19. - 25. den v Irsku. Poslední pokusy s agenturou, rezervace letenky - přestal jsem hledat práci.

Už nebudu dělit to moje úžasné vyprávění mezi jednotlivé dny, takže jen „zajímavé" icon_smile.gif věci v bodech.

Jen tak mimochodem ...

Při putováním městem vedle mě zastavil chlapík a začal nejdřív mluvit nesrozumitelnou řečí. Pak se ptal, jestli jsem Ital. Prej jsem vypadal „Italiano". icon_cheesygrin.gif Což mi připomíná, že v Killarney se nás skoro každej ptal, jestli jsme Francouzi. Ale to bylo asi proto, že oni byli a chtěli mluvit rodným jazykem.

David (spolubydlící) říkal, že občas potřebujou pracovníka na den-dva navíc a že se zeptá, jestli pro mě aspoň něco takovýho nemaj.

Konečně přišlo PPS number.

DSC07239.JPG

David říkal, že teď práci nemaj, dokonce ani pro stálý pracovníky. Prý se teď stává, že musí třeba půl dne „dělat, že dělá", což je jak známo náročnější než práce samotná.

Poslední měsíc vyhodili v Davidově práci už dva cizince, on je teď na řadě (podle toho jak přicházeli). Dneska mu oznámili, že je od příštího týdne bez práce.

Bookuju si letenku, 17. července jsem doma.

Oslava

DSC07240.JPG

Konala se oslava (né že by se slavilo něco konkrétního icon_lol.gif). Byli tu Češi (Jihočeši,Brňáci,Ostraváci), Slováci a Poláci - takže si asi dovedete představit tu konverzaci. icon_cheesygrin.gif Mluvilo se takovou univerzální slovanštinou kombinovanou s angličtinou - no to byste museli slyšet.

Proteklo hodně alkoholu, začalo se někdy po obědě a ti nejstatečnější končili až k ránu. icon_smile.gif Byly tu piva, vodka, Jameson + nějaké to koření.

Jinak tohle nebyla první ani poslední pijanská akce. Spíš mam takovej pocit, že tady chlastaj pořád. Tahle si ale zaslouží zápis do deníku neb jsem chlastal ve vyšší míře s nima. icon_biggrin.gif

Jak můžete vidět na fotkách, byli tu i (oproti mně) ne zrovna mladíčci. Nicméně duchem byli mladší než já, ještě jsem neviděl se takhle bavit starší lidi. icon_lol.gif

Kinsale

DSC07254.JPG

V sobotu jsme kvůli oslavě nějak nenaplánovali žádnej výlet, takže jsme ráno narychlo zvolili Kinsale.

Na zastávce jsme se potkali s Češkou, která pracuje ve stejným B&B jako Luboš, jely taky do Kinsale. Aspoň jsme získali mapu. icon_smile.gif

Na zastávce byla taky pekelně ukecaná babča, která si pořád na něco stěžovala. Nejdřív na to, že musí na zastávce mrznout (zima moc nebyla, ale bylo nás moře, museli vypravit dva extra autobusy). Pak že je v Kinsale draho, protože tam jezdí hodně turistů a navíc tam nic neni. icon_cheesygrin.gif

Ostatně měla pravdu, nic moc tam nebylo. Koukli jsme na místní pevnost, ale hlavně na pláž, což byl náš hlavní cíl. Jsme totiž už přes tři týdny na ostrově a ještě jsme neviděli moře. icon_lol.gif Na koupání to ale moc nebylo. icon_smile.gif

Mimochodem, do Kinsale jsme si zapomněli vzít foťák. ... Ne, já to řeknu. Luboš zapomněl vzít foťák. icon_biggrin.gif Ale dobrý, můj mobil stačil, stejně nebylo moc co fotit.

fotografie

Nové fotky naleznete opět ve složce Irsko 2008, konkrétně v galeriích Kinsale, Cork - město a ostatní.

A co teď? Koupím nějaké suvenýry, možná se zítra pojedu podívat do Galway a v pátek ve 4 ráno bych mohl být doma (budu víc jak 12 hodin na cestách icon_confused.gif).

4 komentáře

Neváhejte napsat k článku komentář

Nevyplňujte:

  1. 1
    Evča

    e.v.u.l.a<zavináč>centrumtečkacz

    Kolik jsi vlastně nafotil těch fotek toho Tondy Daňka? Za dobu blogu skoro ani jednu, pardon, pár a v Irsku ho stálé fotíš pro nás, poctivé čtenář/e/řky, díky, nepoškoď letadlo... icon_razz.gif

    P.S. Hezký výlet a zkušenost, paráda. icon_biggrin.gif

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #2
  2. 2
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    Jo no, asi tak se to dá pojmenovat, výlet. icon_lol.gif

    Jsem zvyklej pořád všechno fotit, viz. třídní galerie na http://krepelky.antonindanek.cz/ . Teď když má konečně foťák někdo jinej, tak toho využívám hej?

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #1, který napsal(a) Evča
  3. 3
    deep

    Tvoj výlet zatiaľ prepieha v pohode. Prácu si síce nenašiel ale nevadí, furt lepšie než sedieť doma nie?

    • Na komentář odpověděl(a) Antonín Daněk v komentáři #4
  4. 4
    Antonín Daněk

    danek<zavináč>antonindanektečkacz

    No to každopádně, ale nemůžu se tim utěšovat. To je jako utěšování se průměrem ... kde bych potom skončil. icon_lol.gif

    • Tento komentář je reakcí na příspěvek #3, který napsal(a) deep