu do normálního FP
zamerovac.jpg

doufám, že se vám moje mikro recenze líbila a hru si co nejdříve stánete ; je přístupná na torrentu třeba http://torrentscan.com ; zaručená funkčnost je u verze od ELEGANCE. Hra jde hrát po netu i po LANu a po hamachi, tak potom dáme hru jo? =)

19 komentářů

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    Michal

    to nejsou zvířata, to jsou jeleni a srny ;o)

  2. 2
    Antonín Daněk

    To je jedno, je to němá tvář a nemůže se bránit - aspoň ne když jí někdo zabíjí se snajprem jak vystřiženým z americkýho filmu, na kterým hlavní hrdina našteluje tři kolečka a pak trefí cíl do prdele na druhý straně polokoule.

  3. 3
    skiller

    musis si rict, ze kdyby si s nama jeleni vymenili role, delali by to sami nam =)

  4. 4
    Cartman

    Jo to bych si říct mohl, jenže zapomínáš že jsem daněk, a proto vim, že mi by jsme to nedělali :-), jen by jsme vás zavřeli do klecí, mučili vás a ukájeli si tak svý tajný spárkatý přání

  5. 5
    cherau11

    nemate na toto dakto verziu lebo ja mam verziu 1.0 pls potrebujem preklad

  6. 6
    Hunter

    horakam<zavináč>seznamtečkacz

    Ahoj, vidím, že jsi znalec deer hunteru 2005. Stáhl jsem si přes torenti a newím jak to cracknout. Poradíš my pls?? napiš na internet. Dikes

  7. 7
    komiskoty

    namassirohlik<zavináč>seznamtečkacz

    ahojik...potrebovala bych cestinu..nejak ji nikde nemuzu sehnat....kdyby ste byl nekdo tak hodnej a poslal mi odkaz..kde si ji muzu stahnout..diky moc...icon_smile.gif

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #8
  8. 8
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Doporučuji http://www.fandor.cz/jak-na...ektivne/

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #7, který napsal(a) komiskoty
    • Na komentář odpověděl(a) Katka v komentáři #17
  9. 9
    Michal Sedliský

    Sedliskym<zavináč>seznamtečkacz

    nema nekdo cestinu do derr hunter 2005 a nebo nezna nekdo stranku na stazeni cestiny do deer hunter 2005??? dekuji

  10. 10
    Meesha

    Je mi z vás nevolno! Zabíjení zvířat můžou provozovat jen nejomezenější z nejomezenějších. Jestli si tím potřebujete kompenzovat .. cokoli, je mi vás líto. Hlavně nezapomeňte tyhle hry šířit dál, především dětem - ať je další generace taky takhle ubohá. V těchhle chvílích se stydím, že patřím mezi lidi, protože tohle s lidskostí nemá co dělat.

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #11
  11. 11
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Hráči této hry nestřílejí do zvířat nýbrž do hromady pixelů. Ať už si tím kompenzují cokoliv, hry jsou od toho, aby to kompenzovaly. Je třeba odlišovat realitu od her. icon_lol.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #10, který napsal(a) Meesha
  12. 12
    milan

    milankinc<zavináč>seznamtečkacz

    jak si udelal ze mas ten maskovaci oblek i pres hlavu ja mam taky deer hunter 2005 ja to tam nemam dik napis na email

  13. 13
    Hudy

    huyds16<zavináč>seznamtečkacz

    jj je to precizni hra!!!!!!!

  14. 14
    tomas

    sama12345doma<zavináč>seznamtečkacz

    da se to hrat jeste s nekym protoze kamos tu hru ma taky a chcem se zeptat jestly to de hrat spolu pres dva pocitace dik predem za odpoved cau.

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #15
  15. 15
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Ano, jde to.

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #14, který napsal(a) tomas
  16. 16
    Katka

    Zeptam se jen mi odpověste na konkretni otzku a to je nato cz. A dase nekde stahnout? ale prosim nic jinehé mne nezajima :PS diki Kata

  17. 17
    Katka

    Ty blaho on chtel češtinu a ne nesmisly osle mé doporučeni je vzbut se!!!!!!!

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #8, který napsal(a) Antonín Daněk
    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #18
  18. 18
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Pokusím se. icon_lol.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #17, který napsal(a) Katka
  19. 19
    ienda

    Tragéde a střílení lidí třebas v MoH či CoD je v pohodě? náhodou je to klidovka a žádná řežba!!!

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #10, který napsal(a) Meesha